Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Dalmacija je znana po čisti morski vodi, mili mediteranski klimi, obilici sonca, lepih plažah, odlični hrani, borovih gozdovih in lepih mestih, s številnimi zanimivostmi, lepimi palačami, ozkimi ulicami in trgi.

Destinacija

Sr. Dalmacija / Trogir

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.6.
Številka produkta: ROTROGIRSU
Prevoz: avtobus

HOTEL MEDENA 3*

Leži v lepem borovem gozdu, v bližini plaže, ne daleč od mesta Trogir in okoli 30 km od Splita. Prikupna sprehajalna promenada ga povezuje z mestecem spodnji Seget (Seget Donji). Okolico hotela krasijo borovci, ob obali so lepe plaže, lep je pogled na Trogirski zaliv. Hotel je eden večjih tovrstnih kompleksov na Jadranu, sestavljen iz dveh 8-nadstropnih zgradb v obliki črke y, ki imata vsaka okoli 250 sob. Med obema stavbama so recepcija, kongresni center in glavna restavracija. Ob hotelu je veliko rekreacijskih objektov (nogometna igrišča, košarkarsko igrišče, idr.)

PLAŽA: Hotelska plaža je dolga okoli 250 m, je kombinacija betona in proda. S hotela do plaže vodi urejena pot, ki vsebuje nekaj položnih stopnic. Hotel ima tudi velik zunanji bazen 250 m2 (od tega 200 m2 namenjenim odraslim ostalo pa otrokom). Ležalniki na plaži in ob bazenu so za doplačilo (ceno javimo naknadno). V sklopu plaže je tudi plažni bar. Hotel je v času sezone opremljen tudi z marketom za najnujnejše potrebe.

SOBE KATEGORIJA SUPERIOR: Sobe so renovirane po letu 2013. So modernejše in bolj prostorne. Oprema superior sobe: kopalnica s kadjo, sef, mini hladilnik, klima, sušilec za lase, satelitska tv, LCD TV, francoski tip balkona (okna), telefon, brezplačni wi-fi.

PREHRANA: samopostrežni zajtrk in večerja, pri večerji vključen kozarec vina ali brezalkoholne pijače.

OSTALA PONUDBA: ostalo ponudbo hotela si lahko ogledate na www.hotelmedena.com


Odhodi avtobusov

Odhodi avtobusov bodo ob zadostnem številu prijav, iz naslednjih krajev:

ŠTAJERSKA / Maribor, Celje
GORENJSKA / Kranj, Škofja Loka
PRIMORSKA / Nova Gorica, Kanal, Koper, Ajdovščina
NOTRANJSKA / Postojna, Logatec
OSREDNJA SLOVENIJA / Ljubljana, Domžale, Vrhnika
DOLENJSKA / Novo mesto, Brežice

*Odhodi iz teh krajev bodo izpeljani ob prijavi najmanj 20 potnikov.


Izleta v ceni potovanja

MEĐUGORJE (Celodnevni izlet): Po zajtrku vožnja z avtobusi mimo Trogira ob Kaštelanskem zalivu skozi sedem kaštelov do Solina, od tam pa po hitri cesti mimo Klisa do Dugopolja. Pot nadaljujemo po avtocesti pod obronki Mosora in Biokova proti Vrgorcu in naprej v Bosno in Hercegovino (ta dan ne pozabite zjutraj na osebni dokument - prestop meje). Po prestopu meje nadaljevanje poti po hercegovskem krasu v Međugorje. Po prihodu sveta maša v cerkvi sv. Jakoba. Po maši nekaj prostega časa za osvežitev, nato vožnja v Bijakoviće in vzpon do kraja prikazovanja. Na poti bomo molili križev pot. Povratek v Međugorje in prosto za nakup spominkov, osvežitev ali kosilo. V popoldanskih urah povratek po avtocesti do Dugopolja in mimo Splita ob Kaštelanskem zalivu v hotel.


TROGIR, OMIŠ, KANJON CETINE, RDEČE IN MODRO JEZERO IMOTSKI (Celodnevni izlet): Po zajtrku vožnja v Trogir. Orientacijski sprehod po mestu in ogled, sveta maša v katedrali sv. Lovrenca. Sledi vožnja ob obali skozi sedem kaštelov mimo Splita do Omiša, v kanjon reke Cetine in naprej do avtoceste. Vožnja do Zagvozda, od tam pa čez kraške vrhove na Imotsko polje in v Imotski. Najprej se bomo zapeljali do Rdečega jezera, ki je eno najglobljih jezer na svetu in leži v globoki kraški kotanji. Po ogledu še vožnja do Modrega jezera. Sprehod nad Modrim jezerom in ob njem do centra mesta Imotski. Postanek na trgu Tina Ujevića za osvežitev ali kosilo. Pred odhodom si bomo ogledali še cerkev sv. Frančiška Asiškega ob frančiškanskem samostanu. Nato povratek čez Imotsko polje do avtoceste in po njej nazaj proti hotelu.

