Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Zahodna Evropa | Francija | Pariz

Kratek opis potovanja

Oglejte si z nami Francijo, ki se lahko pohvali z najbolj romantičnim mestom Parizom, gradovi ob dolini reke Loare...

Destinacija

Francija / Pariz

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.3.

Čas potovanja: 6 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 40


Številka produkta: 14940
Prevoz: avtobus

VRHUNCI POTOVANJA: Zgradbe Evropske Unije, Eifflov stolp–zaščitni znak Pariza, veličastni trgi in monumentalne stavbe, Elizejske poljane, najlepši razkošni bulvar na svetu, dvorec Versailles – razkošje francoskega plemstva, umetniška četrt Montmartre, čudoviti gradovi v doline reke Loare, obisk šampanjske kleti in pokušnja šampanjca


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA
Zbirališče potnikov na spodnjem parkirišču Hale Tivoli in odhod avtobusa ob 18.30. Vožnja skozi karavanški predor in mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta, Strasbourga, Reimsa proti Parizu.

2. dan: PARIZ
Prihod v Pariz okrog 11. ure in takoj avtobusni ogled te vedno zanimive francoske prestolnice: otok na Seni–Ile de la Cité s katedralo Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Napoleonova grobnica–Dôme des Invalides… Nastanitev v hotelu. Popoldan vožnja z metrojem do trga Trocadéro, od koder je najlepši pogled na pariški simbol. Sprehod do Eifflovega stolpa. Vzpon na stolp ter za konec še vožnja z ladjico po Seni, kjer si boste ob sončnem zahodu ter ob zvokih francoskih šansonov ogledovali pariške znamenitosti (oboje za doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: PARIZ − VERSAILLES − PARIS/ zajtrk
Zajtrk. Dopoldan vožnja v Versailles ter ogled dvorca Ludvika XIV. − Sončnega kralja, in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (vstopnina za doplačilo). Popoldan vrnitev v Pariz in nekaj prostega časa za samostojni ogled katerega od številnih muzejev: Louvre, muzej z bogato zbirko impresionistov–Musée d’Orsay, ali pa sprehod po otočku, kjer stoji gotska lepotica Notre–Dame. Po želji in v dogovoru z vodnikom lahko občudujete številne druge zanimivosti, ki jih ponuja “mesto svetlobe”. Zvečer se boste sprehodili po Montmartru, gričku umetnikov in si ogledali baziliko Sacré–Coeur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera si lahko za doplačilo ogledate tudi odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Prenočevanje.

4. dan: PARIZ − DOLINA LOARE − PARIZ/ zajtrk
Zajtrk. Ta dan je predviden celodnevni izlet po dolini reke Loare, ki se ponaša tako s čudovito naravo kakor tudi z mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk Chamborda, najmogočnejšega od vseh, ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa. Nato do dvorca Chenonceau, čigar zgodovino so krojile ženske, kar boste v dvorcu lahko tudi začutili (vstopnine za doplačilo). Za konec še skok do Amboisa in sprehod po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster Leonardo da Vinci. Nekaj prostega časa za okušanje pristnih lokalnih specialitet in vrnitev v Pariz v večernih urah. Prenočevanje.

5. dan: PARIZ − REIMS − STRASBOURG/ zajtrk, pokušnja šampanjca
Zajtrk. Vožnja v osrčje Šampanje – Epernay in obisk ene od zanimivih šampanjskih kleti, ki se v dolgih rovih raztezajo pod površjem idiličnih vasic. Pokušnja žlahtne kapljice, ki jo je davnega leta odkril že Don Perignon in možnost nakupa. Po ogledu vožnja v Reims. Sprehod do slovite katedrale, kjer so bili skozi zgodovino kronani francoski kralji. Prosto za kosilo in v popoldanskih urah odhod proti Strasbourgu. Takoj po prihodu ogled tega “mesta cest”, delno z avtobusom in delno peš. Novi del mesta se ponaša z različnimi zgradbami Evropske Unije, kot so: Evropska palača, Evropski parlament, Palača človekovih pravic ... Stari del mesta pa je zanimiv zaradi bogate kulturne dediščine predalčaste arhitekture in predela La Petite France, ki je ena najzanimivejših in najlepše ohranjenih mestnih četrti na bregovih reke Ill. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Toplo priporočamo večerjo v eni od prijetnih restavracij (doplačilo). Prenočevanje.

6. dan: STRASBOURG − RIQUEWIHR − LJUBLJANA / zajtrk, pokušnja vina
Zajtrk in možnost idilične vožnje z ladjico po reki Ill (doplačilo). Vožnja do ene najlepših alzaških vasic, Riquewihr. Raznobarvne hiše s predalčasto arhitekturo, tlakovane ulice in simpatične trgovinice kar vabijo obiskovalce. Preden se poslovite od Alzacije, še ogled ene izmed kleti in pokušnja njihovih odličnih vin. V opoldanskih urah odhod proti domu. Vožnja mimo Stuttgarta, Münchna, Salzburga in prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Odhod

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

KRANJ – Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
LESCE – bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
JESENICE – postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

WPID: 25948
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • vse cestne pristojbine in parkirnine
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelih 2/3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje)
 • prevoz v Versailles in nazaj
 • celodnevni izlet po dolini reke Loare (doplačilo za vstopnine gradov na potovanju)
 • ogled šampanjske kleti in pokušnja
 • ogled in pokušnja vina v Alzaciji
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • ladjica po Illu 12,50 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 160,00 EUR/osebo
 • 1 večerja v Strasbourgu (brez pijače) 25,00 EUR/osebo
 • ladja po Seni 15,00 EUR/osebo
 • kabaret 130,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • Eifflov stolp 17 EUR
 • vstopnina v dvorec Versailles 17 EUR
 • 10 vozovnic za mestni promet pribl. 14 EUR
 • muzeji in gradovi pribl. 12 EUR
 • večerje od 22 EUR naprej


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. april - 5 dni  
od 265,00   EUR
5. marec - 4 dni  
od 299,00   EUR
5. marec - 4 dni  
od 399,00   EUR