Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Italija | Sicilija

Kratek opis potovanja

„Bella Sicilija“, kot ji Italijani pravijo, je največji sredozemski otok in verjetno pokrajina, ki je v Italiji še vedno najbolj vezana na stare tradicije in običaje. Mila klima vse leto privabi veliko turistov na ogled mnogih naravnih in kulturnih spomenikov. Sicilija je poznana po največjem evropskem ognjeniku–Etni ali kot mu domačini pravijo Mongibello, ki je tisočletja oblikoval življenje na otoku in je glavni razlog, da je Sicilija mati mnogih znanih grških bajk.

Destinacija

Italija / Sicilija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 29.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše število potnikov: 20
Številka produkta: 85962
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 609 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb -664 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TRAPANI, ERICE–MARSALA– MARSALSKIE SOLINE Z MLINI NA VETER–PALERMO /večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Prevoz do letališča v severni Italiji in odhod letala proti Palermu. Po pristanku vožnja do mesta Trapani na zahodni obali Sicilije, ki je znano po ribištvu, solinah in vinu. Sprehod po starem baročnem delu mesta in ogled čudovitega pristaniškega naselja, ki slovi po ribi mečarici in tipični prelivki pesto trapanese. Nadaljevanje z ogledom visokoležečega mesteca Erice. Mestno središče je v objemu lepo ohranjenega srednjeveškega obzidja. Po ogledu spust do Marsale in možnost obiska vinske kleti s pokušnjo istoimenskega znanega sladkega vina, ki ga pridelujejo v okolici mesta. Ob koncu še postanek v slikovitih solinah z mlini na veter. V popoldanskih urah vožnja proti hotelu s postankom za panoramski pogled na ostanke antičnega templja v kraju Segesta. Sledi vožnja do hotlea v Palermu ali okolici. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: AGRIGENTO IN CORLEONE /zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesta Agrigento, ki je bilo ustanovljeno v grških časih in je Bilo je eno vodilnih pomorskih sil Sredozemlja. Danes o nekdanjem grškem blišču priča predvsem znana Dolina templjev, ki si jo boste ogledali. Sprehodili se boste med zelo dobro ohranjenimi antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves ter starodavne oljke. Med potjo nazaj v hotel si boste ogledali tudi zanimivi kraj, ki slovi predvsem po imenu Corleone. Tu si boste vzeli vzeli čas za kratek ogled mesta in izjemno zanimivega muzeja mednarodnega središča za zbiranje dokumentacije o mafiji in proti mafijskem gibanju. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–PALERMO–CEFALU–HOTEL /zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled sicilijanske prestolnice–Palerma. Mesto je imelo zelo burno paleto Osvajalcev, ki so zapustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogledali si boste slavne frančiškanske katakombe. Vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča na otoku − Teatra Massima. Nekaj prostega časa in vožnja do do simpatičnega Cefaluja. Ribiško mestece je zgrajeno ob vznožju mogočne skale v obliki glave. V njem stoji trdnjavska stolnica, ki jo je dal zgraditi normanski kralj Ruger II. v 12. st. Sprehod po mestu bo razkril tudi stare mestne pralnice in obilico slikovitih ulic. Nekaj prostega časa za uživanje samostojne oglede. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4.dan: HOTEL–MONREALE–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku vožnja in na kraljevo goro oziroma v Monreale, ki slovi zaradi katedrale katera je svetovno znana po čudovitih mozaikih, ki so delo normanske umetnosti. Notranjost je okrašena s kar 8500 m2 pozlačenimi mozaiki. sledi Vožnja do letališča in odhod letala v zgodnjih popoldanskih urah. Po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

WPID: 30524
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče–Ljubljana
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu do Palerma in nazaj
 • avtobusni prevozi na Siciliji
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 3 polpenzioni (večerja, zajtrk) v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah
 • najem sistema audioguide
 • stroške lokalnega vodenja kjer potrebno
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 potnikov 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • druge vstopnine pribl. 30 EUR
Kompasova odkrita beseda
 • Odhod letala z letališča v severnem delu Italije. Glede na razpoložljivost letov se lahko leti tudi na Letališče Trapani. Vrstni red ogledov po programu se lahko spremeni vendar program ostane neokrnjen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
22. marec - 4 dni  
od 579,00   EUR
23. marec - 1 dan  
od 33,00   EUR
30. marec - 1 dan  
od 33,00   EUR