Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Portugalska | Lizbona

Kratek opis potovanja

Ogled „Belega mesta”, kot imenujejo Lizbono; otožni fado v najstarejši in najslikovitejši mestni četrti Alfama; obisk Sintre – stare kraljeve prestolnice.

Destinacija

Portugalska / Lizbona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 14704
Prevoz: letalo
“Moraš ljubiti mesto zgodovine in vina, ki je tako prikupno od najsvetlejšega rozeja do najtemnejšega portskega vina. Moraš ljubiti mesto z mozaiki na pločnikih in razigranimi azulejo ploščicami, ki pokrivajo stavbe; mesto, ki ve, kako je treba zajtrkovati, mesto s svetovljansko postkolonialno mešanico Afričanov, Indijancev in Brazilcev. Moraš ljubiti mesto, ki ga noče biti konec, kjer bare in restavracije zaprejo (s težkim srcem) ob 5. uri zjutraj.” (Wallpaper 1999)

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz do letališča) ter vožnja do letališča. Odhod letala v Lizbono predvidoma v dopoldanskih urah. Po pristanku na lizbonskem letališču vožnja do Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom „OCEANI–DEDIŠČINA PRIHODNOSTI”. To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. st. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98., poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovani center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap ... Vožnja do hotela, nastanitev. Čas za sprehod po mestu, vožnjo s starim tramvajem ... Prenočevanje v hotelu.

2. dan: LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca da Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov–raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone in prosto popoldne za ogled katerega izmed muzejev, sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Zvečer priporočamo sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke). Prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA−(SINTRA−CABO DA ROCA−CASCAIS−ESTORIL)−LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Lizboni ali (doplačilo) priporočamo izlet v Sintro: vožnja v staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. Kralji so jo uporabljali vse do 19. st. Dolga zgodovina te stavbe pa je prinesla tudi številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope − Cabo da Roca. Vrnitev v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave fada s pijačo ali večerjo (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: LIZBONA−QUELEZ−BENETKE (LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu in odhod avtobusa v Quelez − Portugalski Versailles v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Po ogledu vožnja na letališče pri Lizboni in odhod letala do Benetk, previdoma v dopoldanskih urah. Predviden pristanek na beneškem letališču v zgodnjih popoldanskih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 19824
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke-Lizbona-Benetke
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin v znesku 75 EUR
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Lizboni
 • lokalne pristojbine
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika ves čas potovanja
 • stroški organizacije
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična pristojbina 3 EUR
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 99,00 EUR/osebo
 • izlet v Sintro (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 56,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 50,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • fado pribl. 35-55 EUR
 • vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30-60 EUR
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in krajaodhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. junij - 4 dni  
od 589,00   EUR
19. maj - 2 dni  
od 499,00   EUR
30. april - 5 dni  
od 679,00   EUR