Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi prestolnico La Valetta; obisk otoka Gozo; sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte

Destinacija

Južna Evropa / Malta

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 28.10.

Zagotovljen skupinski odhod!
Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 83138
Prevoz: letalo

Predvidena časovnica

28/10 TSF MLA 17:30 19:25
2/11 MLA TFS 13:30 15:30


Malta

Malta je definitivno otok sonca, saj ima več 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščina in angleščina.


Ali ste vedeli?

 • Da ima suvereni vojaški bolničarski red svetega Janeza iz Jeruzalema, Rodosa in Malte, bolj poznan kot Suvereni malteški red, dvojno naravo? Je eden najstarejših katoliških redov, ustanovljen v Jeruzalemu pribl. leta 1048. Red pa je obenem tudi priznani suvereni subjekt mednarodnega prava. Redovno poslanstvo je povzeto v njegovem vodilu » Tuitio fidei et obsequium pauperum« – pričevanje za vero, ohranjanje in zaščita vere (tuitio fidei) in služenje oz. pomoč ubogim in bolnim, ki predstavljajo Gospoda (obsequium pauperum).

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE-MALTA-BUGIBBA
Zbirališče potnikov v opoldanskih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah–Treviso (doplačilo) ali na letališču uro in pol pred poletom. Polet letala na Malto predvidoma ob 17:30. Po pristanku sledi prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BUGIBBA-LA VALLETA-BUGIBBA
Zajtrk in ogled prestolnice La Valleta na katero so domačini zelo ponosni in je znana predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA-MOSTA–DINGLI-RABAT-MDINA–BUGIBBA/ zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno device Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je devica Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca - Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA-HAGAR QIM–MODRA JAMA–MARSAXLOKK–BUGIBBA/ zajtrk
Po zajtrku vožnja na južno stran otoka in ogled najpomembnejših megalitskih spomenikov na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Sledi vožnja do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Vožnja po severni strani otoka mimo številnih slikovitih vasic nazaj do hotela. Prenočevanje v hotelu.

5. dan: BUGIBBA-GOZO-BUGIBBA/ zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte - otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Ogledali si boste tempelj Ggantija, tri naravne znamenitosti v Dwejru ter romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem in se sprehodili po ozkih uličicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na rajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: BUGIBBA-MALTA-BENETKE-(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče ali se z vodnikom podate na plovbo po zalivu (za doplačilo). Predvidoma v popoldanskih urah odhod na letališče od koder boste poleteli proti Benetkam/Trevisu. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 30738
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • ogledi po programu z vključenimi vstopninami
 • organizacija in vodenje slovenskega in lokalnega vodnika
 • DDV
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (v hotelu)
 • mestna turistična pristojbina 0,50 EUR/osebo/dan
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
 • 5 večerji 79,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 95,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • morebitne dodatne vstopnine
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Malta – otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.
Opozorilo
 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček – 10 kg na osebo), ki jo pred odhodom na letalo predate zaposlenim in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm, ki jo nesete s seboj na letalo.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (pribl. 55 EUR) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
30. december - 5 dni  
od 599,00   EUR
1. december - 1 dan  
od 15,30   EUR
23. december - 1 dan  
od 26,00   EUR