Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Portugalska | Lizbona

Kratek opis potovanja

Portugalska je izrazito kmečka dežela, še vedno močno povezana z zemljo, kljub burnim spremembam v zadnjih desetletjih.

“Moraš ljubiti mesto zgodovine in vina, ki je tako prikupno od najsvetlejšega rozeja do najtemnejšega portskega vina. Moraš ljubiti mesto z mozaiki na pločnikih in razigranimi azulejo ploščicami, ki pokrivajo stavbe; mesto, ki ve, kako je treba zajtrkovati, mesto s svetovljansko postkolonialno mešanico Afričanov, Indijancev in Brazilcev. Moraš ljubiti mesto, ki ga noče biti konec, kjer bare in restavracije zaprejo (s težkim srcem) ob 5.00 uri zjutraj.” (Wallpaper 1999)

Destinacija

Portugalska / Lizbona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 11.3.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 14704J
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: ogled „Belega mesta”, kot imenujejo Lizbono; otožni fado v najstarejši in najslikovitejši mestni četrti Alfama; obisk Sintre–stare kraljeve prestolnice, starodavna prestolnica Silves in pomorsko mesto Lagos

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 699 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 739 EUR

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) in vožnja do letališča ali na letališču Marco Polo pri Benetkah. Odhod letala v Lizbono predvidoma v dopoldanskih urah. Po pristanku na lizbonskem letališču vožnja do Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom „OCEANI–DEDIŠČINA PRIHODNOSTI”. To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. st. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja pomorske poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled akvarija (doplačilo) v katerem se da občudovati morske pse, pingvine, hobotnice, meduze, ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98., poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovani center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, ... Vožnja do hotela, nastanitev. Čas za prijeten sprehod po barviti Lizboni ali kozarček portovca v enem najstarejših lokalov Café A Brasileira. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogled dveh draguljev pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan Svetega Hieronima (doplačilo), ki sta zgrajena v posebnem manuelinskem stilu–pozni gotiki Portugalske s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov–raziskovalcev. Sprehod po uličicah najstarejšega predela Lizbone–Alfame s stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja Portugalska Jakobova pot ter vzpon do gradu Svetega Jurija (doplačilo), od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave fada z večerjo. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA− (SINTRA−CABO DA ROCA)− SILVES-CARVOEIRO/ zajtrk
Po zajtrku prosto dopoldne v Lizboni ali za doplačilo izlet v Sintro: staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem s svojo impozantno Narodno palačo iz 15 st., katero so kralji uporabljali vse do 19 st. . Sledi vožnja do najzahodnejše točke Evrope − Cabo da Roca. Vrnitev v Lizbono in čas za južno avanturo. Vožnja do pokrajine Algarve, ki je znana po dolgih peščenih plažah ob Atlantskem oceanu in ribiških vasicah. Postanek v starodavni prestolnici pokrajine Algarve, mestu Silves, ki je v času vladanja Mavrov bil glavna obrambna trdnjava in pomembno trgovsko mesto. Ostanke te veličastne preteklosti je mogoče videti še danes, od ogromnega opečnatega gradu, mestnih obzidij do gotske katedrale. Sledi vožnja do turističnega letovišča Carvoeira, ki se nahaja ob osupljivi zlati plaži in dramatični naravni pokrajini. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

4 dan: CARVOEIRO−LAGOS-SAGRES−RT SAO VINCENTE−LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled nekoč pomembnega pomorskega mesta Lagos, od koder je leta 1514 potekala prva portugalska odprava – Portugalci imajo v genih zapisano ljubezen do morja in strast po osvajanju. Pobudo zanjo je dal slavni Henrik Pomorščak, ki kljub vzdevku ni nikoli raziskoval. Hkrati je mesto imelo pomembno vlogo v “Dobi odkritij”, prav tako je tukaj bila leta 1444 ustanovljena prva “tržnica” z afriškimi sužnji v Evropi. Postanek v slikoviti ribiški vasici Sagres, kjer je Henrik Pomorščak ustanovil prvo pomorsko šolo na svetu. Vožnja do rta Sao Vincente, ki se nahaja na najbolj jugozahodni točki Evrope. Vse do 14 stoletja so verjeli, da klifi in divja obala predstavljajo konec tedaj znanega sveta. Vožnja v Lizbono, nastanitev in prenočevanje.

5. dan: LIZBONA−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja na letališče pri Lizboni ter polet letala v Benetke, predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah. Predviden pristanek na letališču Marco Polo pri Benetkah v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

WPID: 20390
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke−Lizbona−Benetke
 • stroški letaliških in varnostni pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4* v navedenih mestih
 • lokalne pristojbine
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • lokalnega po potrebi
 • stroške organizacije ter DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 potnikov 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična pristojbina 3 EUR /osebo/dan
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 129,00 EUR/osebo
 • izlet v Sintro (ob prijavi najmanj 10 oseb) 30,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem:

 • Fado predstava z večerjo 45 EUR
 • vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30 - 60 EUR
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu
 • če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
29. december - 5 dni  
od 789,00   EUR
4. april - 4 dni  
od 569,00   EUR
4. april - 7 dni  
od 1.029,00   EUR