Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Afrika | Namibija

Kratek opis potovanja

Neponovljivi safari v narodnem parku in rezervatu za divje živali Etosha, ki je dom žirafam, slonom, zebram, levom, leopardom in gepardom, številnim vrstam ptic, ki sicer puščavski svet Etoshe spremenijo v pravo čudežno deželo. Čarobni sončni vzhodi in zahodi na veličastnih sipinah puščave Namib spreminjajo svoje barve skozi veličastne odtenke. Šumenje morja in družba delfinov v zalivu Walvis. Vse to so podobe Namibije, ki v srcih popotnikov, zaljubljenih v Afriko, zavzema prav posebno mesto. Dovolite si, da prevzame tudi vas …

Destinacija

Afrika / Namibija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 17.2., 20.4., 7.8.
Čas potovanja: 14 dni / 10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: namibijski
Številka produkta: 12405
Prevoz: letalo

Popust za zgodnje prijave

 • 50 EUR/osebo za prijavo do 60 dni pred odhodom

Popust vam priznamo ob rezervaciji.


Vrhunci potovanja

 • okamenela drevesa puščave Deadvlei
 • srečanje z Bušmani
 • na obisku pri Himbah
 • prostranost edinstvenih puščav Ethosa, Namib, Kalahari
 • križarjenje po zalivu Walvis ter šampanjec in ostrige na obali

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 3.390 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.640 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–MEDNARODNO LETALIŠČE / obroki na letalu
Polet z ljubljanskega ali katerega izmed bližnjih letališč (prevoz do letališča za doplačilo) preko enega izmed mednarodnih letališč proti Windhoeku. Nočni let.

2. dan: WINDHOEK / večerja
Pristanek v Windhoeku in dan namenjen ogledu mesta. Spoznali boste utrip življenja Namibijcev, ki je tesno povezano z nemško kolonialno kulturo. Mesto se sicer ponaša s tipično afriško in tudi moderno arhitekturo, kar daje celotnemu izgledu in vzdušju na mestnih ulicah poseben čar. Tu živijo plemena Hereri, Name, Owambe. Videli boste znamenite stavbe v mestu in okolici kot so parlament, trdnjava Alte Feste, mestna četrt Soweto, sprehodili pa se boste tudi po ulici Pall St. Mall, kjer so razstavljeni gibeonski meteoriti. Ustavili pa se boste tudi v Old Brewery Craft centru, kjer se boste lahko opremili z obleko za dni na safariju. Večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: WINDHOEK−KALAHARI / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti jugu skozi Rehoboth, Kalkrand do polpuščave Kalahari. Pot boste nadaljevali do lodža, kjer bo vaša prva nastanitev v divjini. Pozno popoldne se boste v udobnih vozilih z odprto streho odpeljali iz lodga na lagodno vožnjo do panoramske lokacije, kjer vam bodo postregli s pijačo, medtem ko boste v sproščujočem vzdušju občudovali spektakularni sončni zahod. Notranji mir, ki ga puščava ponudi ob sončnem zahodu, je res nekaj posebnega. Večerja v lodžu in prenočevanje.

4. dan: KALAHARI−SOSSUSVLEI / zajtrk, večerja
Zgodnji zajtrk in srečanje z Bušmani. Sprehodili se boste s staroselci Kalaharija ter v njihovi vasi spoznali starodavne tradicije in skrivnosti njihovih prednikov. Seznanili vas bodo s sposobnostmi preživetja ter vam pokazali, kako zbirati vodo v nojskih jajcih, kako postaviti pasti, katere rastline so primerne za medicino ali kako narediti biserni in nojev nakit. Resnično nepozabno doživetje. Nadaljevali boste z vožnjo proti puščavi Namib. Opazovali boste, kako se na poti proti atlantski obali narava izrazito spreminja. V območju puščave Namib je narava že kar nezemeljska, še posebno ob sončnih vzhodih in zahodih, ko tamkajšnje peščine spreminjajo barvo glede na lego sonca. Na tem območju se nahaja okoli 32.000 km² peščenih sipin, kar je pravi geografski fenomen. Najbolj dostopne sipine so v Sossusvleiu. Nastanitev v lodžu in počitek. Večerja in prenočevanje.

5. dan: SOSSUSVLEI−NAMIB, NAUKLUFT NARODNI PARK−SOSSUSVLEI / zajtrk, kosilo, večerja
Zgodaj zjutraj se boste odpravili na bližnje peščene sipine in ob vzhajajočem soncu opazovali njihovo barvno paleto. Popoldanski safari v Namib–Naukluft National Park, kjer boste v Deadvleiu videli okamenela drevesa. Zgodnje kosilo. Dead Vlei je bila nekoč oaza, obdana z akacijami in hranjena z reko, ki se je nenadoma spremenila in pustila zemljo, da se posuši skupaj z drevesi, ki jih je prej podpirala. Zaradi suhih podnebnih pogojev niso drevesa nikoli razpadla. Obkrožena z rdeče–roza sipino v puščavi Namibije, ustvarjajo nadrealističen spektakel, ki ustvarja sanjske fotografije. Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

6. dan: SOSSUSVLEI−SWAKOPMUND / zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja proti obali, vse do Swakopmunda. Obmorsko mesto Swakopmund se nahaja ob slikoviti obali Namibije, obdani s puščavskim terenom. Popoldanska vožnja s štirikolesniki po sipinah puščave Namib, kar bo prav posebno doživetje. Prevoz v hotel v Swakopmundu, večerja in prenočevanje.

