Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Madžarska

Kratek opis potovanja

Spoznajte lepote Madžarske: Eger, Budimpešta ter mesto Tihany ob Blatnem jezeru.

Destinacija

Srednja Evropa / Madžarska

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.10., 31.10.
Čas potovanja: 3dni / 2 noči
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest

Številka produkta: 10599
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – EGER
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 3.00. Najprej se bomo odpravili proti vinski prestolnici Madžarske, zgodovinskemu mestu Eger, najbolj znanim predvsem po madžarskem vinu Egri Bikaver (bikova kri). Sprehodili se bomo po ozkih ulicah simpatičnega mesta ter si ogledali veličastno katedralo, spomenik hrabrim branilcem mesta proti Turkom, licej, najbolj severno ležeč minaret v Evropi in glavni trg s cerkvijo. Sledil bo prosti čas za samostojne sprehode oziroma ogled ene izmed vinskih kleti (doplačilo), ki so vzidane neposredno v vulkanske kamnine hribov, kjer si bomo privoščili vinsko degustacijo. Popoldne se bomo odpravili proti prestolnici Budimpešti, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: BUDIMPEŠTA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih mestnih znamenitosti. Ogledali si bomo Trg Herojev s prekrasnim mestnim parkom in Vayahunydijevim dvorcem. Nadaljevali bomo do parlamenta, ki je še vedno ena največjih stavb na stari celini. Postanek in ogled Štefanove cerkve, osrednjega sakralnega objekta mesta, z najslavnejšo madžarsko relikvijo – sveto roko Sv. Štefana. Prosti čas bomo lahko izkoristili za samostojne oglede, obisk pokrite tržnice, pohajkovanje po legendarni Vaci ulici ali obisk kakšnega muzeja. V popoldanskem času se bomo povzpeli na grajski grič. Sprehodili se bomo po romantičnih stopnicah ribiške trdnjave do kronske cerkve Sv. Matjaža ter mimo ostankov nekdanje grajske palače do predsedniške palače, narodne galerije in gornje postaje slavne vzpenjače. Zvečer se bomo po želji odpravili do ene izmed čard (doplačilo).

3. DAN: BUDIMPEŠTA – BLATNO JEZERO (TIHANY) – LJUBLJANA
Po zajtrku bo čas za spoznavanje lepot mesta s perspektive reke Donave (doplačilo). Za vse ljubitelje fotografije je to najboljša priložnost za nepozabne fotografije parlamenta, grajskega griča in seveda vseh mostov. Prosti čas za zadnje nakupe ali po želji za izlet v najlepše baročno mesto na Madžarskem, romantični Szentendre (doplačilo). Mestece, ki so ga ustanovili srednjeveški begunci, ki so bežali pred Turki iz Srbije in Dalmacije, je znano po posebnem utripu in nepozabni arhitekturi. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo mestne znamenitosti tudi ogledali. Popoldne se bomo iz Budimpešte podali na pot proti Blatnemu jezeru, kjer se bomo ustavili v slikovitem mestecu Tihany. Tam bo čas še za zadnji madžarski golaž in kozarec tokaja. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči ali kakšno uro po polnoči.

WPID: 31598
V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • vse cestnine in parkirnine
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje in organizacija
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 40,00 EUR/osebo
 • izlet v vinsko klet in degustacija vina 15,00 EUR/osebo
 • izlet v Szentendre 11,00 EUR/osebo
 • etno večer v Čardi 24,00 EUR/osebo
 • panoramska vožnja z ladjico 12,00 EUR/osebo

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
5. oktober - 1 dan  
od 34,00   EUR
5. oktober - 1 dan  
od 44,30   EUR