Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Madžarska | Zalakaros

Kratek opis potovanja

Vabimo vas na 18. počitnice Radia Ognjišče na Madžarsko v letovišče Zalakaros. Letoviški kraj se nahaja na zahodni konici malega blatnega jezera le 55 km stran od slovenske meje. Danes je Zalakaros eno izmed večjih mest ob reki Zala in vse od odkritja vrelca zdravilne tople vode 1967 leta velja za eno najboljših in najbolj obiskanih madžarskih zdravilišč.

Destinacija

Madžarska / Zalakaros

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 14.9.
Čas potovanja: 7 dni/ 6 noči
Številka produkta: ROMADZA
Prevoz: avtobus


Naša severno vzhodna soseda je celinska država ki šteje nekaj čez 10 milijonov prebivalcev. Njena rodovitna nižina, celinsko podnebje, kvalitetna prst, številne reke in dovolj vode so dejavniki s katerimi se je zapisala na turistični zemljevid Evrope. Njeni aduti naravne lepote, kulinarične, etnografske posebnosti, termalna zdravilišča in prestolnica Budimpešta, katero bo mogoče skupaj obiskati tekom počitnic.

Mesto Zalakaros se je pričelo hitro razvijati leta 1967, ko so ob iskanju nafte odkrili vrelec zdravilne tople vode , ki privre na dan pri 96. stopinjah Celzija Vsebinska sestava tamkajšnje termalne vode je edinstvena v Evropi. Voda ime številne zdravilne učinke in je zelo priljubljena pri ljudeh s težavami z okostjem, kožo in dihali. Termalni kompleks obsega 12 hektarov zelene površine. Tukaj lahko vsakdo najde nekaj zase, v prekrasnem ambientu so na voljo termalni bazen za sedenje, bazen z valovi in druge vodne atrakcije z različnimi funkcijami za sprostitev, rekreacijo in brezskrbno zabavo.


HOTEL & SPA PARK INN (by Radisson)

Nastanitev: sodobno opremljen in moderen hotel. Vsaka soba ima balkon in je opremljena z sodobnim LED televizorjem, brezplačnim brezžičnim internetom, klimatsko napravo, malim hladilnikom, sefom in sodobno opremljeno kopalnico.

Restavracija: v ponudbi počitnic sta samopostrežni zajtrk in večerja. Jedilniki so mešani mednarodni in lokalni. Pijače pri večerji so na razpolago kot doplačilo. .

Termalni kompleks Zalakaros
: termalni Kompleks sestavlja 19 bazenov (10 odprtih in 9 zaprtih). Sestavljen je iz dela Adventure spa, zdravstvenega centra, fitnes središča. Kompleks ima tudi savna svet, ki je na razpolago za doplačilo.

Okolica: hotel je oddaljen približno kilometer in pol od središča mesta, kjer se nahaja market nekaj gostiln in ostala infrastruktura.

Možno doplačilo ob prijavi - all inclusive
Poleg zajtrka in večerje na razpolago še: DOPOLDANSKA MALICA, SAMOPOSTREŽNO KOSILO, POPOLDANSKA MALICA, PIJAČA: na razpolago 07 -21:30 (Brezalkoholna pijača iz »šankomata«, kava, čaj, točeno pivo in lokalno vino)


Izleti v času počitnic

BLATNO JEZERO, VESZPREM IN TIHANY / celodnevni izlet vključen v ceno
Po zajtrku celodnevni okoli Mađarskega morja – Blatnega jezera. Jutranji postanek v prikupnem letovišču Siofok za sprehod ob jezeru. Vožnja do mesta Vezsprem. Baročno mesto se nahaja na več gričih od koder ulice, obdane z meščanskimi hišami vodijo na trge v dolini. Je eno najstarejših madžarskih mest, največjo moč je dosegalo v času prvih kraljev. Po ogledu boste nadaljevali do polotoka in vasice Tihany. Tihany je ljubka madžarska vasica na severni obali Blatnega jezera na polotoku Tihany v okrožju Veszprém. Celoten polotok je zgodovinsko okrožje, katerega središče je benediktinski samostan iz leta 1055. Za vasico Tihany pravijo, da je najlepši kraj na Madžarskem in je zelo priljubljena turistična točka. Skoraj vsaka hiša ima trgovino s spominki ali gostišče s prenočišči, kjer ponujajo svoje tradicionalne jedi. Vasica je idilično in lepo urejena. Cerkev ob samostanu je bila v baročnem slogu prezidana leta 1754, samostan pa še vedno deluje in je priljubljena turistična točka. Ljudje ga radi obiskujejo ravno zaradi čudovitih fresk, umetnostnozgodovinskega pomena in prečudovitega razgleda na Blatno jezero. Povratek v hotel do večerje.

LENDAVSKE GORICE IN PARADIŽNIK / poldnevni izlet za doplačilo
Po sveti maši poldnevni izlet v Lendavske gorice. V Dolgovaških goricah so leta 2015 zgradili 53,5 m visok razgledni stolp Vinarium, na katerega se je povzpelo že preko 300.000 obiskovalcev. Vzpon na stolp, ki v lepem vremenu omogoča čudovit razgled na 4 države v okolici. Po ogledu vožnja do vasi Renkovci pri Turnišču v Prekmurju kjer pridelujejo odličen slovenski paradižnik Lušt. Postanek za ogled (zunanji) rastlinjakov, v katerih pridelujejo paradižnik. Po ogledu degustacija več vrst njihovega paradižnika. Sledi dober opoldanski prekmurski bograč in vožnja v Bogojino, kjer si boste ogledali Plečnikovo cerkev. Pred povratkom v hotel pa še ogled vinske kleti z degustacijo.

