Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Afrika | Južnoafriška republika

Kratek opis potovanja

'Mavrična', s katero je Južno Afriko poimenoval njen prvi demokratični predsednik Nelson Mandela, je ime, ki presega vse slogane in klišeje. Neokrnjena narava, zelena savana, osamljeni baobabi, različne vrste živali, neskončni vinogradi in Mizasta gora, legendarni Rt dobrega upanja, biserno bele plaže in kristalno sinje morje, nebotičniki, črnska naselja, diamanti in rudniki zlata … Na tem bogatem potovanju si boste poleg Južne Afrike lahko ogledali še Viktorijine slapove v državi Zimbabve in se odpravili v narodni park Chobe v Bocvani.

Destinacija

Afrika / Južnoafriška republika

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 17.2., 20.4.

Čas potovanja: 12 dni / 9 noči oz. 14 dni / 11 noči v primeru podaljšanja na Viktorijine slapove in na safari v Bocvano
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizumi: južnoafriški, zimbabvejski


Številka produkta: 10220
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • 30 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezeravcije.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Odhodi: 24. 10. 2019; 17. 2. in 20. 4. 2020

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 2.995 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.275 EUR

Vrhunci potovanja

 • zulujska vas »Kraal«
 • večer v lodžu ob izbranem vinu
 • safari med antilopami, levi, žirafami in zebrami
 • svetovljanski Cape Town

Top doživetje

 • možnost podaljšanja - Viktorijini slapovi v Zimbabveju in na safari v Bocvani

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–MEDNARODNO LETALIŠČE
Zbrali se boste na ljubljanskem ali katerem od bližnjih letališč (v primeru odhoda iz Benetk prevoz iz Ljubljane za doplačilo), preko enega izmed mednarodnih letališč proti Cape Townu. Nočni let.

2. dan: CAPE TOWN
Prihod v Cape Town ter ogled znamenitosti mesta, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in hranijo mnoge vrste rastlin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo Sv. Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in še danes dajejo svojstven pečat mestu. Vožnja z vzpenjačo na Mizasto goro (v kolikor bo vreme to dopuščalo), od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: CAPE TOWN-RT DOBREGA UPANJA-CAPE TOWN / zajtrk
Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay, Hout Bay do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca - Rt dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Dan bo poln doživetij, saj boste poleg kolonije pingvinov na plaži, doživeli še vožnjo z ladjico, od koder bo možno občudovati morske leve. Z vzpenjačo se boste povzpeli na razgledno točko, kjer se vam bo odprl pogled na plaže in rt. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: CAPE TOWN-STELENBOSCH-FRENSCHOEK-VINOGRADI / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Vožnja do drugega najstarejšega mesta v državi - Stellenbosch z vrhunsko ohranjeno arhitekturo iz 17. in 18. st. Vaš glavni cilj dneva pa bo gurmanska prestolnica Frenschoek (francoski kotiček), kjer so z možnostjo podaljšanja na Viktorijine slapove v Zimbabve in na safari v Bocvano se konec 17. st. naselili francoski Hugenoti. Tu se boste ustavili v eni od znanih vinarn ter poizkusili izvrstna južnoafriška vina. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: CAPE TOWN-DURBAN– HLUHLUWE / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Durbanu. Po pristanku ogled večkulturnega mesta Durban z veliko znameniostmi lociranih ob plaži in pristanišču. Pot boste nadaljevali proti pokrajini Natal ob Indijskem oceanu. Zelena pokrajina je porasla s sladkornim trsom, glavno poljedelsko kulturo. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: HLUHLUWE / zajtrk, kosilo
Po zajtrku krajši safari in prvo srečanje z afriškimi živalmi. Nadaljujete z ogledom vasiljudstva Zulu, Dumazulu ter njihovim tradicionalnim plesom in pesmim. Pri Zulujih vam bodo pripravili tradicionalno kosilo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: HLUHLUWE-SWAZILAND / zajtrk
Po zajtrku vožnja skozi kraljevino Swazi s postanki. Dežela Swazi je majhna, lepa državica, ki je bila nekoč britanski protektorat, leta 1968 pa je postala samostojna kraljevina. Svazi zajema raznoliko paleto ekosistemov– visoke gore in nizke savane, tropske gozdove in bujne rečne doline. Med pomembne kraje spada nacionalni park Hlane, ki slovi po belih nosorogih, antilopah in levih. Popoldanska vožnja skozi park Hlane Royal. Nastanitev v hotelu in prenočevaje.

