Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Srednja Amerika | Panama

Kratek opis potovanja

Čudovita narava z vulkani, jezeri in gozdovi, svetovno čudo Panamski kanal, nasmejani domačini ter barvite tradicionalne tržnice, so kot biseri nanizani na vaši živo pisanih poti po deželah Srednje Amerike.

Destinacija

Srednja Amerika / Panama

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.10., 12.2., 22.4., 25.10.
Čas potovanja: 12 dni /10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Številka produkta: 13188
Prevoz: letalo

Ne spreglej - ugoden popust

 • 100 EUR na osebo za prijave za odhod 24. 10. 2019

Popust je vključen v ceno in se izključuje z ostalimi popusti in akcijami. Velja za vse nove rezervacije do 15. 7. 2019

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb - 2.990 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.280 EUR


VRHUNCI POTOVANJA: Panamski kanal, čudovita narava v področju vulkana Arenal.

TOP DOŽIVETJE: Panamski prekop - plovba skozi eno od svetovnih čudes.


Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE PANAMA / Panama/ obroki na letalu
Predviden let z letališča v Benetkah oz. katerega drugega letališča proti Ciudadu de Panama. Za doplačilo organiziran prevoz do letališča v Benetkah iz Ljubljane. Po pristanku in opravljenih carinskih obveznostih bo sledil prevoz do hotela, če bo čas dopuščal še orientacijski avtobusni ogled mesta. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: CIUDAD DE PANAMA–PANAMSKI PREKOP/ zajtrk, kosilo
Zajtrk in ogled mesta. Prestolnica Paname ima svoje začetke že v zgodnjem 16. stoletju, ko so se sem priselili španski osvajalci. Ogledali si boste Panama Viejo, ki je bilo kasneje napadeno in uničeno s strani pirata Henryja Morgana. Sprehodili se boste preko trga in naselja Altas del Golf in avenije Bolboa. Pot boste nadaljevali v Casco Antiguo, ki danes velja za eno najpomembnejših zgodovinskih zapuščin na tem območju in je pod UNESCOVO zaščito. Videli boste tudi Trg neodvisnosti in katedralo Metropolitana, Francoski trg, kjer je spomenik Franciji v zahvalo za pomoč pri gradnji prekopa. Sledil bo ogled centra Miraflores, kjer se lahko seznanite z delovanjem znamenitega panamskega prekopa, o njegovi zgodovini in načinu izgradnje. V nadaljevanju dneva boste videli še nekdanjo vojaško bazo Albrook, kjer se danes nahaja poslovni center in rezidenčna palača. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: PANAMSKI PREKOP/ zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku se boste odpravili na nepozabno dogodivščino – vožnjo po panamskem prekopu. Panamski prekop je bil zgrajen v letih med 1904 in 1914, predvsem s finančno in tehnološko pomočjo ZDA. Prekop, ki je dolg 82 km, seka panamsko ožino in tako povezuje Atlantski in Tihi ocean. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »8 čudo sveta«, saj je še danes tehnološko eden bolj zahtevnih gradbenih projektov na svetu. Odpravili se boste na ogled prekopa, se vkrcali na ladjo in se skupaj z ostalimi ladjami podali po panamskem kanalu. Na poti boste lahko opazovali še raznovrstne vrste ptic, mogoče celo opice in krokodile, ki prebivajo v džungli tik ob kanalu. Obeta se vam dan, ki ga ne boste pozabili. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: CIUDAD DE PANAMA–SAN JOSE / Kostarika / zajtrk
Po zajtrku se boste poslovili od Paname, sledil bo letalski prevoz v Kostariko in njeno glavno mesto San Jose. Je ena najmlajših prestolnic Latinske Amerike, urejena v pravokotno mrežo ulic. Videli boste najpomembnejše spomenike kulture; neoklasični Teatro Nacional, ki velja za najlepšo javno stavbo v mestu, Parque Nacional ter stavbi Kongresa in Narodne knjižice, ki sta ob senčnem parku. Obiskali boste Muzej žada, ki se lahko pohvali z največjo zbirko ameriškega žada na svetu. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: SAN JOSE– NP TORTUGUERO/ zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk. Pot boste nadaljevali do narodnega parka Torto. Panamski prekop - plovba skozi eno od svetovnih čudes. Osupljiva narava, vulkani, tropski gozdovi, svetovno čudo Panamski kanal, nasmejani domačini. Odpotujte z nami na potovanje, kjer boste spoznali zgodovino panamskega klobuka ter izvedeli zakaj Kostariko imenujejo tudi »Švica Latinske Amerike«.
Panamski prekop guero, ki predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli. Skozi park se vije Canal de Tortoguero, ki povezuje labirinte delte, kanale in lagune. Ogled Tortoguera s čolni ponuja posebno izkušnjo, 11 izrazitih življenskih prostorov v razponu od rafije, palmovega gozda do čisto pravih močvirij. Nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.

