Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Afrika | Namibija

Kratek opis potovanja

Neponovljivi safari v narodnem parku in rezervatu za divje živali Etosha, ki je dom žirafam, slonom, zebram, levom, leopardom in gepardom, številnim vrstam ptic, ki sicer puščavski svet Etoshe spremenijo v pravo čudežno deželo. Čarobni sončni vzhodi in zahodi na veličastnih sipinah puščave Namib spreminjajo svoje barve skozi veličastne odtenke. Šumenje morja in družba delfinov v zalivu Walvis. Vse to so podobe Namibije, ki v srcih popotnikov, zaljubljenih v Afriko, zavzema prav posebno mesto. Dovolite si, da prevzame tudi vas …

Destinacija

Afrika / Namibija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 11.8.
Čas potovanja: 13 dni / 10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: namibijski
Številka produkta: 12405
Prevoz: letalo

Vrhunci potovanja:

okamenela drevesa puščave Deadvleiu, srečanje z Bušmani, na obisku pri Himbah, prostranost edinstvenih puščav Ethosa, Namib, Kalahari, križarjenje po zalivu Walvis ter šampanjec in ostrige na obali.…

Top doživetji

 • Sveže ostrige in prigrizki ter ohlajena penina ob morju? Ne, ni privid, temveč pika na i čarobnemu dnevu v zalivu.
 • Srečanje s plemenom Himba, ki se kot eno redkih še vedno preživlja z živinorejo. Spleteni lasje, prekriti z rdečo barvo, široki nasmehi in iskrive oči so tipične podobe tega slikovitega ljudstva.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 3.290 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.440 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.540 EUR

Popust za zgodnje prijave

 • 50 EUR/osebo za prijavo do 60 dni pred odhodom

Popust vam priznamo ob rezervaciji.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–MEDNARODNO LETALIŠČE/ obroki na letalu
Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč proti Windhoeku. V primeru leta z bližnjega letališča je prevoz iz Ljubljane vključen v ceno. Nočni let.

2. dan: WINDHOEK/ večerja
Pristanek v Windhoeku in dan namenjen ogledu mesta. Spoznali boste utrip življenja Namibijcev, ki je tesno povezano z nemško kolonialno kulturo. Mesto se sicer ponaša s tipično afriško in tudi moderno arhitekturo, kar daje celotnemu izgledu in vzdušju na mestnih ulicah poseben čar. Tu živijo plemena Hereri, Name, Owambe. Videli boste znamenite stavbe v mestu in okolici kot so parlament, trdnjava Alte Feste, mestna četrt Soweto, sprehodili pa se boste tudi po ulici Pall St. Mall, kjer so razstavljeni gibeonski meteoriti. Ustavili pa se boste tudi v Old Brewery Craft centru, kjer se boste lahko opremili z obleko za dni na safariju. Večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: WINDHOEK−KALAHARI/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti jugu skozi Rehoboth, Kalkrand in Stampried do polpuščave Kalahari. Pot boste nadaljevali do lodža, kjer bo vaša prva nastanitev v divjini. Večerja v lodžu in prenočevanje.

4. dan: KALAHARI−SOSSUSVLEI/ zajtrk, večerja
Zgodnji zajtrk in vožnja proti puščavi Namib. Opazovali boste, kako se na poti proti atlantski obali narava izrazito spreminja. V območju puščave Namib je narava že kar nezemeljska, še posebno ob sončnih vzhodih in zahodih, ko tamkajšnje peščine spreminjajo barvo glede na lego sonca ob vzhodu in zahodu. Na tem območju se nahaja okoli 32.000 km² peščenih sipin kar je pravi geografski fenomen. Najbolj dostopne sipine so v Sossusvleiu. Nastanitev v lodžu in počitek. Večerja in prenočevanje.

