Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Nemčija

Kratek opis potovanja

Pustimo se zapeljati vabljivi melodiji križarjenja po Renu, kjer se v ozki soteski prepletajo zvoki tihega drsenja naše ladje s pesmijo ptic v vinogradu, sopihanjem starega vlaka po vijugasti progi in vzkliki veselih obiskovalcev vinskih vasi.

Destinacija

Srednja Evropa / Nemčija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 10.9.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 30
Številka produkta: 9771
VRHUNCI POTOVANJA: degustacija vin, romantična mesta ob reki Ren, najvišji cerkveni zvonik na svetu, nepozabno križarjenje po Renu, srednjeveško romantičen Rothenburg ob der Tauber, nemška romantična cesta − magnet za turiste s celega sveta.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 45 oseb -299 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb - 349 EUR


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–ULM–RÜDESHEIM / večerja
Odhod avtobusa ob 5:00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja skozi Karavanški predor na Koroško, nato nadaljevanje s krajšimi postanki skozi Nemčijo, mimo Münchna, do Ulma. Postanek za ogled mestnih znamenitosti: staro mestno središče s tipičnimi hišami, mestna hiša, katedrala z najvišjim cerkvenim zvonikom na svetu. Po želji vzpon na zvonik in ogled panorame. Nadaljevanje vožnje v najzahodnejši del Nemčije, v Porenje–Rheinland. To je dežela ob mogočni reki Ren, ob kateri ležijo tudi glavna nemška vinorodna območja. Na poti proti Rüdesheimu, enem najlepših krajev v dolini Rena, znanem po bogati vinogradniški tradiciji. NAstanitev in prenočevanje v okolici.

2. dan: RÜDESHEIM–KOBLENZ–WÜRZBURG / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste vkrcali na ladjo v Rüdesheimu in križarili po najdaljši in najpomembnejši evropski reki (doplačilo). Bregove krasijo mogočni romantični gradovi, med njimi so polja, gozdovi in številni vinogradi. To je domovina Renskega rizlinga in pokrajina zelenja, lepih mest z bogato zgodovino in številnih lepih gradov. Z ladjo boste pluli mimo pečine Lorelei, s katere je po legendi rečna sirena s svojim prelepim petjem zapeljevala mornarje, mimo čudovitih mest in srednjeveških gradov Bingen, Kaub, St. Goar, St. Goarshausen do Koblenza. Pokušnja in voden ogled vinoteke (doplačilo). Po izkrcanju se boste zapeljali do Würzburga, mesta na začetku “Romantične ceste”. Orientacijski ogled mesta. Zvečer se boste nastanili v hotelu ali penzionu v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: WÜRZBURG–ROTHENBURG OB DER TAUBER / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in nadaljevanje ogleda mesta. Slavo mu je prinesla baročna rezidenca, izpod rok arhitekta Bathasarja Neumanna, ki je obdana z vrtovi, po katerih se boste lahko tudi sprehodili. Vožnja prek gričev “Romantične ceste” do Rothenburga, ob reki Tauber. Ogled tega slikovitega starega srednjeveškega mesta s številnimi stolpi, vhodnimi vrati, cerkvami, mestno hišo ter zanimivimi starimi ulicami. Nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu v okolici.

4. dan: ROTHENBURG OB DER TAUBER–ROMANTIČNA CESTA–AUGSBURG–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku boste nadaljevali do srednjeveškega mesta Dinkelsbühel ob reki Wörnitz, sprehod po starem mestnem središču s srednjeveškimi hišami in poznogotsko cerkvijo. Naslednji postanek za ogled bo v Nordlingenu–njegov tloris je v obliki kroga. Mesto z ohranjenim mestnim obzidjem s 5 vrati in 11 stolpi, za katerimi se skriva osrednji mestni trg, cerkev Sv. Jurija … Popoldne nadaljevanje vožnje do Augsburga, kratek ogled mesta, ki so mu nekoč gospodovali mogočni Fuggerji, za doplačilo možen ogled. Sledila bo vožnja prek Münchna in Salzburga proti domu. Prihod v Slovenijo pozno ponoči.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

KRANJ – Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
LESCE – bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
JESENICE – postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

WPID: 32790
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • parkirnine in cestnine
 • 3 polpenzioni v hotelu ali gostišču 3* v dvoposteljnih sobah
 • stroški organizacije in vodenja potovanja
 • DDV

Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 50,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • izlet z ladjo po Renu 39,50 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 70,00 EUR/osebo
 • degustacija vin 12,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 15 EUR

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
18. september - 3 dni  
od 199,00   EUR
15. avgust - 1 dan  
od 34,00   EUR
24. oktober - 2 dni  
od 99,00   EUR