Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Italija | Toskana

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: Greve in Chianti, Radda in Chianti; Gaiole in Chianti, Crete Senesi, Momte Oliveto Maggiore, Montalcino, Roccastrada, samostan San Galgano, dolina Else, Poggibonsi

Destinacija

Italija / Toskana

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 11.9., 9.10., 24.10., 30.10., 6.11., 20.11., 6.2., 19.2., 12.3., 27.3., 9.4.
Čas potovanja : 3 dni/ 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 18309
Prevoz: avtobus

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 299 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 359 EUR

BUTIČNA IZVEDBA

Najmanjše št. potnikov: 6

Produkt: 18309K

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 6 oseb - 429 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−CHIANTI−VAL D’ARBIA / večerja
Odhod ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki po avtocesti do Toskane. Spoznavanje Toskane, dežele, ki je za mnoge najlepša na svetu, boste začeli v vasici Greve in Chianti, v znameniti vinorodni pokrajini. Po ogledu si boste seveda privoščili pokušnjo znamenitega vina Chianti, hkrati pa boste izvedeli vse o njem. Prosto za kosilo, raziskovanje ali nakupe. Vožnjo boste nadaljevali po najstarejšem območju znamenitega vina Chianti Classico, po toskanskih gričih, do vasice Radda in Chianti. Ogled in nekaj prostega časa za sprehod. Naslednji postanek bo v vasici Gaiole in Chianti. Po ogledu in prostem času za kavico, nadaljevanje vožnje do doline reke Arbia, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: VAL D’ARBIA−CRETE SENESI−MONTALCINO−ROCCASTRADA/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja po pokrajini Crete Senesi. Ime je dobila po nešteto gričih, katerih glina in lapor dajeta pokrajini edinstveno barvo. Hkrati pa je to pokrajina, posejana z gradovi, samostani in vinogradi, srce nekdanje sienske republike. Po prihodu v Asciano ogled znamenitosti, prosto tudi za samostojno potepanje in raziskovanje. Vožnjo boste nadaljevali do samostana Monte Oliveto Maggiore. Ogled prekrasnega samostana iz 14. st. Nadaljevanje vožnje do Montalcina, srednjeveškega kraja, kjer trdnjava kraljuje nad pokrajino. To je območje znamenitega vina Brunello di Montalcino. Pokušnji, ki bo sledila ogledu, se seveda ne boste mogli upreti. Prosto za kosilo. Naslednji postanek na potepanju po Toskani bo na vrhu hriba stisnjena vas Roccastrada. Med ogledom znamenitosti boste lahko občudovali pokrajino daleč naokoli. Če bo odprt, bo v prostem času možen ogled vinskega muzeja. Nastanitev v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: ROCCASTRADA−VAL D’ELSA−LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku boste dan začeli z ogledom nekdanjega cisterijanskega samostana San Galgano. Mogočna zgradba ne dopušča ravnodušnosti. Na gričku nad samostanom je rotunda iz 12. st. Čudež meča v živi skali, ki ga je tja zapičil sv. Galgano, že več kot 800 let buri duhove. Vožnjo boste nadaljevali do vasice Casole Val d’Elsa, si ogledali utrjeno vasico na hribu, nekdanji sedež volterskih škofov, se sprehodili po značilnih ozkih ulicah in uživali. V daljavi boste videli stolpe San Gimignana. Vozili se boste po dolini reke Else, se peljali skozi mestece Poggibonsi, v naslednji svojevrstni vasi na hribu Barberino Val d’Elsa pa bo po ogledu tudi postanek za kosilo. Tam boste še zadnjič začutili čarobnost Toskane, potem pa se boste odpravili proti domu. Vozili se boste po avtocesti mimo Firenc, Bologne, Benetk, Fernetičev. Prihod v Ljubljano je predviden pozno zvečer.

WPID: 20576
V ceno je vključeno
 • prevozz manjšim avtobusom po programu
 • nastanitev na turistični kmetiji ali v podeželskem hotelu v dvoposteljnih sobah
 • 2 polpenziona (večerja, zajtrk)
 • 2 pokušnji vina z lokalnimi prigrizki
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • najem sistema audioguide
 • vodenje in organizacija potovanja
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 60,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • Glede na razpoložljivost bo nastanitev na turistični kmetiji ali v podeželskih hotelih. Zato obstaja možnost spremembe programa po dnevih, vendar zaradi tega program ne bo vsebinsko okrnjen.
 • Vprimeru butične skupine bo program izveden s kombi vozilom brez vključenega najema sistema audioguide. Za zaključene skupine je datum programa mogoče prilagoditi

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
26. marec - 3 dni  
od 195,00   EUR
11. september - 3 dni  
od 235,00   EUR
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR