Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Slikovita dežela s še neokrnjeno naravo, strmimi Karpati, gorskimi jezeri, podzemnimi jamami, narodnimi parki, neskončnimi žitnimi polji, delto Donave, srednjeveškimi mesti, bogato zgodovino, mešanico kultur in narodov. Prepustite se čarom nam malo manj znane dežele ter presenečeni in navdušeni se boste vrnili domov. Obstaja veliko razlogov zakaj obiskati Romunijo.

Destinacija

Jugovzhodna Evropa / Romunija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.4.
Čas potovanja: 6 dni / 4 noči
Najmanjše število potnikov: 35/45

Številka produkta: 85606
Prevoz: avtobus

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 379 EUR
 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 409 EUR

VRHUNCI POTOVANJA: Bukarešta in njeni ogromni bulvarji, ogled najlepših gradov Romunije, sprehod po podzemnem rudniku soli, obisk veselega
pokopališča

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–SATU MARE
Odhod avtobusa ob 19 uri z obračališča mestnega prometa v Ljubljani in vožnja mimo Celja, Maribora vse do madžarsko−romunske meje.

2. dan: SATU MARE–SAPANTA–BARSANA–CLUJ NAPOCA/ večerja
Zjutraj prihod v Romunijo in kratek postanek za zajtrk v mestu Satu Mare. Vožnja do vasice Sapanta v Karpatih, ki je znana po »veselem pokopališču« in je pod UNESCO zaščito. Leseni nagrobniki veselih barv vsak zase pripovedujejo zgodbe pokojnikov. Sledi vožnja po pokrajini Marumures ob Ukrajinski meji vse do vasice Barsane, ki je znana po samostanu in leseni cerkvi. Lesena cerkev je visoka kar 57 m in je med najvišjimi lesenimi stavbami v Evropi. Vožnja v univerzitetno središče Cluj Napoco, večerja in nočitev.

3. dan: CLUJ NAPOCA–TURDA–SIGHIOSARA– BRASOV/ zajtrk, večerja
Zajtrk in ogled Cluj Napoca, ki predstavlja eno od sedmih utrjenih citadel, kateri začetki segajo v 2.st. p.n.š. Sledi krajša vožnja do Turde, kjer se nahaja rudnik soli. Rudnik so v srednjem veku izkoriščali za izkopavanje soli, danes pa je nabolj obiskana znamenitost Transilvanije in eden lepših podzemnih krajevna svetu. Popoldan ogled srednjeveškega mesta Sighiosara, dragulj iz 16 st.. Sprehodili se boste po skrivnostnih tlakovanih ulicah, ki jih obdaja devet stolpov in si ogledali rojstno hišo Vlada Tepeša oz transilvanskega grofa Drakula. Med leti 1456 in 1462 je bil vladar pokrajine Wallachia in je navdihnil pisatelja Bram Stokerja, da je napisal izmišljeno fikcijo o Grofu Drakula. Vožnja v Brasov, nastanitev v hotelu in večerja ter prenočevanje.

4. dan: BRASOV–BRAN–SINAIA–BUKAREŠTA / zajtrk, tradicionalna večerja
Po zajtrku sledi ogled mesteca Brasov, ki ga imenujejo tudi vrata Transilvanije. Z bleščečo arhitekturo gotike, baroka in renesanse je Brasov eden od najbolj obiskanih mest Romunije. Sprehod čez staro mestno jedro in ogled črne cerkve, citadele in mestne hiše iz 18 st.. Naprej do srednjeveškega gradu v Branu, kjer je del svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se boste skozi temačne in srhljive sobane, ki vas hipoma prestavijo v drugo obdobje. Sledi vožnja do Sinaije, kjer si boste ogledali pravljični grad Peles, ki so ga zgradili leta 1875 za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Nadaljevanje poti do Bukarešte, kjer sledi nastanitev v hotelu in večerja v tradicionalni romunski restavraciji s folklornim programom. Nočitev.

5. dan: BUKAREŠTA–SAMOSTAN COZIA–SIBIU / zajtrk, večerja
Zajtrk in ogled prestolnice, ki so jo poimenovali tudi »mali Pariz«. Prestolnica je 10 največje mesto v Evropi in šteje več kot 1,5 milijona prebivalcev. Bohoti se s slavolokom zmage, zgradbo romunskega parlamenta, ki je celo druga največja stavba na svetu, operno hišo, filharmonijo, trgom Revolucije in Univerzitetnim trgom, Avenijo Enotnosti,.. Ogled etnografske tradicionalne vasice, kjer se boste seznanili z originalno tradicionalno arhitekturo, mlini in cerkvami iz vse Romunije. Pot nadaljujete po nenavadni pokrajini Transilvaniji vse do samostana Cozia na desnem bregu reke Olt. Samostan imenujejo tudi Nucet; po orehih, ki rastejo v okolici. V preteklosti je veljal za srednjeveški kulturni in učni center, kjer so menihi prepisovali rokopise. Nadaljevanje vožnje v mesto Sibiu, nekoč kralj med transilvanskimi mesti je prijetno srednjeveško mesto z evropskim šarmom. Leta 2007 je bilo mesto izbrano za kulturno prestolnico Evrope, leta 2018 pa bo kulinarična prestolnica Evrope. Sprehod po starem mestnem središču, ki slovi po domači obrti. Nastanitev v hotelu v Sibiu večerja in nočitev.

6. dan: SIBIU–ALBA IULIA–HUNEDOARA–LJUBLJANA/ zajtrk
Zajtrk in vožnja do kraja Alba Iulia, prestolnico rimske province Dacia, ki je bila v preteklosti prizorišče kronanj romunskih kraljev. Ogledali si boste staro mestno središče zgrajeno v obliki zvezde, mogočno citadelo, cerkev Sv. Mihaela,.. Vožnja se nadaljuje proti mestecu Hunedoari na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin–pri nas bolj znan kot Kralj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ječi bil zaprt tudi grof Drakula. V popoldanskih urah slovo od Romunije in vožnja proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

CELJE- dvorana Zlatorog približno 50 minut po odhodu iz Ljubljane
SLOVENSKA BISTRICA- izpred Špara približno 70 minut po odhodu iz Ljubljane
MARIBOR- avtobusna postaja Mlinska ulica približno 90 minut po odhodu iz Ljubljane
MURSKA SOBOTA- Petrol, približno 105 minut po odhodu iz Ljubljane

WPID: 30542
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 3 polpenzione in 1 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*
 • tradicionalna romunska večerja
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • vodenje in organizacija potovanja
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 80,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • strošek vstopnin po programu pribl. 20-30EUR

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. junij - 1 dan  
od 18,85   EUR
21. junij - 1 dan  
od 20,00   EUR