Kratek opis potovanja

Popolna kombinacija Pacifika, Andov in urbanega tropskega paradiža ob Atlantiku.

Destinacija

Južna Amerika / Bolivija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.4.
Čas potovanja: 15 dni / 13 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Številka produkta: 12059
Prevoz: letalo

Vrhunci 4 države

Si želite na enem potovanju doživeti vrhunce kar 4 držav? Potem se nam pridružite na popotovanju po državah Latinske Amerike, kjer bomo začeli s sanjskim Perujem. Skrivnostni Machu Picchu in mistično jezero Titikaka, veličastna prestolnica La Paz, vedno živahni Buenos Aires s širokimi avenijami ter najboljšimi steakhouse-i ter na koncu razigrani Rio, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Štiri države – nešteto obrazov Latinske Amerike v enem potovanju, ki mudodaten čar vdihnejo naši odlični vodniki.


VRHUNCI POTOVANJA: obisk La Paza - najvišje ležeče prestolnice na svetu, sprehod po otokih Uros na jezeru Titikaka, čarobni Machu Picchu, tango v svetovljanskem Buenos Airesu incaipirinha na Copacabani v Riu

TOP DOŽIVETJE : Tisti, ki boste želeli poizkusiti eno izmed tipičnih andskih specialitet, se lahko z vodnikom odpravite v eno od lokalnih restavracij in naročite "cuy"…


Popust za zgodnje prijave

 • 30 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije.

Ne spreglejte - cena na osebo

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 3.975 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 4.155 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 4.265 EUR

Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA–LIMA/ obroki na letalu
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč v Limo, prestolnico Peruja. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: LIMA/ zajtrk
Zajtrk. Ogled glavnega mesta Peruja, ki ga je ustanovil Francisco Pizzaro leta 1535 na praznik svetih treh kraljev. Lima, takrat Mesto kraljev, je bila zaradi svoje lege najpomembnejše mesto v Južni Ameriki. Obiskali boste stari del mesta, osrednji trg Plaza del Armas, se spustili v katakombe samostane Sv. Frančiška ter v Muzeju zlata skozi mumije in parazgodovinske najdbe spoznavali izročilo izgubljenih civilizacij. Obiskali boste tudi obalni, bolj moderni del mesta ter se v Parku zaljubljencev slikali ob najbolj priljubljeni skulpturi v mestu.

3. dan: LIMA–CUZCO–KENKO–PUCA PUCARA– TAMBOMACHAY–SACSAYHUAMAN/ zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Cuzco, ki leži na 3399 m nadmorske višine. Čas za počitek in prilagoditev nadmorski višini. Popoldne ogled mesta Cuzco, ki je bilo nekdaj srce inkovskega imperija. Ustanovil ga je prvi Ink, Manco Capac, ki ga je zgradil v obliki velikanske pume. Ko je v mesto pridivjal Pizzaro s svojo uničevalsko vojsko, ga je dobesedno porušil in na ostankih zgradil današnji Cuzco, ki še vedno očara z inkovsko zapuščino, prepleteno s kolonialno arhitekturo. Ogled arheoloških središč v okolici Cuzca: Kenko (daritveni tempelj »zig–zag«), Puca Pucara (Rdeča utrdba), Tambo Machay (kopališče Inkov) in Sacsayhuaman (inkovska utrdba, ki je nekdaj varovala Cuzco).

4. dan: CUZCO–PISAC–OLLANTAYTAMBO–CUZCO / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja po zanimivi pokrajini v Pisac, kjer je trikrat tedensko živahna indijanska tržnica. Pisac slovi tudi po arheoloških izkopaninah, ki se v obliki kondorja raztezajo po hribu nad mestecem. Vožnjo boste nadaljevali po Sveti dolini do Ollantaytamba, ki je čudovita razgledna točka nad dolino reke Urubambe. Po kosilu si boste ogledali inkovsko utrdbo Ollantaytambo in izvedeli za romantično ljubezensko zgodbo, ki je bila povod za njen nastanek. Tudi tu so kamniti bloki tako brezhibno obdelani, da vmes ne gre niti noževa konica. Večerni povratek v Cuzco.

5. dan: CUZCO– MACHU PICCHU–CUZCO/ zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku vožnja z vlakom po Sveti dolini Inkov, dolini reke Urubambe, do kraja Aguas Calientes in od tam z avtobusom do legendarnega mesta Inkov – Machu Picchu. Leta 1911 ga je s pomočjo domačina odkril ameriški raziskovalec Hiram Bingham. Machu Picchu se drzno razprostira nad vrtoglavimi prepadi na ozkem sedlu med strmima gorama Huayana Picchu in Machu Picchu. Še dandanes ne vedo točno, zakaj so Inki to mesto zgradili in ga nenadoma zapustili. Ker pa ga Španci niso nikoli odkrili, je to najbolj ohranjena zapuščina inkovske civilizacije, ki resnično očara vsakega obiskovalca. Kosilo vključeno. Prihod v Cuzco v večernih urah.

