Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Nemčija | Hamburg

Kratek opis potovanja

Spoznajte Hamburg hanzeatsko mesto in drugo največje mesto v Nemčiji ter Lubeck, mesto na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine, ki je bilo vrsto let glavno mesto Hanzeatske zvez.

Destinacija

Nemčija / Hamburg

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.9., 30.10., 13.11., 29.1., 19.2., 19.3.
Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 19819
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: hanseatski Hamburg, stavba Chilehaus , filharmonija, Mestna hiša, Miniatur Wunderland, St. Pauli, Lubeck - UNESCO, Holstentor, Burgtor…

Popust na zgodnje prijave

 • 20 EUR na osebo za prijave do 90 dni pred odhodom

Popust se upošteva ob potrditvi rezervacije in se izključuje z ostalimi popusti in akcijami. Velja do 60 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–HAMBURG
Zbirališče potnikov na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani. Prevoz na beneško letališče (doplačilo) in polet proti Hamburgu. Drugo največje mesto v Nemčiji je pristanišče, ki je deželi vedno na široko odpiralo vrata v svet. Avtobusni ogled mesta, mimo stavb v raznolikih arhitekturnih slogih. Pogled se vam bo ustavil na cerkvi svetega Nikolaja, ki je bila kratek čas v 19. stoletju najvišja stavba na svetu. Cerkev svete Katarine navduši s kritino bakrenih plošč In stolpom Heinrich-Hertz. Mestna hiša je bogato okrašena neorenesančna stavba, njena fasada pa prikazuje cesarje svetega rimskega cesarstva, saj je bil Hamburg kot svobodno cesarsko mesto pod direktno oblastjo cesarja. Pred vami se bo prikazala opečnata ekspresionistična stavba Chilehaus, ki je oblikovana kot oceanska linijska ladja ter filharmonična dvorana ob Elbi, koncertna hiša v obliki jadra. Nastanitev v hotelu. Zvečer možnost večerje (doplačilo) v eni od hamburških pivnic. Prenočevanje.

2. dan: HAMBURG / zajtrk
Zajtrk. S podzemno železnico se boste podali na vodeni ogled mesta: sprehod med zvoniki mestne hiše in mestnih cerkva ter vzdolž nekdanjih skladišč ob vodnem kanalu do stavbe filharmonije. Za doplačilo priporočamo obisk Miniatur Wunderland. Gre za stalno postavitev miniaturne železnice, ki vas z nemško tehnično dovršenostjo skozi izdelane pokrajine popelje na področja mesta Hamburg, Avstrije, Švice, Skandinavije, Amerike… Čas bo tudi za samostojno odkrivanje mesta: pristanišče z muzejem, predel St. Pauli, Elbe Tunnel-najstarejši tunel v Hamburgu, tropski akvarij, galerije, dve muzejski ladji,…Zvečer za doplačilo možnost ogleda muzikla Pretty Woman, Das original Tina Turner musical, Cirque du soleil Paramour, Levji kralj. Prenočevanje.

3. dan: HAMBURG–LÜBECK–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Vožnja do Lübecka. Nekdanje osrednje hanzeatsko mesto ob Baltiku je pravi arhitekturni dragulj, danes pod zaščito Unesca. Mestno jedro je skoncentrirano na otoku, ki ga obkroža reka Trave. Na sprehodu skozi staro mestno jedro boste spoznavali slovito gotsko opečnato arhitekturo, ozke ulice vas bodo vodile po stopinjah nekdanjih trgovcev, vse do mestne kavarne, kjer se zgodba šele zares prične. Ogled boste začeli pri Holstentoru, ki velja za glavno znamenitost mesta, se podali do mestnega središča in trga z mestno hišo, ki stoji tik ob cerkvi sv. Marije. Ustavili se boste ob bolnici Svetega duha pri Kobergu, ki je ena najstarejših tovrstnih institucij na svetu in ena najpomembnejših stavb v mestu, vse do drugih mestnih vrat Burgtor (grajska vrata). Ta so vključena v ostanke utrdbe na severnem obrobju mesta in danes del kompleks grajskega samostana. V prostem času si boste lahko podrobneje ogledali tudi cerkev svete Katarine, cerkev svetega Lovrenca na mestu bivšega pokopališča ter cerkev svetega Srca. Zanimiv je tudi Salzspeicher, kompleksa zgodovinskih skladišč, kamor so sol dostavljali iz Lüneburga in jo pošiljali v baltska pristanišča. Popoldne prevoz na letališče in polet s pristankom v Benetkah v večernih urah. Vožnja z avtobusom do Ljubljane (doplačilo).

WPID: 32784
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke – Hamburg – Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijami 56 cm x 45 cm x 25 cm
 • 2 prenočevanji z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • avtobusni prevozi po programu
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 • 20 % do 12 let starega drugega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 60,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • hamburška pivnica 25,00 EUR/osebo
 • prevoz letališče Ljubljana - Benetke - Ljubljana 60,00 EUR/osebo
 • Miniatur Wunderland 15,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo
 • oddana prtljaga (do 20 kg) 60,00 EUR/osebo
Možnost doplačila ob prijavi
 • ogled muzikla Pretty Woman/ Das original Tina Turner musikal/ Cirque du Soleil Paramour/ Levji kralj od 49,90 EUR
 • hamburška pivnica 25 EUR

Za končni izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
18. september - 3 dni  
od 199,00   EUR
10. september - 4 dni  
od 299,00   EUR
15. avgust - 2 dni  
od 175,00   EUR