Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Nemčija | Berlin

Kratek opis potovanja

Oglejte si lepote severne Nemčije in obiščite največji otok v Nemčiji, Rügen.

Destinacija

Nemčija / Berlin

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 9.8.

Čas potovanja: 8 dni / 5 noči
Najmanjše število potnikov: 20


Številka produkta: 9773
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1.dan: LJUBLJANA – BERLIN
Odhod avtobusa v večernih urah z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vstopi možni v Kraju, Lescah in na Jesenicah. Nočna vožnja mimo Salzburga in Munchna proti Berlinu s predvidenim prihodom v zgodnjih jutranjih urah.

2.dan: BERLIN
Po prihodu sledi avtobusni ogled Berlina s foto postanki in krajšimi sprehodi skozi mesto….. Zapeljali se boste po slavni ulici Unter den Linden, se ustavili pri Brandenburških vratih in se sprehodili do zgodovinske stavbe parlamenta. Na Alexanderplatzu boste postali pod visokim televizijskim stolpom in nadaljevali na moderni Potsdamer Platz. Postanek za fotografije na Checkpoint Charlie, nekdanji mejni točki med vzhodnim in zahodnim delom mesta. Za zaključek dneva še zelene površine mesta in zahodna avenija Kürfurstendamm. Pozno popoldan nastanitev v hotelu v mestu.

3. dan: BERLIN–OTOK RÜGEN/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja na obalo Baltskega morja. Dan bo namenjen odkrivanju največjega nemškega otoka, ki se poleg tega lahko pohvali še z najvišjim številom sončnih dni na leto. Odskočna deska za obisk otoka je obalno mestece Stralsund, ki je z otokom povezan preko modernega mostu. Vožnja preko gričevnatega otoka vam bo odstirala pomladno paleto barv, ki se izteka v razčlenjeni obali s številnimi zalivi, krednimi pečinami in peščenimi plažami. Idilične vasi, podeželska mesta ter obalna središča bodo tekmovali za vašo pozornostjo, dokler vam srca ne ukrade počitniško središče Sellin. Glavna promenada Wilhelmstrasse se ponaša z dvorci bogatih meščanov, pri katerih so arhitekti oblikovali povsem nov slog, s katerim so na obale Baltskega morja želeli priklicati pridih mediterana. Ulica se konča na peščeni plaži s pletenimi romantičnimi košarami, od koder je najlepši pogled na skorajda 400 m dolg pomol Seebrücke. Vožnja do hotela v okolici, nastanitev in prenočevanje.

4. dan: OTOK RÜGEN–SCHWERIN/ zajtrk
Po zajtrku vožnja skozi ledeniško preoblikovano severnoevropsko pokrajino s številnimi jezeri, med katera je ujeto tudi mesto Schwerin, prestolnica zvezne dežele Mecklenburg–Predpomorjanska. Schwerin je cvetel v obdobju renesanse in še danes nosi vzdevek »Firence severa«. Oblast je bila nekdaj v rokah vojvode s sedežem v gradu, kjer ostaja še danes, saj se v gradu nahaja sedež parlamenta zvezne dežele. Grad se ponaša s pravljično podobo ter izredno slikovito lego na otoku. Med obiskom gradu (doplačilo) boste izvedeli več o njegovi zgodovini, ga odkrivali skozi zgodbe njegovih stanovalcev in morda ugledali celo »grajskega« duha. Za zaključek ogleda se boste sprehodili še skozi grajski vrt. Vožnja do hotela v okolici, nastanitev in prenočevanje.

5. dan: SCHWERIN−LÜBECK/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja do Lubecka. Nekdanja osrednje hanzeatsko mesto ob Baltiku je pravi arhitekturni dragulj, danes pod zaščito Unesca. Mestno jedro je skoncentrirano na otoku, ki ga obkroža reka Trave. Na sprehodu skozi staro mestno jedro boste spoznavali slovito gotsko opečnato arhitekturo, ozke ulice vas bodo vodile po stopinjah nekdanjih trgovcev, vse do mestne kavarne, kjer se zgodba zares šele prične. V kavarni Niederegger (doplačilo) boste na vodenem ogledu delavnice in muzeja izvedeli, kako so marcipan odkrili na Orientu, kako je pripotoval na obale Baltika in kako je ta omamna sladica osvojila naša čutila in svet. Opazovali boste lahko mojstra pri delu, kako oblikuje marcipan in se za konec posladkali še s pecivom in kavo. Vožnja do hotela v okolici, nastanitev in prenočevanje.

6. dan: TIMMENDORFER STRAND–HAMBURG /zajtrk
Vožnja severno do Baltskega morja in obalnega počitniškega resorta Timmendorfer Strand. Sprehod po plaži in čas za kavo. Vožnja do Hamburga, drugega največjega mesta Nemčije in pristanišča, ki je vedno na široko odpiral vrata v svet. Nastanitev v hotelu in popoldanski ogled mesta: sprehod med zvoniki mestne hiše in mestnih cerkva ter vzdolž nekdanjih skladišč ob vodnem kanalu, do moderne Elbphilharmonie. Prenočevanje.

7. dan: HAMBURG–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
Prosto za samostojno odkrivanje mesta ali za doplačilo obisk Miniatur Wunderland. Gre za stalno postavitev miniaturne železnice, ki ob ogledu preseže vsa vaša pričakovanja in vas skozi umetelno izdelane pokrajine in nemško tehnično dovršenost popelje na področja mesta Hamburg, Avstrije, Švice, Skandinavije, Amerike… Pri tem so uporabili 15 km železniških tirov, po katerih vozi preko 1000 vlakov s preko 10.000 vagoni. Popoldne povratek proti domu.

8.dan: LJUBLJANA
Nočna vožnja s predvidenim prihodom v Ljubljano v jutranjih urah.

WPID: 32319
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • parkirnine in cestnine
 • 5 prenočevanj z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 110,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • kavarna Niederegger (voden obisk muzeja in delavnice + tortica s kavo) 15,60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 150,00 EUR/osebo
 • ogled gradu Schwerin 11,50 EUR/osebo
 • Miniatur Wunderland 13,00 EUR/osebo
Opomba
 • Pri 8-dnevnem potovanju z avtobusom gredo potniki 1 dan prej na pot in nato poberejo potnike v Berlinu na letališču. Na koncu potovanja pustijo potnike v Hamburgu na letališču in se vračajo z avtobusom proti Sloveniji, kamor prispejo 1 dan kasneje.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
23. avgust - 4 dni  
od 369,00   EUR
15. avgust - 1 dan  
od 36,00   EUR
31. avgust - 1 dan  
od 71,00   EUR