Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Zahodna Evropa | Francija | Pariz

Kratek opis potovanja

Kulinarično doživetje Pariza z vrhunskim chefom Binetom Volčičem, kateremu je francoska prestolnica skorajda drugi dom.

Destinacija

Francija / Pariz

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 11.6.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči


Številka produkta: 11405BV
Prevoz: letalo

Vrhunci potovanja

 • obisk največje tržnice svežih izdelkov na svetu – edinstvene tržnice Rungis
 • degustacija vrhunskih francoskih dobrot v znamenitem nakupovalnem središču Galeries Lafayette
 • možnost obiska in kuharske delavnice v znameniti kuharski šoli Cordon Bleu pod vodstvom najbolj priznanih kuharjev in spremstvom Bineta Volčiča
 • doživetje piknika ob Seni , kot da doživljajo domačini
 • nastanitev v butičnem hotelu v latinski četrti, na najbolj zaželenem delu mesta – Saint Germain s peš dostopom do Notredamske cerke, nabrežja Sene,…
 • dve kosili in ena večerja v tipičnih francoskih restavracijah
 • možnost doživetja ogleda enega od svetovno znanih kabaretov - Paris Latin
 • možnost romantične vožnje z ladjico po Seni in kozarcem penine
 • in še in še…

Kulinarični Pariz v družbi Bineta Volčiča

»Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva. Kdorkoli vidi Pariz, misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos, nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje. Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa.« (Victor Hugo)

Mesto, ki je vedno opisano z največjimi presežki. Pariz – mogočen, uživaški in zapeljiv. Takoj prepoznaven z visokim Eifflovim stolpom. Namesto rdeče preproge nam nudi prostrano avenijo Elizejskih poljan, nad katero se dviguje Slavolok zmage. Z muzeji in galerijami, ki hranijo stoletja ustvarjanja največjih evropskih mojstrov. S cafeji in restavracijami, kjer uveljavljeni chefi predajajo naprej svoje znanje in ustvarjajo nove generacije kulinaričnih mojstrov. S tržnicami, katerih vrvež potegne vase in doda obisku mesta čisto novo dimenzijo. Z odličnimi vini, omamnimi siri in dišečimi pekarnami. In še bi lahko naštevali…
Verjetno si je marsikdo med nami zaželel, da v Parizu ne bi bil zgolj opazovalec, temveč da bi okuse, barve in vonjave lahko doživljal ter jih tudi soustvarjal. Prav zato, smo tokrat pripravili drugačno izkušnjo raziskovanja tega mogočnega mesta; Kulinarično doživetje Pariza.
Vse to in še več bomo doživeli skupaj z vrhunskim chefom Binetom Volčičem, ki mu je Pariz skorajda drugi dom. Tu se je šolal na elitni kuharski šoli Cordon Bleu in v njegovi družbi bomo Parizu odstrli tančico, pod katero se skriva bogastvo edinstvene kulinarike.
Spali bomo v latinski četrti, ki je po besedah Bineta Volčiča srce Pariza. V kolikor bi ga radi začutili, bomo morali odpreti tudi naša srca in se brez predsodkov prepustili kulinaričnemu raziskovanju Pariza, ki ga bomo začinili tudi s spoznavanjem francoske glasbe.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA - BENETKE – PARIZ / kosilo, piknik ob Seni

Le vin est le soleil dans une bouteille.
(Vino je sonce v steklenici.)

Naše potovanje bomo pričeli v Ljubljani ter se z avtobusom zapeljali do Benetk, od tam pa z direktnim letom do Pariza. Po pristanku nas čaka uvodno, orientacijsko spoznavanje lepot mesta z avtobusom: Latinska četrt skriva bogastvo zgodovine francoskih književnikov, na Univerzi Sorbona pa se spomnimo znanstvenikov, filozofov in oblikovalcev ki so slavo tega hrama znanja ponesli v svet. Zapeljali se bomo mimo mogočnega muzeja Louvre, po ulici Rivoli (poimenovani po eni od prvih Napoleonovih zmag), ki je prepletena z butiki, čez prostrane Elizejske poljane ob Slavoloku zmage do Eifflovega stolpa, ki se kot čuvaj vzpne nad središče mesta. Na Montmartru, kjer so od konca 19. stoletja živeli številni vodilni francoski umetniki, se bomo sprehodili skozi ulice, kjer so svoj navdih našli Piccasso, Van Gogh, Monet, Degas in drugi. Tu si bomo privoščili lahko kosilo ter imeli nekaj prostega časa, preden se odpravimo nazaj v osrčje mesta, na »Ile de la Cité«, otoček na reki Seni. Tam si bomo kot pravi Parižani vzeli čas za piknik: v parku bomo razgrnili odeje, odprli nekaj steklenic odličnega francoskega vina ter degustirali bogastvo okusov francoskih sirov, skozi katera nas bo popeljal Bine Volčič. Za popoln konec dneva pa lahko zaplujemo po Seni ter si nazdravimo s kozarcem šampanjca (doplačilo na kraju samem). Čaka nas še vožnja do našega hotela, ki se nahaja v najbolj zaželenem predelu mesta - Saint Germain, ki očara s svojimi šik trgovinami, najstarejšo mestno cerkvijo ter lokacijo, saj je od tam le nekaj minut peš do Notredamske cerkve, mestne hiše in nabrežja Sene. Prenočevanje.