7. dan: SWAKOPMUND−WALVIS BAY−SWAKOPMUND / zajtrk, večerja
Po zajtrku vas čaka nepozabni izlet v Walvis Bay, kjer se boste vkrcali na ladjico in si pogledali enega z živalmi najbogatejših rezervatov na svetu. Med plovbo boste oprezali za delfini, tjulnji, kormorani, z nekaj sreče pa uzrli celo kite. Med plovbo bodo na voljo prigrizki, kozarec penečega vina in degustacija ostrig. Vrnitev v Swakopmund. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

8. dan: SWAKOPMUND−DAMARALAND / zajtrk, kosilo, večerja
Zgodnji zajtrk in vožnja proti Damaralandu. Med potjo boste obiskali „okamenele“ gozdove. V Twyfelfonteinu, kraju, ki je bil namenjen čaščenju in izvajanju šamanističnih ritualov, pa si boste ogledali eno najbolje ohranjenih zbirk bušmanskih gravur v Afriki, ki so pod zaščito Unesca. Med obredi je bilo ustvarjenih najmanj 2500 kamnitih rezbarij, pa tudi nekaj skalnih slik. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

10. dan: DAMARALAND–OTJIKANDERA HIMBA VILLAGE–ETOSHA NARODNI PARK / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti narodnemu parku Etosha, ki obsega 22.270 km² slane puščave, savane in gozdov. Na poti obisk Otjikandera Himba Village.Voden ogled avtentične vasi Himba vam ne bo dal le poglobljenega vpogleda v življenje in načine zadnjega tradicionalnega plemena v Namibiji, temveč tudi izjemno fotografsko priložnost. Doživeli boste predstavitev molže, dimno kopel, bili obveščeni o prepričanjih okoli svetega ognja, prednikih in zeliščni medicini. Spoznali boste tudi nakit in pričeske, ki posnemajo status vsakega plemena in njihov tesen odnos z naravo, govedom in otroki. Nadaljevanje vožnje do Etoshe, nastanitev v lodžu znotraj ali ob narodnem parku. Popolde se odpravite v udobnih vozilih z odprto streho na safari po pokrajini, kjer so svoj bivalni prostor našli ogroženi črni nosorogi, levi, žirafe ter številne antilope in zebre, ki poleg drugih afriških živali bogatijo narodni park. Večerja in prenočevanje.

11. dan: ETOSHA NARODNI PARK / zajtrk, večerja
Še en dan za uživanje v naravnih lepotah narodnega parka Etosha. Safari po narodnem parku, kjer živijo sloni, znani po tem, da so največji v Afriki, njihovi okli pa so kljub temu razmeroma kratki. Večji del leta je Etosha pusto prostranstvo z belim razpokanim in posušenim blatom, kot bi migljala v prividih. Prenočevanje v lodžu.

12. dan: NARODNI PARK ETOSHA–WINDHOEK / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja skozi Otjikoto do Okahandija. Lahko si boste ogledali in tudi nakupili nekaj lesenih izdelkov domačih obrtnikov. Nato vožnja proti Windhoeku, kjer boste preživeli še zadnjo noč v Namibiji. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

13. dan: WINDHOEK–MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk
Zajtrk v hotelu. V kolikor bo čas dopuščal, še prosto za samostojne sprehode, oglede. Prevoz na letališče in odhod letala proti enemu izmed mednarodnih letališč.

14. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE / obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani/bližnjim letališčem s pristankom v jutranjih urah. V primeru leta v Benetke ali Zagreb prevoz do Ljubljane za doplačilo.

WPID: 20219
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku
 • prevozi po programu
 • prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah (hoteli 3* in 4* oz. lodži)
 • obroki po programu
 • ogledi in vstopnine po programu
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • storitve po posebnih naročilih
 • napitnine za šoferje in lokalne vodnike
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 250,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 USD
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 290,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče Benetke 75,00 EUR/osebo
 • namibijski vizum in posredovanje 120,00 EUR/osebo
Vizum
 • za državljane Republike Slovenije je za vstop v Namibijo s slovenskim potnim listom potreben vizum. Pri pridobitvi vizuma lahko posredujemo mi
  (ureja se na Dunaju)
Odkrita beseda
 • v primeru da bo organiziran let v/ iz Namibije prek Južnoafriške Republike, krijemo stroške južnoafriškega vizuma in posredovanja
Opozorilo
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa
Cepljenje
 • cepljenja niso obvezna; priporočajo cepljenje proti rumeni mrzlici in malariji


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
8. marec - 8 dni  
od 849,00   EUR
16. februar - 8 dni  
od 969,00   EUR