Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Portugalska | Lizbona

Kratek opis potovanja

Lizbona in Porto za ljubitelje vina in kulinarike. Vino in sardine so omogočile napredek mesta ob reki Douro.

Destinacija

Portugalska / Lizbona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.4.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 71610
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan, 30. 4.: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA
Zbirališče potnikov na beneškem letališču Marco Polo v dopoldanskih urah ali v jutranjih urah na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča. Odhod letala v Lizbono predvidoma ob 11.00. Po pristanku na lizbonskem letališču sledi ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone in nekaj prostega časa popoldne. Zvečer priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim, portugalskim šansonom − fadom. Prenočevanje.

2. dan, 1. 5.: LIZBONA-QUELEZ-FATIMA-AVEIRO-PORTO / zajtrk
Po zajtrku vožnja v drugo največje mesto Portugalske. Vožnja v Quelez − portugalski Versaille v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Na poti krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske – Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Naprej v mesto Aveiro, ki ga imenujejo tudi „portugalske Benetke” zaradi zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Aveiro je živahno mesto s čudovitimi plažami, ki se razprostirajo severno in južno od mesta, ter po laguni, znani po tradicionalno poslikanih čolnih za pobiranje alg in jegulj. Prihod v Porto ter nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo večerjo v eni najbolj avtentičnih kleti Taylor`s, s spektakularnim razgledom nad starim mestom (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan, 2. 5.: PORTO / zajtrk
Po zajtrku sledi ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Ogled stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega porta, tipičnega portugalskega vina v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Popoldne možnost enourne vožnje po reki Dourio in nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehode, nakupovanje. Zvečer možnost večerje v tradicionalni restavraciji v starem delu mesta Ribera (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan, 3. 5.: PORTO-(DOLINA REKE DOURO)-PORTO / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Portu ali priporočamo celodnevni izlet po dolini reke Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« = zlato za dolino polno vinogradov za proizvodnjo svetovno znanega Porta. Za dolino Doura je značilno veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino. Od glavne ceste se cepijo številne stranske poti, ki vodijo do razglednih točk, pravcatih balkonov, s katerih lahko občudujemo urejene vinograde, ki spominjajo na morje smaragdne barve. Vožnja ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo porta, znamenitega portugaslkega vina, ki se ima za svoj uspeh zahvaliti embargu med Francijo in Anglijo ob koncu 17. st. ter prav tako za najboljša rdeča vina Portugalske. Vožnja do prekrasnega mesteca Amarante s slikovito lego na bregovih lene reke Tamega. Ogled mesta in seveda največje znamenitosti v mestu cerkve in samostana Sao Goncao iz leta 1540, v času vladanja Joao III. Nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini čez prelaz Alto Do Espinho v dolino Corgo do mesteca Villa Real. Postanek pri ljubki baročni vili Solar de Mateus, ki jo krasi milijone steklenic vina Mateus Rose. Vožnja do kraja Pinhau, ki velja verjetno za najpomembnejše središče vinogradništvaob reki Douro. Ogled ene izmed številnih kleti in vožnja v Peso da Regua. Krajši postanek in vrnitev v Porto. Prenočevanje v hotelu.

5.dan, 4.5.: PORTO-LIZBONA-BENETKE-(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk. Vožnja na letališče pri Portu ter polet predvidoma ob 08.00 prek Lizbone v Benetke, kjer boste predvidoma pristali v dopoldanskih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 24976
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Lizbona/Porto–Lizbona in nazaj
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage do 23 kg
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* v navedenih mestih
 • lokalne pristojbine
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika ves čas potovanja
 • stroški organizacije
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična taksa 1 EUR/osebo/dan
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • prevoz na letališče in nazaj 50,00 EUR/osebo
 • večerja v tradicionalni restavraciji (3 hodi s pijačo) 35,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 129,00 EUR/osebo
 • večerja v restavraciji Taylor's (3 hodi s pijačo) 70,00 EUR/osebo
 • izlet po dolini reke Douro z ogledom Casa de Mateus (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 59,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • Fado pribl. 35 EUR
 • vstopnine pribl. 50 EUR
Opomba
 • pridružujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. junij - 4 dni  
od 589,00   EUR
19. maj - 2 dni  
od 499,00   EUR
30. april - 4 dni  
od 589,00   EUR