BUDIMPEŠTA / celodnevni izlet za doplačilo
Po maši vožnja do Budimpešte. Krožni ogled Peštanskega dela: parlament, opera, Andrassyjev bulevar… Sprehod po Trgu junakov, Mestnemu parku in Vajdahunyadijevem dvorcu ter ogled notranjosti največje sakralne zgradbe, cerkve sv. Štefana. Obisk arhitektonsko zanimive centralne tržnice, kjer bo možnost za okrepčitev z madžarskimi dobrotami ali za nakup specialitet. Obisk palače čudežev. Vzpon na grajski grič in peš ogled gradbenih mojstrovin Budimske četrti: Kraljeva palača, Matjaževa cerkev, Ribiška utrdba … panoramska vožnja na Citadelo. Sprehod po elitni nakupovalni peš-ulici Váci. Slovo z “viszontlátásra” in povratek v hotel v času za večerjo.


Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – LJUBLJANA – SOMBOTEL – JAK – ZALAKAROS / večerja
Ob 07:00 zbor vseh avtobusov na parkirišču na Dolgem mostu v Ljubljani (iz drugih krajev v Sloveniji ustrezno prej). Vožnja v Sombotel (Szombathely), glavno mesto Železne županije. To je eno najstarejših madžarskih mest, saj ga je leta 43 ustanovil rimski cesar Klavdij z imenom Colonia Claudia Savaria. Današnje ime je povezano s soboto in izhaja iz časov, ko je bil na ta dan tržni dan. Romarjem je mesto zelo poznano, ker je rojstno mesto svetega Martina in zvesto ohranja kult svetega škofa in vzpostavlja vezi z evropskimi mesti. Mesto je prežeto z burnimi zgodovinskimi dogodki, danes pa je Sombotel moderno kulturno, univerzitetno in škofijsko središče. Ogled baročne škofijske palače in neobaročne katedrale, ki lahko sprejme kar 5000 vernikov, ter sprehod do glavnega trga. Nadaljevanje poti v Jak, kjer si bomo ogledali še nekdanjo opatijsko cerkev sv. Jurija z začetka 13. stol. Sveta maša in popoldne vožnja proti letovišču Zalakaros, kjer se nahaja počitniški hotel.

2-6. DAN: ZALAKAROS
Tedensko razvajanje v termalnem kompleksu kraja z vključenim polpenzionom v hotelu (večerje, nočitve, zajtrki ali za doplačilo lahki all inclusive, ki vključuje še dodatne obroke in brezalkoholne pijače ter lokalno vino in pivo). Vsak dan organizirana sveta maša in tekom bivanja organiziran izlet okoli Blatnega jezera (vključen) in 2 fakultativna izleta (Budimpešta in Lendavske gorice)

7. DAN: ZALAKAROS – SLOVENIJA / zajtrk
Po zajtrku slovo počitnic in povratek v Slovenijo. Postali bomo v Turnišču, kjer bo sveta maša v cerkvi Marijinega vnebovzetja. Po maši povratek na odhodna mesta kamor prispete v večernih urah.

Odhodi avtobusov

bodo (ob zadostnem številu prijav*) iz naslednjih krajev:

ŠTAJERSKA / Maribor, Celje
GORENJSKA / Kranj, Škofja Loka
PRIMORSKA / Vrtojba, Ajdovščina
NOTRANJSKA / Postojna, Logatec
OSREDNJA SLOVENIJA / Ljubljana, Domžale, Vrhnika
DOLENJSKA / Novo mesto, Brežice

*Odhodi iz teh krajev bodo izpeljani ob prijavi najmanj 20 potnikov.

WPID: 27348
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz iz različnih krajev v Sloveniji*
 • 6 polpenzionov v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu
 • ogledi prvi in zadnji dan po programu
 • izlet okoli Blatnega jezera
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Vzajemna
 • stroški vodenja in organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba v hotelu 90,00 EUR/osebo
 • doplačilo za all inclusive 105,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • dodatni izleti, ki niso v ceni
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje
Popust
 • odrasla oseba na 3. ležišču: 40 EUR
Cena za otroke
 • otrok do 6 leta (skupaj z dvema odraslima na tretjem ležišču): 200 EUR
 • otrok od 6 do 11,99 leta na tretjem ležišču: 400 EUR
Odpoved potovanja - stroški odpovedi
 • do 45 dni pred potovanjem administrativni stroški odpovedi (ASO) 20 EUR in 120 EUR za obvezne hotelske stroške odpovedi
 • od 45 do 31 dni pred odhodom ASO 20 EUR in 240 EUR hotelske stroške odpovedi
 • od 30 do 10 dni pred odhodom ASO 20 EUR in 350 EUR hotelske stroške odpovedi
 • od 10 do 1 dan pred odhodom ASO 20EUR in 530 EUR stroškov odpovedi potovanja, odpoved na dan odhoda ali neudeležbe brez odpovedi 100 %


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
5. september - 2 dni  
od 139,00   EUR
24. oktober - 2 dni  
od 99,00   EUR
11. september - 3 dni  
od 169,00   EUR