5. dan: SOSSUSVLEI−NAMIB, NAUKLUFT NARODNI PARK−SOSSUSVLEI/ zajtrk, večerja
Zgodaj zjutraj se boste odpravili na bližnje peščene sipine in ob vzhajajočem soncu opazovali njihovo barvno paleto. Popoldanski safari v Deadvleiu, kjer boste videli okamenela drevesa, ki jih je nekoč sem prinesla velika reka o kateri danes ni nobenega sledu. Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

6. dan: SOSSUSVLEI−SWAKOPMUND/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja proti obali, vse do Swakopmunda. Popoldanska vožnja s štirikolesniki po sipinah puščave Namib, kar bo prav posebno doživetje. Prevoz v hotel v Swakopmundu, večerja in prenočevanje.

7. dan: SWAKOPMUND−WALVIS BAY−SWAKOPMUND/ zajtrk, kosilo
Po zajtrku vas čaka nepozabni izlet v Walvis Bay, kjer se boste vkrcali na ladjico in si pogledali enega z živalmi najbogatejših rezervatov na svetu. Med plovbo boste oprezali za delfini, tjulnji, kormorani, z nekaj sreče pa uzrli celo kite. Vrnitev v Swakopmund.

8. dan: SWAKOPMUND−OUTJO/ zajtrk, kosilo, večerja
Zgodnji zajtrk in vožnja proti Outju, mimo Henties Baya in Uisa. Med potjo boste obiskali „okamenele“ gozdove, v Twyfelfonteinu pa si boste ogledali eno najbolje ohranjenih zbirk bušmanskih gravur v Afriki, ki so pod zaščito Unesca. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

9. dan: OUTJO−ETOSHA NARODNI PARK/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v narodni park Etosha, ki obsega 22.270 km² slane puščave, savane in gozdov. Celodnevni safari po pokrajini, kjer so svoj bivalni prostor
našli ogroženi črni nosorogi, levi, žirafe ter številne antilope in zebre, ki poleg drugih afriških živali bogatijo narodni park. Nadaljevanje vožnje do Etoshe, nastanitev v lodžu znotraj ali ob narodnem parku, večerja in prenočevanje.

10. dan: ETOSHA NARODNI PARK/ zajtrk, večerja
Še en dan za uživanje v naravnih lepotah narodnega parka Etosha. Safari po narodnem parku, kjer živijo sloni, znani po tem, da so največji v Afriki, njihovi okli pa so kljub temu razmeroma kratki. Večji del leta je Etosha pusto prostranstvo z belim razpokanim in posušenim blatom, kot bi migljala v prividih. Prenočevanje v lodžu.

11. dan: NARODNI PARK ETOSHA–WINDHOEK/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja skozi Otjikoto do Okahandija, kjer si boste lahko ogledali in tudi nakupili nekaj lesenih izdelkov domače obrti za spomin. Nato vožnja proti Windhoeku, kjer boste preživeli še zadnjo noč v Namibiji. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

12. dan: WINDHOEK–MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk
Zajtrk v hotelu. V kolikor bo čas dopuščal, še prosto za samostojne sprehode, oglede. Prevoz na letališče in odhod letala proti enemu izmed mednarodnih letališč.

13. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA ali bližnje letališče/ obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo organiziran prevoz do Ljubljane.

WPID: 20219
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevozi po programu
 • prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah (hoteli 3* in 4* oz. lodži)
 • obroki po programu
 • ogledi in vstopnine po programu
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • storitve po posebnih naročilih
 • napitnine za šoferje in lokalne vodnike
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 250,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 USD
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 290,00 EUR/osebo
 • namibijski vizum in posredovanje 120,00 EUR/osebo
Vizum
 • za državljane Republike Slovenije je za vstop v Namibijo s slovenskim potnim listom potreben vizum. Pri pridobitvi vizuma lahko posredujemo mi
  (ureja se na Dunaju)
Odkrita beseda
 • v primeru da bo organiziran let v/ iz Namibije prek Južnoafriške Republike, Kompas krije stroške južnoafriškega vizuma in posredovanja
Opozorilo
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa
Cepljenje
 • cepljenja niso obvezna; priporočajo cepljenje proti rumeni mrzlici in malariji


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. maj - 8 dni  
od 580,00   EUR
25. maj - 8 dni  
od 715,00   EUR