Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, privoščite si oddih v srednjeveškem Kaunasu, prepustite se kulturnim doživetjem Rige, nekoč najbolj zahodno usmerjenega baltskega mesta.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 27.10.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30
Številka produkta: 11025
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 799 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 869 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA*–VILNA
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega izmed evropskih letališč proti Vilni, kamor boste prispeli v popoldanskih urah. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju. Nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno ter baročno arhitekturo. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev sv. Janeza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: VILNA–TRAKAI–KAUNAS–HRIB KRIŽEV–RIGA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, ki zaobjema istoimensko zgodovinsko mesto ter številna jezera in gozd, ki ga obkrožajo. Obiskali boste veličastni srednjeveški dvorec (doplačilo), ki je delno urejen v muzej. Nadaljevanje vožnje do Kaunasa in ogled mesta, ki premore veličastno mestno hišo, mnogo zanimivih cerkva, ostanke starega gradu in utrdbenega jarka … Zaustavili se boste ob Kipu svobode in se sprehodili po živahni aleji Laisves. Nadaljevanje vožnje proti Rigi s postankom za ogled hriba križev, ki ima prav posebno mesto v srcu Litvancev, saj je bil tudi simbol upora proti Sovjetski zvezi. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev različnih velikosti, ki so jih skozi stoletja tja prinesli romarji. Nastanitev v hotelu v Rigi, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: RIGA–RUNDALE–RIGA / zajtrk, izlet in vstopnina v palačo Rundale
Zajtrk. Sprehodili se boste skozi staro mesto, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine: tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev in do predela art nouveau arhitekture. Če bo čas dopuščal, boste obiskali še slikovito tržnico. Popoldan se boste zapeljali na izlet v Rundale, kjer si boste ogledali čudovito baročno palačo iz 18. st. s francoskim vrtom. Palača je ena izmed najbolj osupljivih spomenikov baročne in rokoko umetnosti v Evropi in je arhitekturni biser Francesca Bartolomea Rastrellija – arhitekta ruskega dvora, ki je zasnoval tudi Zimski dvorec v St. Peterburgu. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: RIGA–SIGULDA–TURAIDA–PÄRNU–TALIN / zajtrk, izlet v Siguldo in Turaido
Po zajtrku se boste odpeljali proti Siguldi, kjer se nahajajo razvaline viteškega gradu, nato pa si boste ogledali še enega najlepših srednjeveških gradov v Latviji – Turaida (doplačilo), ki se nahaja v slikovitem delu narodnega parka Gauja. Grad je dal zgraditi Riški nadškof v opečnatem gotskem stilu v 13. stoletju na istem mestu, kjer je že prej stal lesen grad. Nadaljevanje vožnje ob morju proti Estoniji in postanek v mestecu Pärnu, ki je že stoletja znameniti letoviški kraj z mednarodnim zdraviliškim renomejem. V popoldanskih urah prihod v Talin, nastanitev v hotelu in ogled: z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeatske lige nemških trgovcev. Ogledali si boste mestno hišo, katedralo, srednjeveške stavbe cehov ... Za konec se boste posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev v hotelu, večerja v srednjeveški restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan: TALIN–LJUBLJANA* / zajtrk
Po zajtrku krajši sprehod po mestu, nato bo prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

WPID: 17046
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • zunanji ogledi po programu izlet v Trakai
 • izlet v Rundale z vstopnino v palačo
 • izlet v Siguldo in Turaido
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 70,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 95,00 EUR/osebo
 • 4 x večerja brez pijače (3 večerje v hotelu in 1 srednjeveška) 95,00 EUR/osebo
Opomba
 • Če ne bo možnosti realizacije leta iz Ljubljane, bo let iz katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo za prevoz do letališča. Program lahko poteka tudi v obratni smeri. Program bo vsebinsko neokrnjen, prilagojen letalskemu prevozu.
Odkrita beseda
 • Troposteljne sobe so na vprašanje, so pa v bitvu dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 12 let.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
27. oktober - 8 dni  
od 1.259,00   EUR
31. oktober - 4 dni  
od 730,00   EUR
7. december - 3 dni  
od 799,00   EUR