6. dan: NP TORTUGUERO/ zajtrk, kosilo, večerja
Na prvo vožnjo po kanalih parka Tortuguero se boste odpravili že pred zajtrkom. V tem času je namreč mogoče videti največ živali. Opazovali boste lahko opice, lenivce, želve, iguane ter različne vrste ptic. Zajtrk v lodžu, nato pa dopoldan namenjen oddihu. Po kosilo vas čaka popoldansko odkrivanje narodnega parka in uživanje v čudoviti naravi. Večerja v lodžu in prenočevanje.

7. dan: NP TORTUGUERO– NP ARENAL/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Nato vožnja proti naslednji znamenitosti Kostarike, narodnem parku Arenal. Tam se bohoti še vedno aktiven vulkan Arenal, ki je najmlajši ter najbolj aktiven vulkan v državi. Pod njim leži istoimensko fascinantno jezero, okolica pa je izpopolnjena s številnimi vrelci v katerih se je mogoče tudi kopati. Prenočevali boste ob vznožju vulkana Arenal.

8. dan: NP ARENAL/ zajtrk
Po zajtrku vas čaka dan v objemu narodnega parka Arenal. Pot vas bo vodila skozi gozd, kjer so še vedno vidne posledice zadnje erupcije vulkana. Nadaljevanje poti po ohlajeni lavi do razgledne točke, kjer se vam bo ob lepem vremenu ponudil čudovit razgled na okolico, veličasten vulkan Arenal in istoimensko jezero. Popoldan boste obiskali plantažo svetovno znane kostariške kave in se seznanili z njeno tradicijo. Spoznali boste zgodovino kave, vse od njenih začetkov v Afriki. Predstavljen vam bo tudi celoten proces od semena pa vse do trenutka, ko boste kavo poskusili v tradicionalni haciendi. Privoščili si boste lahko tudi različne okusne prigrizke ter pobrskali med bogato ponudbo sveže pražene, pakirane kave. Po nepozabnem dnevu prenočevanje v lodžu.

9. dan: NP ARENAL–PACIFIŠKA OBALA/TAMARINDO AREA / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja do obale, kjer si poste privoščili malo oddiha ob Pacifiku. Nastanitev v hotelu in prenočevanje

10. dan: PACIFIŠKA OBALA/TAMARINDO AREA / zajtrk, večerja
Dan namenjen oddihu, poležavanju, samostojnim ogledom, sprehodom … Prenočevanje.

11. dan: PACIFIŠKA OBALA/ TAMARINDO AREA–SAN JOSE–EVROPA/ zajtrk
Zajtrk. Prevoz na letališče v Saj Jose in let proti Evropi. Nočni let

12. dan: EVROPA–BENETKE / obroki na letalu
Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta proti Benetkam.

WPID: 31852
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi ali minibusi
 • nočitev z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
 • ostali obroki kot so navedeno v programu
 • ogledi z lokalnimi vodniki
 • vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • pijača pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 40 EUR
 • izstopne takse in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 45 EUR
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena) 75,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 490,00 EUR/osebo
Popusti
 • troposteljna soba in popust za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.
Opomba
 • ob prijavi obvezna kopija potnega lista.
Odkrita beseda
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. oktober - 10 dni  
od 1.599,00   EUR
24. oktober - 10 dni  
od 1.999,00   EUR