Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Grčija

Kratek opis potovanja

Atene in Akropola, Mikene in Levja vrata, Epidavros z amfiteatrom, mitološka Olimpija, Zakintos...

Destinacija

Južna Evropa / Grčija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.9.
Čas potovanja: 6 dni/ 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 48439
Prevoz: letalo

Popust za zgodnje prijave

 • popust 50 EUR za zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom

Popust se izključuje z ostalimi popusti in akcijami.


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ATENE
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani predvidoma v popoldanskih urah in prevoz na letališče Marco Polo pri Benetkah. Polet letala v Atene in pristanek v poznih večernih urah. Sledi prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: ATENE / zajtrk
Zajtrk in ogled večmilijonske prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena vprodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, tako da je sprehod po Plaki prav gotovo posebno doživetje. Za doplačilo si boste lahko ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete. Seveda pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

3. dan: ATENE–EPIDAUROS–MIKENE–LOUTRAKI / zajtrk
Zajtrk in ogled največje mestne znamenitosti: Propileje, Partenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Naprej do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje do Miken in ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

4. dan: LOUTRAKI–KORINT–OLIMPIJA–KILINI–ZAKINTOS / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, toda dokončali so ga šele leta 1893. Širok je 23 m globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Nadaljevanje poti preko osrčja Peleponeza do starodavnega mesta Olimpija, ki je gostil prve olimpijske igre davnega leta 776 pr.n.št. Najstarejše mite o izvoru iger je zapisal grški zgodovinar Pavzanias. Po zgodbi so daktil Heraklej in štirje od njegovih bratov, Peoneus, Epimedes, Jazis in Idas, dirkali pri Olimpiji in zabavali novorojenega Zevsa. Zmagovalca je kronal z oljčnim vencem (ki je postal simbol miru), ki pojasnjuje tudi štiriletno obdobje, ki prinaša igre približno vsako peto leto. Vožnja do Kilinija in vkrcanje na ladjo. Sledi prevoz do hotela na Zakintosu, nastanitev in prenočevanje.

5. dan: ZAKINTOS–(ZALIV TIHOTAPCEV–PLAŽA XIGIA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Uživanje na otoku želv in turkiznih zalivov. Za doplačilo se lahko odpravite na križarjenje okrog otoka vse do Zaliva tihotapcev, kjer vas čaka največja atrakcija otoka–ostanki ladje, o kateri kroži precej skrivnosti. Prosto za kopanje, potapljanje na dah v turkizno modrem morju in sončenje na čudoviti beli peščeni plaži. Nadaljevanje plovbe in postanek za kopanje na eni od čudovitih plaž zahodne obale Zakintosa in otoških toplicah oz. plaži Xigia. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: ZAKINTOS–(ODKRIVANJE LEPOT ZAKINTOSA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Brezskrbno počivanje, kopanje in poletno branje ali se za doplačilo odpravite na odkrivanje lepot Zakintosa. Zaščitnik otoka – Dionis in njegova cerkev z bogato notranjostjo bo začetek vašega raziskovanja. V notranjosti otoka, kjer se nahaja vinarna boste okušali odlično vino, v vasici Volimes pa si boste ogledali obrt domačinov, izdelke iz medu in oljk. V vasi Exo Hori vas bo počakala ena najstarejših oljk–stara več kot dva tisoč let. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: ZAKINTOS / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Polet letala predvidoma v popoldanskih urah na letališče Jožeta Pučnika pri Ljubljani.

WPID: 22185
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Atene/Zakintos–Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
 • avtobusni prevozi po programu
 • prevoz z ladjo Kilini–Zakintos
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelih 3–4* v dvoposteljnih sobah
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 50,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 159,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • večerja na Plaki pribl. 35 EUR
 • izlet Zaliv tihotapcev 32 EUR, Odkrivanje lepot Zakintosa 34 EUR
 • vstopnine pribl. 45 EUR
Odkrita beseda
 • na odhodu 30. 9. 2019 bo program potekal v obratnem zaporedju dni (direktni let na Zakintos in povratek iz Aten), vsebina in cena potovanja pa ostajata nespremenjeni

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. oktober - 7 dni  
od 439,00   EUR
26. oktober - 1 dan  
od 33,00   EUR
26. oktober - 1 dan  
od 33,00   EUR