Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Mogočni vulkani, veličastni ledeniki, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi ...

Destinacija

Severna Evropa / Islandija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.4.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 35
Številka produkta: 83061S
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–KEFLAVIK–REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, islandske prestolnice, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Nato možnost ogleda mesta (doplačilo) ali priložnost za samostojno pohajkovanje. Ogled starega in novega mestnega dela, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson ... Nastanitev v hotelu v Reykjaviku in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK–BORGARFJORDUR–GLAUMBAR–AKUREYRI
Po zajtrku vožnja proti severu v Akureyri. Na poti na sever boste obiskali Borgarfjör?ur, kjer sta razkošna narava in bogata kultura botrovali nastajanju večine islandskih sag. Ogledali si boste Reykholt, mestece z bogato zgodovino, videli slapove Hraunfossar in se nato odpeljali v Skagafjordur, kjer boste obiskali muzej v Glaumbarju. Sprehodili se boste po kmečkem posestvu iz 19. stol., ogledali stavbe, zgrajene iz travne ruše in zanimivo cerkvico Vidimyri iz l. 1834. Po prihodu v Akureyri ogled tega prijetnega severno islandskega mesta, kjer se zdi, da čas počasneje teče. Živahno mesto Akureyri je največje mesto severne Islandije in se nahaja na koncu 60 km dolgega Eyjafjordur fjorda. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

3. dan: AKUREYRI (»PRAVLJIČNA DEŽELA«: GODAFOSS ali SLAP BOGOV–JEZERO MYVATN–DIMMUBORGIR–SKUTUSTADIR–NAMASKARD / KRAFLA–MYVATN NATURE BATH) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta na eno najbolj znanih islandskih znamenitosti – območje jezera Myvatn. Najprej se boste ustavili pri slapu Godafoss kar v prevodu pomeni “Slap bogov”. Dan bo namenjen raziskovanju in spoznavanju naravnih posebnosti območja ob jezeru Myvatn, ki je danes zaščiteno kot naravni rezervat. Čarobnost pokrajine na področju več kot 2300 let starega evtrofnega jezera pričarajo fantastične vulkanske formacije, geotermalne aktivnosti in bogata favna - zlasti vodne ptice. Sprehod skozi labirint brezštevilnih fantastičnih formacij iz otrdele lave, Dimmuborgir. Po ogledu psevdokraterjev Skutustadir, si boste ogledali še geotermalno področje Namaskard v območju Krafla, znanem po številnih vulkanskih izbruhih med leti 1975-1984. Vrhunec dneva pa bo zagotovo sproščujoča kopel v objemu geotermalne vode naravnega kopališča Mývatn*. Povratek v Akureyri in prenočevanje v hotelu.
* ODKRITA BESEDA: naravno kopališče Mývatn je manjši, ne tako slikovit, a novejši geotermalni kompleks v primerjavi z znamenito Modro laguno. Je pa zato tudi manj turistično obiskan in ponuja več zasebnosti. Imenujejo ga tudi Mala Modra laguna.

4. dan: AKUREYRI (»SEVERNA AVANTURA«: HÚSAVIK–TJÖRNES–ÁSBYRGI-AKUREYRI / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta Vožnja do očarljivega ribiškega mesteca Húsavík, kjer boste, če bo le vreme dopuščalo, odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju). Od tam boste nadaljevali vožnjo vzdolž čudovite obale polotoka Tjörnes do soteske Ásbyrgi z značilno obliko podkve. Izročilo pravi, da je soteska dobila obliko, ko je Odinov osemnožni konj Sleipnir tam pustil stopinjo. Vrnitev v Akureyri. Prenočevanje v hotelu.
* ODKRITA BESEDA: Húsavík je zelo znana izhodiščna točka za izlete z ladjo za opazovanje kitov. V kolikor vreme ne bi dopuščalo izleta, si boste v Húsavíku ogledali zelo zanimiv Muzej kitov (doplačilo na potovanju).

5. dan: AKUREYRI– KEFLAVIK– LJUBLJANA / zajtrk
V kolikor bo čas dopuščal, po zajtrku prosto za samostojne sprehode in še zadnje nakupe spominkov. Prevoz do letališča Keflavik čez čarobno islandsko pokrajino in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v večernih urah.

WPID: 28312
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah
 • avtobusni prevoz letališče Keflavik–hotel Reykjavik-hotel Akureyri–letališče Keflavik na Islandiji
 • ogled kmečkega posestva Glaumbar
 • ogled Akureyrija
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba za 4 noči 330,00 EUR/osebo
 • ogled Reykjavika z vstopninami, do 12 let 28,00 EUR/osebo
 • ogled Reykjavika z vstopninami, od 12 let 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na potovanju)
 • "Pravljična dežela" in kopanje v naravnem kopališču Mývatn 98 EUR
 • celodnevni izlet "Severna avantura" 68 EUR

Cene dodatnih storitev za otroke do 12. leta

 • "Pravljična dežela" in kopanje v naravnem kopališču Mývatn 45 EUR
 • celodnevni izlet "Severna avantura" 47 EUR

Cene izletov in večerij so izračunane na skupine najmanj 35 oseb.

Odkrita beseda
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa
Opomba
 • večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo Kompasovi izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje lahko večerjate in tudi večerje organizirali

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. april - 5 dni  
od 988,00   EUR
21. junij - 6 dni  
od 739,00   EUR
31. maj - 3 dni  
od 789,00   EUR