Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Sprehod skozi prestolnico La Valetta; obisk otoka Gozo; sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte.

Destinacija

Južna Evropa / Malta

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.4.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 83138
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi prestolnico La Valetta; obisk otoka Gozo; sprehod po slikovitih uličicah Mdine − starodavne prestolnice Malte

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE−MALTA−QAWARA
Zbirališče potnikov v jutranjih urah v Ljubljani na Miklošičevi ulici in vožnja na letališče pri Benetkah–Treviso (doplačilo) ali na letališču uro in pol pred poletom. Odhod letala na Malto predvidoma ob 09.15. Po pristanku sledi ogled prestolnice La Valleta na katerega so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko razstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: QAWRA−MDINA−RABAT−HAGAR QIM–QAWRA / zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do tihega mesta − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Ustavili se boste tudi v mestu Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo. Ogled najpomembnejših megalitskih spomenikov na Malti; templja Hagar Qim In Mnajdra, ki sta nastala pred več kot petimi stoletji in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Vrtnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: QAWRA−GOZO−QAWRA / zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji oz sestrski otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija, tri naravne znamenitosti v Dwejru, med katerimi je najbolj impresivno Azurno okno ter romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem, kjer je posebej zanimiva tudi tržnica It−tokk. Zanimiv je sprehod po ozkih uličicah in mogočni citadeli. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: QAWRA−MARSAXLOKK−MODRA JAMA–QAWRA / zajtrk
Po zajtrku vožnja na južno stran otoka do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Vožnja po severni strani otoka mimo številnih slikovitih vasic nazaj do hotela. Prenočevanje v hotelu.

5. dan: QAWRA−MALTA−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Benetkam/Trevisu. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 28460
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin v znesku 80 EUR
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • ogledi po program z vključenimi vstopninami
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega drugega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • prevoz na letališče 50,00 EUR/osebo
 • 4 večerje z vključeno pijačo 69,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 79,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • morebitne dodatne vstopnine
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Malta–otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.
Opozorilo
 • na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (pribl. 60 €) 1 kos prtljage največ 15 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
14. junij - 5 dni  
od 649,00   EUR
29. april - 1 dan  
od 39,00   EUR
27. april - 1 dan  
od 44,00   EUR