2. dan: PARIZ / zajtrk, degustacija, večerja

Un bon repas doit commencer par la faim. (Daniel Tammet)
(Dober obrok se začne s tekom.)


Za pravo jutranje doživetje bo treba vstati zelo zgodaj. Obiskali bomo edinstveno tržnico Rungis, ki ponuja največjo raznolikost svežih izdelkov na svetu in je kraj, kjer se rojevajo novi kulinarični trendi in kulinarične inovacije, ki krasijo naše krožnike. Največja tržnica svežih izdelkov na svetu velja za sveti hram kulinaričnih sestavin. Razprostira se na kar 234 hektarjih na obrobju Pariza in celotno Francijo oskrbuje s sadjem, zelenjavo, ribami, mesom, mlečnimi izdelki in rožami. Naš obisk se bo pričel že ob 4-ih zjutraj, ko se kulinarični svet prebudi. V družbi izkušenega vodnika se bomo podali na 3-urni ogled tržnice, svoje izkušnje, nasvete in vpogled v ta edinstveni ekosistem pa nam bo podajal tudi Bine. Obisk bomo zaključili z odličnim zajtrkom, kjer bomo okusili popolnoma sveže lokalne specialitete. Po obisku polnem barv, okusov in vonjav se bomo odpravili nazaj do hotela. (V primeru da se ne bi želeli udeležili jutranjega obiska tržnice Rungis, vas prosimo, da svojo odločitev sporočite ob prijavi. V tem primeru vam bomo povrnili strošek obiska tržnice v višini 70 EUR na osebo.) Popoldan pa bomo naše kulinarično raziskovanjem nadaljevali z obiskom znamenite nakupovalne hiše Galeries Lafayette. Z javnim prevozom se bomo zapeljali do veleblagovnice, ki je eden od zaščitnih znakov Francije, slovi kot svetišče vseh ljubiteljev lepega, modernega in okusnega. Tam si bomo privoščili degustacijo vrhunskih francoskih dobrot, skozi katere nas bo popeljal Bine Volčič. Obenem bo obisk priložnost za nakup različnih kulinaričnih delikates ali slaščičarskih in drugih kuharskih pripomočkov. Zagotovo pa nas bo premamil tudi oddelek z modo, kjer lahko najamemo celo svojega osebnega stilista (brezplačno, ob predhodni najavi) in oddelek z notranjo opremo. Za čudovit konec dneva pa se bomo odpravili v eno od uličnih restavracij v Latinski četrti, da začutimo utrip tega predela tudi v večernem času. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: PARIZ / zajtrk

Dites-moi ce que vous mangez et je vous dirai ce que vous etes. (Anthelme Brillat-Savarin)
(Povej mi, kaj ješ in povedal ti bom, kaj si.)