6. dan: CUZCO–SILLUSTANI–PUNO/ zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja po andski pokrajini proti Punu s postanki v 400 let stari cerkvi v Andahuaylillas ter arheološkem kompleksu Raqchi. Med potjo kosilo. Pred prihodom v Puno si boste ogledali tudi Sillustani, zapuščino predinkovske civilizacije. Bojevito ljudstvo Colla je za umrle predstavnike višjih družbenih slojev postavilo velike pogrebne stolpe (chulpe) z odprtino, obrnjeno proti vzhodu. Arheologi menijo, da je način gradnje tu še bolj zapleten kot pri Inkih. Proti večeru prihod v Puno in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

7. dan: PUNO–JEZERO TITICACA–OTOČKI UROS– TAQUILLE–PUNO/ zajtrk, malica
Po zajtrku celodnevni izlet po jezeru Titicaca, ki se ponaša z zvenečim nazivom – največje plovno jezero na svetu, ki leži nad 3000 m nadmorske višine. Obiskali boste otočke Uros – plavajoče otoke Indijancev Urujev, ki so zgrajeni iz snopov trstičja (totora). Vožnjo po jezeru boste nadaljevali do otoka Taquille, kjer so posebnost moški, ki nosijo živopisane kapice. Barva kapice označuje, ali je moški samski ali poročen. Otočani govorijo jezik Inkov – kečuo. Po malici se boste polni vtisov vrnili proti večeru v hotel v Punu.

8. dan: PUNO–COPACABANA–OTOK SONCA–LA PAZ/ zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja z avtobusom do Copacabane in od tam s katamaranom po jezeru Titicaca proti Boliviji. Med potjo boste obiskali tudi Otok Sonca (Isla del Sol). Otok Sonca je po legendi rojstni kraj inkovske civilizacije, saj naj bi bog Sonca prav tja poslal prvega Inko Manco Capaca, da ustanovi inkovsko kraljestvo. Kosilo bo predvidoma na katamaranu. Iz pristanišča vožnja z avtobusom do bolivijske prestolnice, La Paza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: LA PAZ–TIHUANACO–LA PAZ/ zajtrk
Zajtrk. Ogledali si boste bolivijsko prestolnico La Paz, ki navdušuje s svojo izjemno lego in je s svojimi 3.510 m nadmorske višine najvišje ležeča prestolnica na svetu. Glavni trg utripa v mešanici podob, zvokov in vonjav, bližnja "čarovniška tržnica" pa z bogato ponudbo rastlin, pripravkov in ljudskih zdravil predstavlja pristen vplogled v lokalno folkloro. Doživetje boste zaključili z obiskom predinkovskega arheološkega središča Tihuanaco.

10. dan: LA PAZ−BUENOS AIRES/ zajtrk
Zajtrk. Prevoz do letališča in let v Buenos Aires. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih krajši panoramski ogled mesta, ki mu pravijo tudi "Pariz Latinske Amerike". Prevoz do hotela in nastanitev. Ljubiteljem dobrot z žara predlagamo obisk katere izmed tipičnih argentinskih restavracij, kjer naročite odličen zrezek na način "asado".

11. dan: BUENOS AIRES/ zajtrk
Po zajtrku ogled mesta. Doživeli boste najširšo ulico na svetu - Avenijo 9. junija, Majski trg (Plaza de Mayo), kjer se je začela zgodovina republike Argentine, Caso Rosado, s katere je Evita Peron nagovarjala svoje ljudstvo. Obiskali boste Cabildo in katedralo. Sprehodili se boste po živobarvni La Boci, rojstnem kraju tanga, ki je od tu osvojil ves svet. Zvečer za doplačilo ogled predstave tanga z večerjo. Nočitev.

12. dan: BUENOS AIRES–RIO DE JANEIRO/ zajtrk
Zajtrk. Prevoz do letališča in let v Rio de Janeiro. Med vožnjo do hotela se bodo pred vami odvile razigrane podobe tega živahnega brazilskega mesta. Portugalski mornarji so januarja leta 1502 kot prvi Evropejci zapluli v zaliv Guanabara misleč, da je reka in nadeli ime Rio De Janeiro. Zvečer si boste za doplačilo lahko ogledali predstavo znamenite brazilske sambe, z značilnimi pisanimi kostumi, ki jih uporabljajo med karnevalom. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

13. dan: RIO DE JANEIRO/ zajtrk
Po zajtrku ogled mesta, ki ga boste pričeli z narodnim parkom Tijuca. Z žičnico se boste popeljali na Sladkorni stožec, ki vam z vrha ponuja prekrasen razgled. Prav zaradi tega pogleda imajo mnogi Rio de Janeiro za najlepše mesto na svetu, ki ga na eni strani obdajata Atlantik in razvejana obala, na drugi pa s pragozdom porasle gore. Nato še ogled znamenitega kipa Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce Ria in Corcovada. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

14. dan: RIO DE JANEIRO–EVROPA/ zajtrk
Zjutraj nekaj časa za samostojne oglede ali kopanje in počitek na eni izmed znamenitih plaž v Riu de Janeiru. Popoldan prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

15. dan: EVROPA–BENETKE/ obroki na letalu
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje
leta proti Benetkam.

WPID: 31265
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
 • nočitve z zajtrki v hotelih 3*-4*v dvoposteljnih sobah
 • ostali obroki po programu
 • vstopnine in ogledi z lokalnimi vodniki po programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • pristojbine, plačljive na kraju samem
 • navedena doplačila
 • pijača pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih
 • napitnine vodnikom in voznikom.

Popust

 • za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine pribl. 40 EUR
 • izstopne pristojbine pribl. 60 USD
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 455,00 EUR/osebo
 • Samba Show (vključen prevoz) 140,00 EUR/osebo
 • prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena prevoza) 75,00 EUR/osebo
 • Tango show (vključena večerja in prevoz) 95,00 EUR/osebo
Cepljenja
 • obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici
Opomba
 • ob prijavi obvezna kopija potnega lista
Opozorilo
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
27. april - 9 dni  
od 2.670,00   EUR
25. april - 14 dni  
od 2.985,00   EUR