Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Palma de Mallorca

Kratek opis potovanja

Pridružite se na počitnicah in odkrivajte z nami priljubljena in očarljiva otoka, Mallorco in Menorco.

Destinacija

Španija / Palma de Mallorca

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 10.9.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 83370
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 40 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom.

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 589 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 639 EUR

VRHUNCI POTOVANJA: Mallorca–otok sonca in belih peščenih plaž (za ljubitelje zabave in tudi odmaknjene za tiste, ki iščete samoto in ste ljubitelj neokrnjene narave), otok zabave z bogatim nočnim življenjem, zabaviščnimi in vodnimi parki. Vse to in še več najdete na čudoviti Mallorci! Dan pa lahko preživite tudi na sosednji Menorci ali Ibizi.

Mallorca, Menorca in Ibiza

Vedno priljubljena zvezda Mediterana Majorca oz. Mallorca je največji otok med petimi Balearskimi otoki. Znana je po očarljivih plažah in zalivih, apnenčastih gorah, rimsko mavrskih ostankih in kamnitih vasicah obdanimi z nasadi citrusov. Glavno mesto Palma de Mallorca združuje vseod nočnega življenja, gurmanskih užitkov do zgodovinskih znamenitosti.


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–PALMA
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah v jutranjih urah ali na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in prevoz na letališče (doplačilo). Odhod letala v Palmo, kjer boste pristali predvidoma v popoldanskih urah. Takoj po pristanku se boste posvetili prestolnici Mallorce. Na otoku, katerega ime je postal sinonim za turizem, je glavno mesto Palma, ki preseneča s svojo kulturno dediščino. Sledi bogastva so vidne v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah, ki so posejane po starem mestnem središču ter živahnih bulvarjih in milijonskih jahtah v marini. Palma je živahno svetovljansko mesto in hkrati univerzitetno središče, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Osrednji del mesta predstavlja Passeig des Born, kjer lahko v kavarnah pokusite eno izmed lokalnih specialitet–ensaimado. Ogledali si boste nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, enkratno katedralo iz 14 stoletja, kraljevo palačo Almudain, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Legenda pravi, da je Jaimerja I. Aragonskega na osvajalni plovbi zajela nevihta. Zaobljubil se je, da bo Bogu sezidal cerkev, če preživi. In res je na ostankih mošeje zrasla nova katedrala. Danes je katedrala La Seu ena izmed petih najlepših gotskih katedral v Španiji. Nekaj prostega časa in popoldne nastanitev v hotelu. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: PALMA–(VALLDEMOSA–SOLLER)–PALMA / zajtrk
Zajtrk in prost dan za obisk katerega od številnih odličnih muzejev ali uživanje in kopanje... Za doplačilo priporočamo izlet v Valldemoso in Soller. Valldemosa je čudovito gorsko mestece, ki bo za vedno povezano s pisateljico George Sand in skladateljem Fredericom Chopinom, ki sta tam bivala v zimi 1838/39 v kartuzijanskem samostanu. V samostanu je tudi lekarna iz 17. stoletja z zanimivimi medicinskimi pripravki. Sprehodili se boste tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Catalane Tomas. Nekaj kilometrov naprej se boste ustavili pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy, ko je obiskala Ludvika Habsburškega, ki je imel palačo nedaleč stran. Z avtobusom nadaljevanje do mesteca Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekatera dela Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se boste popeljali do Port Soller in se od tod z avtobusom vrnili v hotel. Prenočevanje.

3.dan: PALMA–(MENORCA)–PALMA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Za doplačilo priporočamo izlet na otok Menorca, najbolj oddaljen od vseh Balearskih otokov. Vožnja od pristanišča Alcudia na severno stran otoka, kjer se boste vkrcali na hitro ladjo in popeljali do mesta Ciutadella de Menorca. Menorca, znana kot biser Balearov, je izjemno priljubljena turistična destinacija s številnimi peščenimi plažami, majhnimi zalivi, kvalitetnimi hoteli in odličnim podnebjem. Po pristanku sledi sprehod po mestu, ki je bil prestolnica otoka do leta 1722, dokler se Angleži niso odločili, da prestolnico prestavijo v Mao zaradi večjega pristanišča. Staro mestno jedro je prepredeno s številnimi ozkimi uličicami in trgi ter prijetnimi bari, kavarnami in restavracijami. Ogled katedrale, mestne hiše… Za kosilo si privoščite tradicionalno juho iz svežih ri –Caldareta in popoldne mogoče gin, katerega imajo domačini raje kot vino. v popoldanskih urah povratek na Mallorco. Vožnja do hotela in prenočevanje.

4.dan: PALMA–(IBIZA)–PALMA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Za doplačilo vas popeljemo na tretji največji Balearski otok, ki ga imenujejo tudi "beli otok, poln veselja in življenja"- Ibizo. Vožnja do pristanišča v Palmi in nadaljevanje poti s trajektom do mesta Ibiza. Mesto Ibiza oz po katalonsko Eivissa se nahaja na seznamu Unescove kulturne dediščine in se deli na dva dela. Najprej se boste sprehodili po starem mestnem jedru Dalt Vila, ki je zakladnica zgodovine, skrivnosti in odkritij ter se povzpeli do trdnjave nad mestom, kjer boste nagrajeni s čudovitim panoramskim razgledom na pristanišče in bližnjo okolico. Sledi sprehod do modernega dela mesta Eixample mimo glavnih mestnih znamenitosti. Popoldan nekaj prostega časa za lastno raziskovanje, obisk restavracij in barov ali trgovinic. Pozno popoldne povratek na Majorko. Prenočevanje.

5. dan: PALMA–POLLENCA–ALCUDIA–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prosto dopoldne za uživanje na plaži ali sprehod. Popoldne vožnja do Pollence, ki je postal eden najbolj priljubljenih turističnih krajev na otoku, a se še vedno zdi neokrnjen. Sprehod po vijugastih uličicah s kamnitimi hišami, kjer v lokale zahajajo le domačini. Zanimive so številne srednjeveške cerkvice in samostan. 10 km stran od Pollence leži Alcudia, mestece obdano z obzidjem iz 14. stoletja. Blizu je tudi muzej s kipi, nakitom in najdbami iz rimske naselbine Polentie, ki je stala 2 km južneje. Zvečer vožnja na letališče pri Palmi, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v nočnih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 28843
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na Mallorci
 • ogled Palme
 • izlet v Pollenco in Alcuido
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 50,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • izlet na Ibizo (ob prijavi min. 15 oseb) 85,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 139,00 EUR/osebo
 • izlet v Soller in Valldemoso (vključene vstopnine) - ob prijavi min. 15 oseb 59,00 EUR/osebo
 • izlet na Menorco (ob prijavi min. 15 oseb) 70,00 EUR/osebo
 • 4 večerje 50,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem:
 • vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 20 EUR
 • turistična taksa v kraju samem pribl. 2,20 EUR/dan/os.
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Pomembno
 • na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček–10 kg na osebo), ki jo pred odhodom na letalo predate zaposlenim in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm, ki jo nesete s seboj na letalo. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (55 €) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
14. september - 4 dni  
od 599,00   EUR
29. september - 8 dni  
od 1.099,00   EUR
26. oktober - 6 dni  
od 329,00   EUR