Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Italija | Apulija

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: Neapelj, Bari, Castell dell monte, Matera, Alberobello in Trulli, Lecce, Ostuni, Brindisi, San giovanni rotondo.

Destinacija

Italija / Apulija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 3.3., 31.3.
Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 30
Številka produkta: 85961
Prevoz: avtobus

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Odhod 19.11.2019

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb -399 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 459 EUR

Ostali odhodi

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 435 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 495 EUR

Ali ste vedeli?

Da je na jugu Italije nesrečna številka 17 in ne 13? Zato je nesrečni datum, ki se ga vsi bojijo, petek 17.


Program potovanja

1. dan: NEAPELJ / večerja
Odhod avtobusa ob 1.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in vožnja do temperamentne “prestolnice” južne Italije. Najprej sprehod po kraljevem delu, kjer je Neapelj odet v bliščem dvorov, ki so tam bili. Ogled boste pričeli pri Anžovinskem dečku ali Castel Nuovo, si nato ogledali najstarejše gledališče na Apeninskem polotoku −Teatro San Carlo, galerijo kralja Umberta I. ter Plebiscitni trg s cerkvijo sv Frančiška iz Paole in kraljevo palačo. Čas za kapučino in nadaljevanje raziskovanja se drugega dela mesta, kjer se boste sprehodili in spoznali srednjeveški del. Tam se prepredajo manjše ulice, ki pa so čisto pravo srce mesta. Ulica Spaccanapoli, ki še danes deli
mesto na sever in jug, z najslavnejšo obrtno četrtjo San Gregorio Armeno, kjer boste lahko spoznali pristnost in čar neapeljskih ulic. Še sprehod do stolnice Marijinega vnebovzetja, bolje znane kot stolnice sv. Gennara − najbolj priljubljenega mestnega svetnika, ki slovi po čudežu utekočinjene krvi. Nekaj časa prosto za samostojno raziskovanje ali pa za okušanje neapeljske pice ali tipične sladice “baba”. Vožnja do hotela, nastanitev večerja in prenočevanje.

2. dan: NAPOLI−BARI−CASTELL DELL MONTE–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Bariju. Po prihodu ogled glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 ha, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko–nemški grad Friderika II. Po ogledih nekaj prostega čas in vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije − Castel Del Monte, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike, danes pa je popolnoma obnovljen in predstavlja eno največjih kulturnozgodovinskih znamenitosti dežele. Zapisan je v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL−ALTAMURA−MATERA–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do do mesteca Altamura, ki se je zapisalo v zgodovino in še danes slovi po odličnem kruhu in zelo lepem mestnem središču, ki ga brani srednjeveško obzidje, ki je dalo mestu tudi ime. Največja znamenitost je romanska katedrala iz 13. st., zgrajena po naročilu Friderika II. Nekaj prostega časa in vožnja do Matere − mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–ALBEROBELLO−LECCE / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled najbolj obiskane znamenitosti dežele Apulije − kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘truliji’. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Nadaljevanje poti proti mestecu Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali z vrhunskimi detajli. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: LECCE–BRINDISI–OSTUNI–PESCARA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesta Brindisi, kjer se boste sprehodi po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti − najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Nadaljevanje do »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si boste mestni trg, katedralo, Karmeličanski samostan ter cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo. Sledi vožnja do bližine Pescare, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: LORETO−URBINO−LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku obisk Loreta, ki je znan po svojem samostanu Santa Casa in čudovitem mestnem središču, katerega zgodovina sega v čas antike. V dopoldanskih urah še vožnja do srednjeveškega Urbina, ki je rojstni kraj slikarja Rafaela, avtorja Rafaelovih sob v Vatikanskih muzejih. Ogled stolnice, po želji tudi pinakoteke v Knežji palači in Rafaelove rojstne hiše. Popoldan odhod proti Ljubljani s predvidenim prihodom pozno zvečer.

Odhodi
Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM, približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA, približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANI, pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

WPID: 30676
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • 5 polpenzionov (večerje, zajtrki) v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah
 • stroški lokalnega vodenja, kjer je potrebno
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • najem sistema audioguide
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 potnikov 60,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 100,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 40 EUR
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki V ceno je vključeno

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. april - 6 dni  
od 435,00   EUR
7. marec - 1 dan  
od 29,00   EUR
15. februar - 1 dan  
od 33,00   EUR