Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Azija - Bližnji Vzhod | Oman

Kratek opis potovanja

Sultanat Oman, skriti biser arabskega polotoka, kraljuje na njegovem skrajnem vzhodu. Zgodbe iz tisoč in ene noči, ki smo jih prebirali še kot otroci, se tu prepletajo s popolnoma modernizirano kulturo, ki je priključek z zahodnim svetom ujela v vsega 50-ih letih. Država se razlikuje od arabskih sosed, čeprav njihova kultura ni dosti drugačna. Ponosni so na bogato zapuščino prednikov, od starodavnega trgovanja z dišavnicami do trdoživih plemenskih beduinov in legendarnega pomorščaka Sinbada. Pristna pokrajina, spektakularna gorska pobočja, palmovi nasadi v gorskih dolinah, wadijih , kulturna dediščina starodavnih trdnjav nekdanjih mogočnih imamov in neskončne rdeče sipine puščave Wahiba Ramlat so tisto pravo, kar Sultanat uvršča med top turistične destinacije arabskega sveta.

Destinacija

Azija - Bližnji Vzhod / Oman

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 18.2., 14.3.
Čas potovanja: 9 dni / 7 nočitev
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 20
Vizum: je potreben za Oman (pridobi se na kraju samem ob vstopu)
Številka produkta: 52158
Prevoz: letalo

Edinstvene izkušnje:

 • občudujte omansko arhitekturno mojstrovino notranjosti Kraljeve Operne Hiše v Muscatu
 • sprehodite se ob zalivu Al Ayjah v starodavnem mestu ladjedelništva Sur
 • naučite se vse o gnezdenju zelenih želv
 • potopite se v kristalne vode v oazi Wadi Bani Khalid
 • zaspite "pod zvezdami" v beduinskem kampu
 • začnite dan s čudovitim sončnim vzhodom v « rdeči puščavi«
 • odkrijte slikovite gorske doline in starodavne vasi pobočij Zelenega Gorovja
 • barantanje na starodavnih arabskih tržnicah v Muttrahu in Nizwi je obvezn
 • odlično slovensko vodenje - predviden izkušen vodnik EDVARD JABER KRIŠJAK

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−ZAGREB- DOHA- MUSCAT / obroki na letalu
Odhod iz Ljubljane in vožnja do zagrebškega letališča. Polet proti Dohi in nadaljevanje poleta proti Muscatu. Po pristanku v večernih urah prevoz do hotela.

2. dan: MUSCAT / zajtrk, večerja
Zajtrk. Avtobusni ogled mesta z obiskom Velike Mošeje Njegovega Veličanstva Sultana Qaboos−a Bin Saida. V obalnem predelu Qurum boste na ogledu imenitne Kraljeve Opere občudovali notranjost hiše z značilnim omanskim dekorjem. Preizkusite se v barantanju na eni od največjih tradicionalnih tržnic v Arabskem svetu, Souku Al Dhalam - tržnici teme. Tu skozi podobe, zvok in arome doživite nešteto obrazov prestolnice. Na sprehodu boste občudovali sultanovo palačo Al Alam in obiskali mestni muzej Bait Al Zubair. Večerja.

3. dan: MUSCAT−BIMAH– WADI TIWI - FINS BEACH −SUR / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste zapeljali vzdolž jugovzhodne obale Omanskega morja. Ogled apnenčastega kraterja Bimah, nenavadnega turkizno modrega sladkovodnega tolmuna, kjer bo čas za osvežitev in kopanje. Nadaljevanje poti do starodavnega trgovskega pristanišča Sur. Pristanišče slovi po izdelavi tradicionalnih lesenih arabskih jadrnic dhow, krajši ogled delavnic. Nastanitev v hotelu. Po večerji vožnja do znamenite »Turtle beach«, kjer je eno največjih gnezdišč velikih zelenih želv.

4. dan: SUR−WADI BANI KHALID−WAHIBA SANDS / zajtrk, večerja
Zajtrk.Vožnja do visoko ležeče gorske doline plemen Khalid, ki jo krasijo naravne lepote sinje bistrih vodnih bazenov. Čas za sproščujoč oddih v kristalni vodi, lahko pa se boste okrepčali v bližnji preprosti restavraciji. Nasprotje gorske oaze je valujoča »rdeča « puščava visokih sipin Wahiba Sands, po kateri se boste zapeljali s terenskimi avtomobili. Spoznali boste tudi tradicionalno beduinsko bivališče in ob kavi in datljih izvedeli več o njihovem načinu življenja. Nastanitev v puščavskem turističnem naselju in večerja. Uživajte v pogledu na zvezdnato nebo in zaspite pod prostrano zvezdnato odejo.

