Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Zahodna Evropa | Nizozemska | Amsterdam

Kratek opis potovanja

Tulipane so prvič opazili nizozemski diplomati v Turčiji; na Nizozemsko so prinesli okoli 1600 čebulic in kmalu zatem je leidenski botanik odkril načine spreminjanja oblike in barve tulipanov.

Destinacija

Nizozemska / Amsterdam

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 12.5.

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 20

Za zaključene skupine odhodi po želji!


Številka produkta: 15901
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - ZNIŽANA CENA ZA ODHOD 7.4.2017

Redna cena 499 EUR , znižana cena 459 EUR


Tulipane so prvič opazili nizozemski diplomati v Turčiji. Na Nizozemsko so prinesli okoli 1.600 čebulic in kmalu potem je leidenski botanik odkril načine spreminjanja oblike in barve tulipanov. Ljudje so se hitro navdušili za njihovo gojenje. Cene so posledično poskočile, tako da je bilo potrebno za eno samo čebulico odšteti do 3.000 guldnov. Nastopila je tulipomanija – doba tulipanov, ki je trajala vse do leta 1637. Nekatere čebulice so menjali celo za hiše, živino ter vozove in naslikanih je bilo nešteto cvetnih tihožitij, da bi najlepše cvetove ujeli na platno.

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–SEVERNA HOLANDIJA
COKLE, SIRI IN TRADICIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste odpeljali z avtobusom severno od Amsterdama. Ogledali si boste tipične znamenitosti in si ustvarili podobo te lepe dežele in njenih marljivih ljudi, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili in obdržali to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste zvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu. Za vse tiste, ki jim moči še ne bodo pošle, je možen tudi večerni sprehod po Amsterdamu. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM / zajtrk
ŽIVAHNA PRESTOLNICA MED VODNIMI KANALI, DIAMANTI IN MUZEJI
Po zajtrku se boste odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz). Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Nato ogled enega izmed čudovitih muzejev – Rijks muzej, Van Goghov muzej ... Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi severne Benetke, čeprav skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače, tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Vodnik vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije, možnosti je precej (Hiša Ane Frank, Rembrandtova hiša, Muzej moderne umetnosti, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt itd.). Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM–KEUKENHOF–SCHEVENINGEN–DEN HAAG–DELFT–LJUBLJANA / zajtrk
CVETOČA POLJA, SLIKOVITA MESTA IN VONJ PO MORJU
Zajtrk v hotelu. Med pisanimi cvetočimi polji se boste popeljali do kraja Lisse in si ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. V Keukenhofu vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s 6 mil. cvetočih čebulic. Po ogledu vožnja mimo mesta Leiden, kjer v mestnem botaničnem vrtu gojijo originalne tulipane, ki so jih v 16. st. prinesli na Nizozemsko. Pot vas bo peljala naprej do največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju Scheveningen in do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije ter obenem upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Den Haagu. Popoldne vožnja do Delfta, tipičnega starega holandskega mesta, znanega po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obiskali boste eno od dveh še preostalih tovarnic. Sprehod po mestnem središču in nekaj prostega časa. Zvečer vožnja na letališče in odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

WPID: 25134
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem
  razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo
 • 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestu
  ali okolici
 • avtobusni prevozi po programu
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV


Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 86,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine po programu pribl. 30-60 EUR
 • lokalni prevozi po Amsterdamu 6-12 EUR
Opombe
 • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje
Pomembno
 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
23. marec - 5 dni  
od 259,00   EUR
7. julij - 4 dni  
od 599,00   EUR
10. maj - 5 dni  
od 259,00   EUR