Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Sprehod skozi prestolnico La Valetta; obisk otoka Gozo; sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte. Odličen Hotel Dolmen 4*, vsi izleti in vstopnine vključene v ceno.

Destinacija

Južna Evropa / Malta

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.12.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 83138N
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE−MALTA−BUGIBBA
Zbirališče potnikov v popoldanskih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah–Treviso (doplačilo) ali na letališču uro in pol pred poletom. Polet letala in pristanek na Malti v večernih urah. Sledi prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: BUGIBBA–VALLETTA–BUGIBBA/ zajtrk
Po zajtrku sledi ogled prestolnice La Valleta na katerega so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vrnitev v hotel in priprava na najdaljšo noč v letu. Možnost doplačila za silvestrsko večerjo v hotelu. Prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA−MOSTA–DINGLI−RABAT−MDINA–BUGIBBA/ zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno device Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je device Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA−GOZO−BUGIBBA/ zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Ogledali si boste tempelj Ggantija, tri naravne znamenitosti v Dwejru in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem in se sprehodili po ozkih uličicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: BUGIBBA−MALTA−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Benetkam/Trevisu. Sledi avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 30319
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 4 nočitve z zajtrkom 4 nočitve z zajtrkom v hotelu Dolmen 4* v dvoposteljnih
  sobah
 • ogledi po program z vključenimi vstopninami
 • DDV
 • organizacijo in vodenje potovanja
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična taksa pribl. 0,50 EUR/noč
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 89,00 EUR/osebo
 • silvestrska večerja v lokalni restavraciji s pijačo in glasbo (min 15 potnikov) 90,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
 • 3 večerje in silvestrska večerja v hotelu (neomejena količina pijače) 155,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • morebitne dodatne vstopnine
Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Malta–otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.

Opozorilo

Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček–10 kg na osebo), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (pribl. 55 €) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo. Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
20. marec - 6 dni  
od 679,00   EUR
22. december - 1 dan  
od 17,00   EUR
23. december - 1 dan  
od 26,00   EUR