Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Zahodna Evropa | Nizozemska | Amsterdam

Kratek opis potovanja

Amsterdam je nezamenljiv, čeprav nima takih vselej prepoznavnih mestnih simbolov kot Pariz, London ali Rim, vendar nihče ne ostane ravnodušen ko se mu razkrije staro in tako sodobno mesto hkrati. Mesto je gledališče za miljone obiskovalcev z vsega sveta; bodite tudi vi gledalci te čudovite predstave.

Destinacija

Nizozemska / Amsterdam

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.4.

Čas potovanja: 5 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 40


Številka produkta: 15135
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−NEMČIJA
Zbirališče potnikov ob 17.00 na spodnjem parkirišču hale Tivoli v Ljubljani. Vožnja skozi karavanški predor in nočna vožnja mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.

2. dan: AMSTERDAM
Po prihodu na Nizozemsko v jutranjih urah bo sledil najprej avtobusni ogled, nato pa še sprehod po glavnem mestu Nizozemske. Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov Royal Coster Diamonds, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Po želji ogled enega izmed čudovitih muzejev − Rijksmuzej, Van Goghov muzej ... Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici–Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen individualni ogled. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Vožnja v hotel in nastanitev ter prenočevanje.

3. dan: AMSTERDAM−KEUKENHOF−SCHEVENINGEN−DEN HAAG–DELFT−AMSTERDAM / zajtrk
Po zajtrku boste zapustili hotel in se zapeljali do kraja Lisse in si ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. V Keukenhofu vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s 6 milijoni cvetlic. Park je vsako leto bolj svež in odet v ekstravagantno obleko oblik in barv. Nadaljevanje poti v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče ob obali Severnega morja in nato proti Haagu, upravnemu središču Nizozemske. Tam je sedež nizozemske vlade in mednarodnega sodišča, ki domuje v Palači miru. Dalje do Delfta, kjer je doma obrt izdelovanja sinjega porcelana. Za slovo še sprehod po simpatičnem mestnem središču in vrnitev v Amsterdam. Popoldne priporočamo sprehod po mestu, saj bo prav ta dan namenjem praznovanju kraljevega rojstnega dne, King`s day, ko se mesto spremeni v bolšji sejem, ki ga na vsakem koraku spremljata glasba in ples. Na ta dan ni nogometnih tekem, a kljub temu so ljudje na ulicah oblečeni v oranžna oblačila. Mesto je zaprto za promet, na ulicah je živahno vse do poznih ur. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: AMSTERDAM−ZAANSE SCHANS−VOLENDAM−NEMČIJA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in nekaj prostega časa v Amsterdam. Zgodaj popoldne vožnja do znamenite vasice Zaanse Schans z mlini na veter, ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste izvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Nočna vožnja mimo Kölna, Nürnberga, Münchna, Salzurga proti Sloveniji.

5. dan: NEMČIJA−LJUBLJANA
Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

KRANJ – Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
LESCE – bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
JESENICE – postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

WPID: 16855
V ceno je vključeno
  • avtobusni prevozpo programu
  • cestnine in parkirnine na poti
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v okolici
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
Popusti
  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba 85,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
  • vstopnine pribl. 35 - 50 EUR
Opomba
  • dvoposteljne sobe z dodatnim ležišem so na vprašanje

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
23. marec - 5 dni  
od 259,00   EUR
7. julij - 4 dni  
od 599,00   EUR
10. maj - 5 dni  
od 259,00   EUR