Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Grčija

Kratek opis potovanja

V tednu dni si bomo poleg lepot Aten in Peloponeza ogledali še Meteoro - eno največjih naravnih znamenitosti na svetu, kjer se na v "nebesa strlečih" stolpičih nahajajo samostani iz bizantinskega obdobja.

Destinacija

Južna Evropa / Grčija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.9., 24.10., 25.3.

Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Najmanše št. potnikov: 35


Številka produkta: 16959
Prevoz: avtobus

Popust za zgodnje prijave

 • 30 EUR na osebo za prijave do 90 dni pred odhodom

Popust se upošteva ob potrditvi rezervacije do 90 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 449 EUR
 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 479 EUR

Naša dodana vrednost

 • Atene - grška prestolnica z Akropolo
 • Mikene z več kot 3000 let starimi Levjimi vrati
 • Epidavros z amfiteatrom z edinstveno akustiko v svetovnem merilu
 • Delfi - svetovno znano antično preročišče, vklesano v prepadne stene gorovja Parnassos
 • Korintski prekop in Meteora - mojstrovini človeka in narave

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE
Na pot se boste podali v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Benetk, kjer se boste vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiriposteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva boste namenili spoznavanju razkošne grške ladje, kjer vam bo pot hitro minila. Za najbolj zagrete bo priložnost za prvo učno urico sirtakija v ladijski diskoteki. Prenočevanje.

2. dan: IGOUMENITSA−METEORA−KAMENA VOURLA / večerja
Dopoldan prihod ladje v Igoumenitso. Vožnja skozi Ioanino do Kalambake in do ene izmed svetovnih čudes: “samostanov v vrtoglavi višini”–Meteore. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo dvigajo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki od 14. st. gradili nedostopne samostane, da bi povsem ločeni od sveta lahko razmišljali o smislu življenja in božji vsemogočnosti. Znotraj samostanskih zidov so nastajale dragocene umetnine v pozno bizantinskem slogu: mojstrske stenske slikarije, umetniške ikone, bogato okrašeni rokopisi in odlični rezbarski izdelki. Zunanji ogled samostanov in nadaljevanje vožnje do Kamene Vourle. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje

3. dan: KAMENA VOURLA−DELFI−ATENE / zajtrk
Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kamor so bila velika romanja in igre, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se boste po arheološkem prostoru, imenovanem ”Sveta cesta” do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Ogled nekdanjega gledališča, stadiona. Nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko za doplačilo ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete. Pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

4. dan: ATENE−KORINT−LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu. Krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: vožnja do stadiona Panathinaikos, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona … Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji, nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Delno so ladje vlekli po 6 km dolgi tlakovani trasi. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, dokončali pa so ga šele leta 1893. Širok je 23 m, globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Vožnja v Loutraki, nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: LOUTRAKI−PELOPONEZ−LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: LOUTRAKI−PATRAS / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto dopoldne za uživanje v simpatičnem letoviškem središču. Loutraki je simpatično grško letoviško središče ob Korintskem zalivu, 65 km od Aten. Znano je po naravnih izvirih vode in številnih spa centrih ter casinoju. Ime kraja izvira iz besede loutro, kar pomeni kopališče oz terme. Popoldne vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na hitro ladjo in nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Nočna plovba.

7. dan: BENETKE−LJUBLJANA
Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Benetkah. Po izkrcanju vožnja z avtobusom proti Ljubljani, kamor boste prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

WPID: 17847
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevozi po programu
 • prevoz s hitro ladjo Benetke−Igoumenitsa/Patras–Benetke in prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah
 • 1 prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Atenah
 • 3 polpenzioni v hotelu 3* v Kammeni Vourli in Loutrakiju
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo
Na kraju samem:
 • mestna turistična pristojbina 1,5 EUR/osebo/dan

S 1. 1. 2018 so v Grčiji uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na recepciji hotela.

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 80,00 EUR/osebo
 • tradicionalna večerja s folkloro na Plaki 35,00 EUR/osebo
 • triposteljna notranja kabina ob odhodu in vrnitvi 45,00 EUR/osebo
 • dvoposteljna notranja kabina ob odhodu in vrnitvi 68,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • strošek za vstopnine in javni prevoz pribl. 50 EUR

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
23. september - 4 dni  
od 599,00   EUR
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR
5. september - 1 dan  
od 42,00   EUR