Domov | Potovanja | Južna Evropa | Portugalska | Lizbona

Kratek opis potovanja

Lizbona in Porto za ljubitelje vina in kulinarike. Vino in sardine so omogočile napredek mesta ob reki Douro.

Destinacija

Portugalska / Lizbona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 28.4.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 71610
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−QUELEZ−LIZBONA
Zbirališče potnikov na letališču pri Benetkah v dopoldanskih urah ali v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) ter vožnja do letališča. Po pristanku na lizbonskem letališču sledi vožnja v Quelez − portugalski Versaille v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Za vse športne navdušence možnost ogleda stadiona in muzeja BENFICA (doplačilo), znanega po profesionalni nogometni ekipi, ki igra v nogometni ekipi. Vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogled dveh draguljev pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan Svetega Hieronima (doplačilo), ki sta zgrajena v posebnem manuelinskem stilu–pozni gotiki Portugalske s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov–raziskovalcev. Sprehod po uličicah najstarejšega predela Lizbone–Alfame s stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja Portugalska Jakobova pot ter vzpon do gradu Svetega Jurija (doplačilo), od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Zvečer si lahko privoščite prijeten sprehod po barviti Lisboni ali kozarček portovca v enem najstarejših lokalov Café A Brasileira. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA−AVEIRO−PORTO / zajtrk
Po zajtrku vožnja v drugo največje mesto Portugalske. Na poti krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske–Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Naprej v mesto Aveiro, ki ga imenujejo tudi „portugalske Benetke” zaradi zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Aveiro je živahno mesto s čudovitimi plažami, ki se razprostirajo severno in južno od mesta, ter po laguni, znani po tradicionalno poslikanih čolnih za pobiranje alg in jegulj. Prihod v Porto in krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Vožnja v hotel in nastanitev. Zvečer priporočamo večerjo v eni najbolj avtentičnih kleti Taylor`s, s spektakularnim razgledom nad starim mestom (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: PORTO / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Portu ali priporočamo celodnevni izlet z ladjo po reki Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« = zlato za dolino polno vinogradov za proizvodnjo svetovno znanega portovca. V jutranjih urah prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Med plovbo boste lahko občudovali veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino in dih jemajočo naravo. Z ladjo boste prečkali jez Crestumu in Carrapatelo, kjer zapornice regulirajo gladino vode. So najvišje v Evropi in se dvignejo do 35 metrov visoko. Vožnja ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo portovca, znamenitega portugalskega vina, ki se ima za svoj uspeh zahvaliti embargu med Francijo in Anglijo ob koncu 17. st. ter prav tako za najboljša rdeča vina Portugalske. Sledi kosilo na ladji in prihod v mestece Peso da Regua, ki je del vinske regije od leta 1756. Prosti čas za sprehod ali ogled ene izmed številnih kleti. Vrnitev v Porto z vlakom (ali lokalnim avtobusnim prevozom, odvisno od razpoložljivosti) in ogled fascinantne železniške postaje São Bento. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: PORTO−BOLOGNA−(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku v hotelu ogled stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare barke raelos pa krasijo pristanišče. Popoldne vožnja na letališče pri Portu in direkten polet v Bologno, kjer boste predvidoma pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 24976
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Lizbona/Porto–Bologna,
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg na osebo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* v navedenih mestih
 • lokalne pristojbine
 • ogledi po programu brez vstopnin,
 • spremstvo slovenskega vodnika, po potrebi lokalnega
 • stroški organizacije
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (v hotelu)
 • mestna turistična pristojbina 3 EUR/osebo/dan

S 1. 1. 2016 so v mestu Lizbona uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na osebo na dan v recepciji hotela. (znesek za doplačilo je naveden za čas bivanja v hotelu).

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • prevoz na letališče in nazaj 80,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 129,00 EUR/osebo
 • izlet z ladjo po reki Douro z vključenim kosilom (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 75,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • večerja v restavraciji Taylor`s v starem delu Porta70 EUR
 • fado pribl. 35 EUR
 • vstopnine pribl. 50 EUR
Opomba
 • V primeru, da na predviden dan ogleda stadiona poteka tekma ogled stadiona odpade.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Pomembno
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
5. april - 4 dni  
od 589,00   EUR
21. junij - 5 dni  
od 769,00   EUR
22. junij - 4 dni  
od 599,00   EUR