Domov | Potovanja | Južna Evropa | Grčija

Kratek opis potovanja

Doživite bogate sledi grške zgodovine, začutite utrip živahne prestolnica in grški šarma.

Destinacija

Južna Evropa / Grčija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 23.9., 28.10., 8.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 16504
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ATENE–DELFI / večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani (doplačilo) ali na beneškem letališču v jutranjih urah. Odhod letala v Atene v dopoldanskih urah. Po prihodu na atensko letališče, bo sledila vožnja do Akropole in ogled največjih mestnih znamenitosti: Propileje, Partenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Nadaljevanje vožnje proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnassos, kjer se v skalnate stene vklesano nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz cele Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DELFI–KORINTSKI ZALIV–PATRAS–KORINTSKI PREKOP–LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled arheološkega prostora in muzeja ter vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. st. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po cerkvici sv. Andreja in nato do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. št. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja v Loutraki, simpatično letoviško središče, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LOUTRAKI–MIKENE–EPIDAVROS–NAUPLIO–ATENE / zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Mikene. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Nadaljevanje vožnje do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Vožnja do mesteca Nauplio, enega najlepših mest na Peloponezu, nad katero dominira trdnjava Palamidi in Akronauplia. Sledila bo vožnja do prestolnice Grčije–Aten. Nastanitev v hotelu. Zvečer vam priporočamo sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček. Za doplačilo si lahko ogledate folklorni program in poskusite tipične grške specialitete. Prenočevanje.

4. dan: ATENE–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in ogled prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja do Panathinaikos stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Popoldne prevoz na letališče pri Atenah in odhod letala v Benetke, kjer boste pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 31007
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Atene–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi
 • 1 kos oddane prtljage (največ 20 kg)
 • 1 zajtrk in 2 polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • vodenje in organizacija programa
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 30,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (v hotelu)
 • mestna turistična pristojbina: 1,5 EUR/osebo/dan

S 1. 1. 2018 so v Grčiji uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na recepciji hotela.

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 60,00 EUR/osebo
 • tradicionalna večerja s folkloro 35,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 60 EUR
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. september - 7 dni  
od 449,00   EUR
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR
5. september - 1 dan  
od 42,00   EUR