Izleta za doplačilo

PRIMOŠTEN, ETNO SELO DALMATI: Odhod izpred hotela v dopoldanskih urah. Vožnja ob obali do Marine, nato mimo Rogoznice do Primoštena. Postanek na hribu nasproti mesta, kjer so pred kratkim postavili največji kip Marije Gospe Loretske. Kip stoji na vrhu hriba Gaj na nadmorski višini 170 m, na hribu nasproti mesta. Visok je 17 m in težak 45 ton. Po ogledu osvežitev v Primoštenu, nato vožnja ob obali do Šibenika in naprej na ogled etno sela Dalmati. Prijazni gostitelji nam bodo pokazali in razložili, kakšno je bilo v starih časih življenje »na selu«, v majhnih, starih kamnitih hišah, ogledali si boste staro dalmatinsko hišo in preizkusili domač kruh, pršut in vino. Sledi kosilo v njihovi restavraciji, ob glasbi in zabavi domačih godcev. Pozno popoldne se vračamo nazaj v hotel.

PANORAMSKI IZLET Z LADJO OB OBALI IN OTOKIH Z RIBJIM PIKNIKOM ALI BREZ: V dopoldanskih urah odhod do pristanišča v Trogiru, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli po Trogirskem zalivu mimo otoka Čiovo in številnih manjših otočkov Pijavica, Balkun, Galera, Pišćena Mala, Pišćena Vela proti otokoma Drvenik Veli in Drvenik Mali. Postanek na otoku za sprehod po otoku, kosilo - ribji piknik, za tiste, ki se bodo odločili za izlet z ribjim piknikom, ostali prosto. Nato nekaj prostega časa za sprehode ob morju, sončenje in kopanje ali uživanje v prijetnem okolju srednjedalmatinskih otokov. Popoldne plovba nazaj v Trogirski zaliv in po njem do Trogira, nato povratek v hotel.Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA - KARLOVAC - TROGIR

V jutranjih urah odhod avtobusov iz različnih krajev v Sloveniji. Vožnja do Karlovca. Sveta maša v hrvaškem narodnem svetišču svetega Jožefa. Nato vožnja skozi Liko v Dalmacijo. Popoldne prihod v hotel Medena v Trogiru, nastanitev, ogled okolice, večerja, prenočevanje.

2. DAN - 7 DAN: TROGIR (uživanje v okolju hotela, druženje, zabava in izleti)

Po zajtrku in sveti maši v hotelu bodo dnevi namenjeni uživanju na plaži, kopanju, sprehodih ob morju in po borovem gozdu, druženju in zabavi. Vsak dan polpenzion s pijačo ob večerji v hotelu in večerni program. V času počitnic bomo za vas pripravili več izletov. V ceni potovanja sta dva lepa izleta: celodnevni izlet po Dalmaciji in Hercegovini v Međugorje in izlet v Trogir, ob obali do Omiša, v kanjon reke Cetine in v Imotski, kjer si boste ogledali Modro in Rdeče jezero in mesto s frančiškansko cerkvijo. Za doplačilo bo izlet z ladjo ob obali in Srednjedalmatinskih otokih z ribjim piknikom in avtobusni izlet z ogledom etno vasi Dalmati in degustacijo dalmatinskih specialitet, morda pa še kaj.

8. DAN: TROGIR - UDBINA - SLOVENIJA

V dopoldanskih urah slovo od hotela. Vožnja skozi Dalmacijo v Liko. Postanek v Udbini za sv. mašo v cerkvi vseh hrvaških mučencev, nato nadaljevanje potovanja proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

WPID: 31494
V ceno je vključeno
  • avtobusni prevoz iz različnih krajev v Sloveniji (glej Odhodi avtobusov)
  • 7 polpenzionov v hotelu Medena v dvoposteljnih sobah (pri večerji kozarec
    vina, piva ali brezalkoholne pijače)
  • turistična pristojbina
  • duhovno in strokovno vodstvo
  • stroški lokalnega vodenja, kjer je potrebno
  • 2 izleta
  • vstopnina za ogled Imotskih jezer
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Vzajemna
  • DDV
  • vodenje in organizacija potovanja
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba 130,00 EUR/osebo
Popusti
  • cena za otroka do 12 let na tretjem in četrtem ležišču:435 EUR
  • popust za odraslo osebo na tretjem ležišču: 90 EUR

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
9. avgust - 3 dni  
od 34,00   EUR
9. avgust - 3 dni  
od 50,00   EUR
6. oktober - 2 dni  
od 139,00   EUR