Domov | Potovanja | Afrika | Južnoafriška republika

Kratek opis potovanja

Priporočamo golfistom. Cape Town, Rt dobrega upanja, okušanje južnoafriških vin, dan za golf, Lion Park, Sun City...

Destinacija

Afrika / Južnoafriška republika

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 3.11.

Čas potovanja: 10 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: južnoafriški


Številka produkta: 10222
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • 30 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezeravcije.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb - 1.999 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.264 EUR


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – MEDNARODNO LETALIŠČE
Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč proti Cape Townu. V primeru odhoda iz Benetk prevoz iz Ljubljane za doplačilo. Nočni let.

2. dan: CAPE TOWN / večerja
Prihod v Cape Town ter ogled znamenitosti mesta, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in hranijo mnoge vrste rastlin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo Sv. Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in še danes dajejo svojstven pečat mestu. Vožnja z vzpenjačo na Mizasto goro (v kolikor bo vreme to dopuščalo), od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan: CAPE TOWN−RT DOBREGA UPANJA−CAPE TOWN / zajtrk
Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay, Hout Bay do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca − Rt dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Dan bo poln doživetij, saj boste poleg kolonije pingvinov na plaži, doživeli še vožnjo z ladjico, od koder bo možno občudovati morske leve. Prosti čas bo tudi za sprehod in nakupe na lokalni tržnici. Vrnitev v Cape Town in prenočevanje.

4. dan: CAPE TOWN−STELENBOSCH−FRENSCHOEK−VINOGRADI / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Vožnja do drugega najstarejšega mesta v državi − Stellenbosch z vrhunsko ohranjeno arhitekturo iz 17. in 18. st. Vaš glavni cilj dneva pa bo gurmanska prestolnica Frenschoek (francoski kotiček), kjer so se konec 17. st. naselili francoski Hugenoti. Tu se boste ustavili v eni od znanih vinarn ter poizkusili izvrstna južnoafriška vina. Vrnitev v Cape Town in prenočevanje.

5. dan: CAPE TOWN: DAN ZA GOLF/ zajtrk
Zajtrk. Dan bo namenjen sprostitvi, samostojnim ogledom. Lahko se odločite za številne možnosti, ki jih mesto ponuja: igranje golfa, potapljanje z morskimi psi, jahanje konjev na plaži, nakupovanje… Golfistom posebej priporočamo golf igrišča Rondebosch, Atlantic Beach Country Club in Erinvale Golf Club (možnost rezervacije ‘tee time’ termina ob prijavi). Prenočevanje.

6. dan: CAPE TOWN−JOHANNESBURG–SUN CITY/ zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Johannesburgu. Po pristanku vožnja proti Sun City–ju. Na poti postanek v Lion Parku, kjer si boste ogledali leve, med katerimi so tudi najbolj redki beli levi, gepardi, surikate in hijene. Možno je druženje z mladički levov in hranjenje žiraf. Nadaljujete do Sun Citija, kjer bo krajši orientacijski ogled mesta, ki je edinstven v kontekstu svetovnih letovišč s ponudbo glamuroznih igralnic, gurmanskih restavracij in številnih športnih in rekreacijskih objektov. Kompleks vključuje tudi dve golf igrišči svetovnega razreda in čarobni vodni park Lost City, The Valley of Waves. Letovišče je razširjeno območje prostoživečih živali, kjer se opice vrste “Zamorska mačka” in “Medvedji pavijan” še vedno lahko prosto gibljejo. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: SUN CITY–PILANESBERG–SUN CITY / zajtrk
Že pred sončnim vzhodom odhod na safari v nacionalni park Pilanesberg. Park je dom levom, leopardom, nosorogom, slonom in bivolom. Obenem je znotraj parka mogoče videti številne redke vrste, kot so nočno rjava hijena, gepardi, sobolji, pa tudi žirafe, zebre, povodni konji in krokodili ter več kot 300 vrst ptic. Povratek v hotel, pozni zajtrk in prosti čas za samostojne aktivnosti: vodni park, igralnice, golf, safari, jahanje… Popoldne safari ob sončnem zahodu. Prenočevanje.

8. dan: SUN CITY–LESEDI–SUN CITY / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do Lesedi Cultural Village, kjer vam bodo s tradicionalmi plesi in pesmimi predstavili kulturo afriških plemen. Po tradicionalnem kosilu vas bodo popeljali na ogled vasi. Popoldne povratek do nastanitve in prenočevanje.

9. dan: SUN CITY–JOHANNESBURG/ zajtrk
Zajtrk in prosi čas za samostojne aktivnosti: vodni park, igralnice, golf, safari, jahanje… Golfistom priporočamo partijo golfa v enem izmed dveh igrišč, ki sta nastali po načrtih Gary Playerja–Gary Player Country Club in Lost City. Slednje je posebej znano po svoji 13. luknji, kjer so v eni izmed ovir nastanili celo nilske krokodile! Možnost rezervacije ‘tee time’ termina ob prijavi. Zvečer vožnja na letališče. Nočni let.

10. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V primeru leta na bližnje letališče bo prevoz do Ljubljane za doplačilo.

WPID: 22507
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni in ostali prevozi po programu
 • obroki po programu
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v 3*/4* hotelih in lodžih
 • ogledi in vstopnini po programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • vizumov
 • dodatnih izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
 • navedenih doplačil
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 265,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 50 USD
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 420,00 EUR/osebo
 • južnoafriški vizum in posredovanje pribl. 150,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo
Vizum
 • Za državljane Republike Slovenije je za vstop v Južnoafriško republiko s slovenskim potnim listom potreben vizum. Pri pridobitvi južnoafriškega vizuma lahko posredujemo mi (ureja se na Dunaju).
Opozorilo
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar, vsebinsko neokrnjenega programa.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
3. november - 11 dni  
od 2.995,00   EUR
27. september - 8 dni  
od 969,00   EUR
19. september - 8 dni  
od 1.099,00   EUR