Najprej se bomo okrepčali z zajtrkom, nato pa se odpravili na sprehod po bližnji ulici Mouffetard. Ena najstarejših in najživahnejših pariških ulic je bila nekoč prepletena s stojnicami, ki so ponujale sveže sadje, zelenjavo, pecivo in druge dobrote. Danes mozaik majhnih trgovinic s svežo hrano ustvarja pristno vzdušje Pariza, ki ga radi obiščejo in kjer nakupujejo tako domačini kot obiskovalci. S svojim vrvežem je navdihovala številne literate, o njej je pisal Hemingway, s gurmanskimi butiki kot je Fromagerie Androuet, kjer je na voljo več kot 200 vrst sirov, pa poskrbi tudi za najbolj zahtevne goste. Po končanem sprehodu nas čaka še eden izmed vrhuncev potovanja - obisk znamenite kuharske šole Cordon Bleu (doplačilo ob prijavi). Chefi profesorji, ki poučujejo v Cordon Bleu so delali v najbolj prestižnih restavracijah na svetu, nagrajenih tudi z Michelinovimi zvezdicami in so tudi sicer med najbolj priznanimi kuharji našega časa. Vsakodnevno s študenti delijo svoje znanje in izkušnje ter jih učijo, da gre odličnost z roko v roki s trdim delom, dinamičnostjo in vztrajnostjo. Delček tega znanja bodo predali tudi vsem nam. To slovito ustanovo bomo obiskali z Binetom Volčičem, ki je kot njen diplomant zelo spoštovan in zaželen gost. Na kulinarični delavnici bomo najprej priča strokovni demonstraciji priprave jedi, kjer bomo črpali tehnike in skrivnosti kuharskega šefa. Sledila pa bo še praktična delavnica, kjer bomo pripravili vsak svojo jed s strokovnim vodenjem na vseh korakih in na koncu vse skupaj, kar bomo izdelali, tudi poizkusili. Vsekakor ekskluzivno in nepozabno gastronomsko doživetje! Za vse, ki bi želeli spoznati še drugačen pogled na lepoto življenja po pariško, priporočamo (za doplačilo) obisk enega od svetovno znanih kabaretov – Paradis Latin. Urejen je v gledališču, ki ga je postavil sam Gustave Eiffel leta 1802 in že več ko 130 let navdušuje obiskovalce s svojo čutnostjo, nagajivostjo in pristnim francoskim veseljem do življenja. Prenočevanje.

4. dan: PARIZ–LJUBLJANA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku bo na voljo nekaj prostega časa, lahko pa se bomo v družbi Bineta Volčiča odpravili na bližnjo tržnico na Place Monge. S svojo lokacijo v osrčju Latinske četrti in pristnim pariškim vzdušjem, kjer se domačini zbirajo na kavi in klepetu, otroci pa se igrajo ob bližnjem vodnjaku, nam bo razkrila še en obraz avtentičnega Pariza. Medtem ko se v številnih predelih Pariza francosko vzdušje izgubi v senci velikih stolpnic in asfaltnih ulic, tukaj lahko začutimo pristno, skorajda vaški utrip v osrčju mesta. V bližnji restavraciji nas čaka kosilo, kjer bomo strnili vtise kulinaričnega odkrivanja mesta. Popoldan se bomo zapeljali do predela Montparnasse, ki je bil v preteklosti zbirališče in navdih številnim umetnikom, na bližnjem pokopališču pa so nekateri od njih tudi pokopani. Tu se bomo lahko povzpeli na najvišjo stolpnico v mestu (doplačilo) s popolnim razgledom na Pariz. Pozno popoldan se bomo zapeljali do letališča in poleteli proti Benetkam. Še prevoz do Ljubljane in naše kulinarično odkrivanje bo zaključeno. Do naslednjič…

WPID: 25121
V ceno je vključeno
 • prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana
 • letalski prevoz Benetke-Pariz-Benetke z vsemi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • 8 kg ročne in 23 kg osebne prtljage na osebo
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče s panoramskim ogledom mesta
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3-4* v latinski četrti
 • dve kosili in ena večerja po programu
 • piknik ob Seni
 • obisk in degustacijo v Galerijah Lafayette
 • prevoz in vstopnina na tržnico Rungis z zajtrkom
 • vozovnice za metro
 • slovensko vodenje po programu
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 119,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 290,00 EUR/osebo
 • stolpnica Montparnasse 18,00 EUR/osebo
 • vstopnina v kabaret Paradis Latin (vstopnina in 1/2 steklenice šampanjca) 95,00 EUR/osebo
 • ladja po Seni s kozarcem penečega vina 24,50 EUR/osebo
 • prevoz in udeležba na kuharskem tečaju CORDON BLEU (trajanje 6,5 h) 229,00 EUR/osebo
Predvidena časovnica letov

11. 6. 2020: BENETKE – PARIZ 06:00-07:50
14. 6. 2020: PARIZ – BENETKE 21:15-22:55

Pojasnilo
 • V primeru da se ne bi želeli udeležili jutranjega obiska tržnice Rungis 2. dan, vas prosimo, da svojo odločitev sporočite ob prijavi. V tem primeru vam bomo povrnili strošek obiska tržnice v višini 70 EUR na osebo.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. april - 5 dni  
od 265,00   EUR
25. april - 4 dni  
od 519,00   EUR
27. april - 5 dni  
od 519,00   EUR