Kratek opis potovanja

Nizozemska je majhna država, hkrati pa tudi ena najgosteje naseljenih držav na svetu.

Destinacija

Zahodna Evropa / Nizozemska

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.4.
Čas potovanja: 5 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 35
Številka produkta: 71680
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–RÜDENSHEIM–KOBLENZ
Zbirališče potnikov ob 5.00 na parkirišču Hale Tivoli v Ljubljani. Vožnja skozi karavanški predor in dalje mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Frankfurta do Rüdensheima, v eno izmed mest Porenja, dežele ob mogočnem Renu, znano po vinorodnih območjih. Vožnja skozi slikovita mesteca z romantičnimi gradovi, vinogradi in bujnimi gozdovi (Bingen, Kraub, St Goar, St Goarshausen). Vožnja mimo pečine Lorelei, s katere je po legendi rečna sirena s svojimi prelepim petjem zapeljevala mornarje. Postanek tudi v Koblenzu in vožnja do hotela v okolici. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: NEMČIJA−DE HOGE VELUWE−KEUKENHOF–DELFT AMSTERDAM
Zajtrk v hotelu in vožnja do De Hoge Veluwe nacionalnega parka, nizozemskega narodnega parka v provinci Gelderlend blizu kraja Arnheim. Gre za park s 55 km2 površine s peščenimi sipinami, gozdovi in resasto pokrajino, ki je nastala v zadnji ledeni dobi. Park sta ustanovila podjetnik Anton Kröller in njegova žena Helen leta 1909. V sklopu parka se nahaja izjemen muzej Helene Kröller Müller, ki je že leta 1935 prepoznala talent Van Gogha in kot njegova strastna zbiralka uredila drugo največjo zbirko njegovih del na svetu. V muzeju hranijo dela Van Gogha, Picassa, Modriana in ostalih umetnikov 20. stoletja. Posebno doživetje je vožnja s kolesi po parku in obisk centra za obiskovalce, kjer vas na zanimiv način seznanijo o parku. Vožnja do kraja Lisse, kjer si boste ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. V Keukenhofu vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja, imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s 6 milijoni cvetlic. Park je vsako leto bolj svež in odet v ekstravagantno obleko oblik in barv. Nadaljevanje poti v Delft, ki je znan po svoji „delftsko modri“ barvi in keramiki. Postanek za ogled ene od dveh preostalih tovarnic in sprehod po simpatičnem mestnem središču. Vožnja v Amsterdam, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM−HAARLEM (Flowerparade)−ZAANSE SCHANS–VOLENDAM–AMSTERDAM
Zajtrk v hotelu in vožnja v mestece Haarlem, kjer se vsako leto v aprilu zaključi znamenita cvetlična parada–„Flowerparade“, ki bo letos potekala med 19. in 23. 4. Tema tokratne parade je nizozemski design. Med Noordwijkom in Haarlemom se na 40 km dolgi poti predstavijo s cvetjem okrašena vozila in vozovi , ki jih lahko ob koncu parade obiskovalci občudjejo na glavnem trgu Haarlema. Ogled vasice Zaanse Schans, tipične vasice z mlini na veter. Spoznali boste nizozemsko tradicijo ter obiskali sirarno in coklarno. Nadaljevanje poti do Volendama, ribiške vasice ob jezeru Ijssel, kjer še vedno velja, da domačini nosijo tradicionalno nošo; moški ohlapne črne hlače in cokle, ženske pa poškrobljene čipke. Popoldne vrnitev v Amsterdam in avtobusni ogled mesta. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti ... Prenočevanje v hotelu.

4. dan: AMSTERDAM–DELFT–DEN HAAG–SCHEVENINGEN–AMSTERDAM / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dopoldne se boste odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske (doplačilo za vozovnico za javni prevoz). Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tu skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Sprehod po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Popoldne slovo od Amssterdama in vožnja skozi Den Haag, upravno središče Nizozemske, kjer je v Palači miru sedež mednarodnega sodišča. Ogled mestnih znamenitosti: Binnenhof, sedež spodnjega in zgornjega doma parlamenta, kongresni center. Postanek v največjem nizozemskem letovišču Scheveningen ob Severnem morju. Proti večeru slovo od Nizozemske in vožnja do nizozemsko−nemške meje. Nočna vožnja.

5. dan: NEMČIJA–SLOVENIJA
Vožnja mimo Kölna, Nürnberga, Münchna, Salzburga proti Sloveniji, kamor boste prispeli v dopoldanskih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

KRANJ – Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
LESCE – bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
JESENICE – postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

WPID: 25182
V ceno je vključeno
  • avtobusni prevozi po programu
  • 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v mestu ali v okolici Amsterdama in Nemčiji
  • vstopnina v prak De Hoge Veluwe
  • vožnja s kolesi
  • stroški vodenja in organizacije potovanja
  • DDV
Popusti
  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba 110,00 EUR/osebo
Na kraju samem:
  • stopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30–60 EUR
Opomba
  • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
31. marec - 4 dni  
od 209,00   EUR
27. april - 5 dni  
od 245,00   EUR