Domov | Potovanja | Severna Evropa | Islandija

Kratek opis potovanja

Odlično potovanje za vse, ki boste Islandijo raziskovali prvič, kot tudi za tiste, ki želite doživeti izbrane, bolj skrite kotičke dežele…

Destinacija

Severna Evropa / Islandija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 30
Številka produkta: 4980
Prevoz: letalo
Razmišljate o obisku Islandije in si želite obiskati predele, kjer boste imeli kar največ stika z domačini? Ste na Islandiji že bili in je tudi vas tako prevzela, da jo hočete spoznati še pobliže? Si želite zapluti z ladjo med ledenimi ploskvami, okusiti odlične paradižnike na organski farmi, se slikati z islanskimi konji, se sprehoditi po slikovitem kanjonu ter doživete lepoto mogočne črne plaže Vika? Vse to in še več vas čaka v našem novem programu, namenjem tako tistim, ki se na Islandijo odpravljate prvič, kot tudi tistim, ki ste glavne lepote te dežele že videli, pa bi si želeli doživeti še izbrane, bolj skrite kotičke dežele…

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−KEFLAVIK–þHINGVELLIR–FLODIR−VIK (ali okolica)
Zjutraj zbor potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku na letališču Kaflavik se bomo zapeljali do narodnega parka þhingvellir. Slikovita lokacija na tektonski prelomnici je hkrati prostor, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Čaka nas sprehod med skalami okamenele lave s pogledi na bližnje jezero, kjer so v preteklosti nespoštovanje zakona kaznovali tudi s potapljanjem v vodo. Pot bomo nadaljevali po južnem delu otoka ter se ustavili v vasici Flodir, kjer bo (za doplačilo) mogoč obisk Skrivne lagune (Secret Lagoon). Gre za najstarejše urejeno kopališče s termalno vodo na Islandiji. Kljub temu je bistveno manj znana med obiskovalci, zato boste tu običajno srečali predvsem domačine, ki se zadovoljno namakajo v termalnih kopelih s temperaturo 38-40 stC. Popoldan nadaljevanje vožnje proti jugu. Nastanitev v Vik-u ali okolici. Prenočevanje.

2. dan: VIK- (LAGUNA JOKULLSARLON)-VIK / zajtrk
Zjutraj nas čaka zajtrk ter prost dan za odkrivanje lepot mesta Vik, ki se ponaša slikovito lokacijo mestne cerkve, znamenit črno plažo Reynisfjara ter številnimi izhodišči za sprehode. Za doplačilo vožnja do ledeniške lagune Jokullsarlon, ki je v preteklosti služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom in serijam (James Bond, Tomb Rider,…) Ob prihodu nas čaka plovba z amfibijskim plovilom po laguni med mogočnimi kosi ledu, ki se lomijo z bližnjega ledenika ter skozi laguno plovejo proti morju. Med povratkom v Vik še postanek za sprehod po slikovitem kanjonu Fjaðrárgljúfur, katerega slavo je v svet ponesel videospot Justina Bieberja. Ustavili pa se bomo tudi v narodnem parku Skaftafell, kjer je ob jasnem vremenu mogoče občudovati nekatere najvišje vrhove Islandije. Popoldan sprehod po dolgi črni vulkanski plaži Reynisfjara, kjer so med drugim snemali tudi prizore sage Vojna Zvezd in možnost nakupov v Viku, kjer izdelajo največ islandskih puloverjev. Prenočevanje v Viku ali okolici.

3. dan: VIK-GULLFOSS-VELIKI GEJZIR-FRIDHEIMAR-REYKJAVIK / zajtrk, malica
Po zajtrku bomo dan namenili lepotam islandske narave in doživetju kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela. Če bo vreme dopuščalo, bomo obiskali ledenik Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Za doplačilo se lahko po ledeniku tudi sprehodite. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir ter gejzir Stokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada globoko v sotesko. S svojo širino in izjemno vodnatostjo spada med najbolj slikovite slapove Islandije. Popoldan se bomo ustavili še na organski farmi paradižnikov Fridheimar, kjer bomo lahko spoznali kako domačini uporabljajo izvire termalne vode za gojenje vrhunske zelenjave. Na farmi si bomo privoščili tudi odlično paradižnikovo juho ter se pobliže srečali s čudovitimi islandskimi konji. Prihod v Reykjavik v poznih popoldanskih urah in nastanitev v hotelu. Zvečer pa še večerni sprehod po živahni glavni ulici, kjer bomo lahko doživeli znameniti Runtur ter videli, kako se znajo Islandci zabavati ob koncu tedna… Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK / zajtrk
Po zajtrku nas (za doplačilo) čaka ogled Reykjavika, živahnega mesta in najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Ogledali si bomo stari in novi del mesta. Obiskali bomo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je z višino 77m ena najvišjih zgradb v deželi ter se zapeljali za Perlana (Bisera), od koder je ob jasnem vremenu čudovit razgled nad mestom. Za konec pa se bomo ustavili še muzeju skulptur Asmundurja Svenssona, urejenem v čudovitem stavbnem kompleksu, navdahnjenem z mediteransko arhitekturo ter lociran v čudovitem parku predela Laugardalur. Na koncu še nekaj časa za nakup spominkov in popoldan prevoz na letališče čez polotok Reykjanes. Večerni polet proti Ljubljani.

WPID: 20356
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah
 • obisk in malica na kmetiji Fridheimar
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 70,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 180,00 EUR/osebo
 • obisk Secret Lagoon (vstopnina in brisača) 35,00 EUR/osebo
 • celodnevni izlet Jokulsarlon (vključena plovba po laguni) 115,00 EUR/osebo
 • sprehod po ledeniku Solheimajokull 75,00 EUR/osebo
 • ogled Reykjavika z vstopninami 45,00 EUR/osebo
Opomba
 • Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo naši izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
30. april - 4 dni  
od 749,00   EUR
24. junij - 1 dan  
od 18,00   EUR
24. junij - 1 dan  
od 18,00   EUR