8. dan: SWAZILAND–KRUGERJEV NARODNI PARK / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja po goratem Swazilandu skozi mejni prehod Jeppe’s Reef in naprej do največjega narodnega parka na afriški celini - Krugerjevega narodnega parka. Park je bil odprt že leta 1898, dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km2. Popoldanski sfari v Krugerjevem narodnem parku. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

9. dan: KRUGERJEV NARODNI PARK / zajtrk, večerja (vožnja z džipi po parku)
Zajtrk in celodnevni safari po Krugerjevem narodnem parku, kjer živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi, gepardi, številne vrste antilop, opic ... Morda boste uspeli celo videti vseh »5 velikih«: slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

10. dan: KRUGERJEV NARODNI PARK-PRETORIA-JOHANNESBURG / zajtrk
Po zajtrku vožnja po slikoviti Panoramski cesti skozi pokrajino Drakensberg, obisk kanjona Blyde River in nadaljevanje poti skozi pokrajino Mpumalanga proti Pretorii, upravnem središču Južne Afrike. Če bo čas dopuščal, si boste ogledali impresivni spomenik Voortrekkerju, Melrose House in City Hall, hišo Paula Krugerja, Church Square in Union Buildings. Vožnja proti Johannesburgu, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

11. dan: JOHANNESBURG-MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Predviden odhod letala iz Johannesburga proti večeru in nadaljevanje leta proti Evropi. Nočni let.

12. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE– LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE / obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V primeru povratka na Benetke prevoz do Ljubljane za doplačilo.

Možnost podaljšanja na Viktorijine slapove in safari v Bocvano

doplačilo ob prijavi, cena na osebo pribl. 960 EUR

11. dan: JOHANNESBURG-VIKTORIJINI SLAPOVI / zajtrk, večerja
Zajtrk, prevoz na letališče in let na Viktorijine slapove. Ogled zimbabvejskega dela teh največjih slapov Afrike. Ko jih je dr. Livingston odkril, je dejal, da bi morala biti takšna podoba raja. Nastanitev v lodžih, večerja pri domačinih s tradicionalno obarvano kulinariko, povratek in prenočevanje.

12. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI-CHOBE-VIKTORIJINI SLAPOVI / zajtrk, kosilo
Po zajtrku celodnevni izlet do tromeje med Zimbabvejem, Namibijo in Bocvano ter ogled narodnega parka Chobe. Po prestopu meje vkrcanje na ladjico in plovba po reki Chobe (pritok Zambezija) ter opazovanje živali. Kosilo. Popoldne safari s terenskimi vozili po narodnem parku Chobe. Vrnitev na Viktorijine slapove, prenočevanje.

13. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI-JOHANNESBURG-MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk
Zajtrk in nadaljevanje ogleda slapov. Možnost ogleda Viktorijinih slapov s helikopterjem ali odhod v Zambijo (doplačilo vodniku na potovanju po predhodni najavi), vendar odvisno od trenutnih razmer. Pozno popoldne odhod letala v Johannesburg in nadaljevanje leta proti Evropi. Nočni let.

14. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE– LJUBLJANA/ BLIŽNJE LETALIŠČE
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V primeru povratka na Benetke prevoz do Ljubljane za doplačilo.

WPID: 27601
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni in ostali prevozi po programu
 • obroki po programu
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah (hoteli 3* in 4* oz. lodže na safariju)
 • ogledi in vstopnine po programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • vizumi
 • dodatne storitve po osebnih naročilih
 • napitnine vodnikom in voznikom

Popusti
 • 20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 280,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (ob vstopu v državo)
 • zimbabvejski vizum 45 EUR (dvojni vstop; pridobi se ob vstopu v državo, plačilo v gotovini, cena se lahko spremeni)

(vodniku na potovanju)

 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 USD
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba v Zimbabveju 90,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba v Južni Afriki 470,00 EUR/osebo
 • južnoafriški vizum in posredovanje pribl. 150,00 EUR/osebo
 • podaljšanje na Viktorijinih slapovih in safari v Bocvani v dvoposteljni sobi pribl. 960,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo
Na kraju samem:

Vizum

 • Za državljane Republike Slovenije sta za vstop v Južnoafriško republiko in Zimbabve s slovenskim potnim listom potrebna vizuma. Pri pridobitvi južnoafriškega vizuma lahko posredujemo mi (ureja se na Dunaju), zimbabvejski pa se dobi na meji, ob vstopu v državo.

Opozorilo

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
16. februar - 10 dni  
od 1.999,00   EUR
8. marec - 8 dni  
od 849,00   EUR
16. februar - 8 dni  
od 969,00   EUR