5. dan: WAHIBA SANDS— JABRIN – BAHLA- AL HAMRA—JEBEL SHAMS / zajtrk, večerja
Po opazovanju sončnega vzhoda v puščavi bo sledil okusen zajtrk. Odpeljali se boste proti notranjosti Sultanata. Postanek za ogled obnovljene palače Jabrin, mogočne rezidence imamov Yaariba. Popoldan vožnja do trdnjave Bahla, ki in je ena od štirih trdnjav, zgrajenih v dolini pogorja Jebel Akhdar. Zunanji ogled. Ustavili se boste v vasi Al Hamra z dobro ohranjenimi večnadstropnimi hišami iz blata in opeke. Ogled »hiše čistosti«, muzeja Bait Al Safa. Vožnja proti gorski oazi Wadi Ghul, »Kačji dolini« ob strmih pobočjih Jebel Akhdar. Sledil bo vzpon z vozilom do turističnega naselja pod vznožjem Jabel Shams- Gore Sonca. Nastanitev in večerja.

6. dan: JEBEL SHAMS- NIZWA−BIRKAT AL MAUZ- MUSCAT / zajtrk, večerja
Zajtrk. Občudovanje slikovitih podob s pobočja najvišje gore v Sultanatu- Jebel Shams, ki se vzpenja 3.010 m nad morjem. Spust v osrčje gorske oaze Nizwa. Ogled mestne utrdbe z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souka, znanega tudi po rezljanih nožih »khanjar« ter čudovitih izdelkih iz srebra. Vožnja do nasada datljevih palm v nekdanji utrdbi Birkat Al Mauz, kjer deluje namakalni sistem Falaj, ki je ena od Unescovih kulturnih dediščin. V okolici se nahajajo nasadi banan in dateljev, kot tudi ostanki številnih hiš iz blata, ki pričajo o nekdanjem načinu arhitekture. Pozno popoldne prihod v Muscat. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan: MUSCAT- BARKA- NAKHAL - MUSCAT / zajtrk, večerja
Zajtrk. Začutite živahen vrvež lokalne ribje tržnice v Barki. Dopoldne nadaljevanje poti proti rodovitni priobalni ravnici južnega dela regije Al Batinah. Postanek v vasici Nakhal. Ogledali si boste utrdbo Husn Al Heem, imenovano tudi trdnjava Nakhal. Začetki gradnje segajo v obdobje pred prihodom islama, prvi lastniki so bili dinastija Sasanidi, stoletja kasneje je postala rezidenca dinastije Yaarubah, Pred vrnitvijo v Muscat se boste ustavili še v zeleni oazi ob vodnih izvirih Nakhal springs ter občudovali slikovita pobočja bližnjega gorovja Jebel. Večerja in prenočevanje.

8. dan: MUSCAT / zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali kopanje ob peščenih plažah toplega arabskega morja. Prevoz na letališče v večernih urah.

9. dan: MUSCAT –DOHA-ZAGREB- LJUBLJANA / obroki na letalu
Nočni let iz Muscata preko Qatarja in nadaljevanje poleta proti Zagrebu. Po predvidenem pristanku v jutranjih urah prevoz do Ljubljane.

WPID: 27606
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • prenočevanje v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • 1 prenočevanje v šotorih - kamnitih hiškah v puščavi - lastna kopalnica (3*)
 • 1 x prenočevanje v gorskem turističnem naselju (3*)
 • polpenzion (zajtrk + večerja) kot navedeno v programu; vse vstopnine po
 • programu (Velika Mošeja, Kraljeva Operna hiša Muscat, muzej Bait Al Zubair, rezervat Turtle beach, utrdba Nizwa, muzej Bait Al Safa, palača Jabrin, z džipi po puščavi, utrdba Nakhal)
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 120,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 230,00 EUR/osebo
 • vstopni vizum za sultanat Oman, ki ga pridobite ob vstopu v državo znaša za bivanje do 10 dni 20,00 EUR/osebo
Opomba
 • triposteljne sobe so na vprašanje
 • napitnine na poti pribl. 45 EUR
Opozorilo - VIZUM*
 • Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Oman. Prijavnemu mestu dostavite barvno kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven najmanj 6 mesecev na dan vstopa v Oman. Vizum pridobimo ob vstopu v državo na letališču v Muscatu.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
6. april - 6 dni  
od 999,00   EUR
4. marec - 7 dni  
od 839,00   EUR
27. april - 7 dni  
od 909,00   EUR