Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Andaluzija

Kratek opis potovanja

Na jugu Španije vas bo očarala–»španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta zagledali flamenko, tapasi, uživanje življenja. V sebi skladno združuje zasnežene vrhove in žgoče obale, brezmejne pokrajine, neskončne nasade oljk in edinstvene spomenike preteklosti. Preden so jo surovo pokristjanili, je bila zibelka mavrske kulture, o čemer pričajo bele vasice in posebna arhitektura, ki ji ni enake. Sevilla ima strast, Cordoba srednjeveški šarm ter Granada ostrino in flamenko.

Destinacija

Španija / Andaluzija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 2.10.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 40


Številka produkta: 75028
Prevoz: letalo

Ključne prednosti:

 • 5 polnih dni.
 • Brez doplačila za manjšo skupino.
 • Vključene vstopnine za glavne znamenitosti v Granadi, Cordobi, Sevilla, Jerez ...
 • Oktober je odličen čas za raziskovanje juga Španije, vsebinsko bogat program.
 • Primeren za vse potnike.

Ali ste vedeli?

Vsaka »bodega« sherryja je prava enološka zakladnica. V prostorih katedralastih kleti počasi zori v soleras. To je starodaven postopek, ki združuje preteklost in sedanjost v urejene sisteme sodov, od katerih nekateri izhajajo že iz 18. stoletja. Ena bistvenih značilnosti sherryja je, da ga alkoholizirajo, se pravi, da mu dodajajo alkohol naravnega izvora in mu s tem zvišajo alkoholno stopnjo. Vinu dodajo destilat, razvije se naravna kvasna prevleka in tako pride vino v stik z zrakom ter prične se nepovratni proces oksidacije, ki vodi v popolnoma drugačen razvoj vina. Sherry se deli na več glavnih družin: fino, manzanilla, amontillado in oloroso.


VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi Sevillo, mesto kjer se ljudje praznikov veselijo tako zavzeto in slikovito kot nikjer drugje; ogled mošeje/stolnice v Córdobi, kjer »gozd stebrov« prikliče v spomin slavno preteklost; ogled najbolj obiskanega spomenika mavrske dobe–slavno Alhambro; pokušina andaluzijskega vina Sherry; simpatično srečanje z živahnimi opicami z Gibraltarja


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA - letališče Benetke - SEVILLA
V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most pri Ljubljani in transfer do letališča pri Benetkah. Polet letala v Sevillo, kjer boste pristali v jutranjih urah. Sledi ogled prestolnice Andaluzije–Seville. Ogled mesta ob reki Guadalquivir (Isla Cartuja -prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter ogled stolnice, Španskega trga ... Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz in ogled palače Alcázar. Popoldne nekaj prostega časa in vožnja do hotela ter nastanitev. Zvečer možnost plovbe po reki Guadalquivir (doplačilo). Prenočevanje.

2. dan: SEVILLA–JEREZ–GIBRALTAR–COSTA DEL SOL/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Jerez de la Frontera ter ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. To mesto je izvor andaluzijske kulture: polno kleti z znamenitim sladkim vinom šeri, konj in flamenka. Ime šeri (sherry) je angleška različica španskega imena jerez, ki ga je vino prevzelo po mestu, in se nanaša na ojačeno vino iz belega grozdja sorte palomino. Nadaljevanje poti do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice–opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Vožnja v hotel na Costa del Sol, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: COSTA DEL SOL–MIJAS–MALAGA– GRANADA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Postanek v enkratni vasici Mijas. Mijas je še ena tipična andaluzijska »bela vasica, ki se dviga 450 m nad morjem. Sprehod po ozkih uličicah polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Vožnja v Malago, največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro, ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled nad mestom in pristaniščem. Sledi vožnja mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta... Popoldne vožnja do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka–tradicionalnega andaluzijskega plesa (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: GRANADA–CORDOBA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu in ogled Granade. Ogledali si boste, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do Cordobe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

5. dan: CORDOBA–SEVILLA– letališče Verona - LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih–“patio”. Po ogledu boste zapustili Cordobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir nazaj v prestolnico Andaluzije – Sevillo. V popoldanskih urah prevoz na letališče pri Sevilli, od koder boste poleteli proti Veroni. Sledi transfer v Ljubljano.

WPID: 25938
V ceno je vključeno
 • povratni avtobusni transfer do/iz letališča
 • letalski prevoz Benetke – Sevilla – Verona
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg na osebo
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih
 • vsi navedeni ogledi, vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja), Sevilla (stolnica), Gibraltar (ogled z mini busi), Jerez (ogled in degustacija v kleti), Gibralfaro v Malagi
 • slovensko vodenje in lokalno po potrebi
 • organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo
 • 4 večerje v hotelih 85,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 39 EUR
 • večerna vožnja z ladjico po reki Guadalquivir pribl. 20 EUR
Obvestilo glede Alhambre

Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) sprejel novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec bodo določili točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotovit dovolj vstopnic za ogled Alhambre. V primeru, da ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste namesto tega obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.

Pomembno
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali. Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
29. oktober - 5 dni  
od 249,00   EUR
31. oktober - 4 dni  
od 599,00   EUR
26. oktober - 6 dni  
od 329,00   EUR