Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Portugalska | Lizbona

Kratek opis potovanja

Z direktnim letom iz Zagreba v naročje praznične Portugalske, kjer vas bosta prevzela toplina Lizbone in šarm Porta. Ob tem pa se prepustite zapeljivim okusom Portugalske: od sladkega desertnega portovca, “ginje” v čokoladnih čašicah do peciva “Pasteies de Nata”. Kot pravi stari portugalski rek: "Pridi na Portugalsko kot tujec, odšel boš kot prijatelj".

Destinacija

Portugalska / Lizbona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 29.12.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 589
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 789 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 829 EUR

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–ZAGREB–PORTO
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na zagrebško letališče (doplačilo) ali zbirališče na letališču dve uri pred odhodom letala v Porto. Polet letala v Porto predvidoma ob 10.30. Po pristanku na severu Portugalske v drugem največjem mestu–Portu sledi ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Sledi ogled stolnice, cerkvice in samostana Svetega Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1834. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mestom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko, Ponte Dom Luís iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega porta, tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Duoro. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo staro pristanišče. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: PORTO–FATIMA-OBIDOS-LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled preostalih mestnih znamenitosti kot so železniška postaja Sao Bento, ki vas bo očarala s svojo notranjostjo. Notranjost postaje je okrašena z modro belimi ploščicami, ki prikazujejo zgodovinske prizore bitk in javnih prevozov. Sledi vožnja proti Lizboni, kjer bo na poti krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske–Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Postanek za ogled slikovitega, s srednjeveškim obzidjem obdanega mesta Obidos, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo kot kulisa za filme. Mesteca ne boste zapustili brez da bi poskusili "ginjo" v lično oblikovani čokoladni čašici. Vožnja v Lizbono, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. stol.) in samostan Sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Čas za kavica in sladico v Pasteis de Belem. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, ter vzpon na grad Sao Jorge ter prosto popoldne za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu ...), sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Priprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na ulicah Lizbone ali v restavraciji (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: LIZBONA (SINTRA–CABO DA ROCA–CASCAIS–ESTORIL)–LIZBONA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Pozno dopoldne za doplačilo priporočamo izlet v Sintro. Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja (zunanji ogled). Kralji so jo uporabljali vse do 19. stoletja in dolga zgodovina te stavbe je prinesla tudi številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope–Cabo da Roca ter vrnitev v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Vrnitev v Lizbono. Za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave fada z večerjo (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

5. dan: LIZBONA–QUELEZ–ZAGREB–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Queleza–portugalskega Versaillesa v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Po ogledu vožnja do Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo expo z naslovom „oceani–dediščina prihodnosti”. To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. stoletju. Portugalska je tega leta praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled Akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98, poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovalni center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap. Popoldne vožnja na letališče in polet letala predvidoma ob 19.30 v Zagreb. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 30957
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Zagreb-Porto/Lizbona-Zagreb
 • avtobusni prevozi po programu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 4 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelu 3*-4*
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • organizacija in slovensko vodenje potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (v hotelu)
 • mestna turistična pristojbina pribl. 2 - 3 EUR/os/dan

S 1. 1. 2016 so v mestu Lizbona uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na osebo na dan v recepciji hotela.

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • silvesterska večerja v restavraciji 129,00 EUR/osebo
 • izlet v Sintro (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 56,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 139,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 40,00 EUR/osebo
 • fado z večerjo 49,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30 - 60 EUR
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozniku.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
27. oktober - 5 dni  
od 699,00   EUR
26. oktober - 4 dni  
od 569,00   EUR
4. april - 7 dni  
od 1.029,00   EUR