Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Litva, Latvija, Estonija, tri majhne države ob Baltskem morju. Razčlenjeno obalo krasijo številni otoki in otočki. Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi srednjeveško zapuščino Talina in prepustite se kulturnim doživetjem Rige. Navdušila vas bo čarobna arhitektura mest, obisk prikupnih kavarn, kjer strežejo srednjeveško hrano in dišeče vino z začimbami.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 27.4.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 25/35
Številka produkta: 11025
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 750 EUR
 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 829 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TALIN
Predvidoma v dopoldanskih urah zbirališče potnikov na letališču in let prek enega izmed evropskih letališč do Talina. Po prihodu krožni ogled estonske prestolnice, v katerem boste videli olimpijski del Talina–Pirita, prizorišče pevskega festivala Lauluvaljak, kjer se je začela tudi estonska »pevska revolucija«. Večerni sprehod po starem delu mesta, saj slovi Talin kot eno najbolj živahnih baltskih mest. Po želji srednjeveška večerja (doplačilo), ki jo toplo priporočamo. Prenočevanje.

2. dan: TALIN–PARNU–RIGA / zajtrk
Po zajtrku bo sledil še peš ogled mesta–z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi, kot na dlani odprl pogled na staro mestno jedro. Videli boste tudi katoliško in pravoslavno katedralo, mestno hišo, srednjeveške stavbe cehov ... Stari del mesta je še vedno obdan z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspel obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeanske lige nemških trgovcev. V opoldanskih urah odhod proti Latviji. Preden boste prestopili mejo še postanek v obmorskem mestecu Parnu, ki je znano letoviško mesto v Riškem zalivu, kamor gostje zahajajo tudi zaradi mednarodnega zdraviliškega renomeja. Prečkanje meje in nadaljevanje vožnje proti Rigi. Prihod v večernih urah in nastanitev v hotelu. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: RIGA–RUNDALE–RIGA / zajtrk
Po zajtrku jutranji obisk slikovite tržnice in ogled mesta, ki slovi po enem izmed največjih Art Nouveau predelov v Evropi. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine. Tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev ter do predela secesijske arhitekture. Popoldan izlet v Rundale, kjer si boste ogledali poletno rezidenco vojvode Courland, čudovito baročno palačo iz 18. st., delo arhitekta Rastrellija. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: RIGA–HRIB KRIŽEV–VILNA / zajtrk
Po zajtrku vožnja proti Litvi. Na poti postanek severno od kraja Šiauilai, kjer se bomo ustavili za ogled hriba križev, ki ima prav posebno mesto v srcu Litvancev, saj je simbol upora proti sovjetski oblasti. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev različnih velikosti, ki so jih skozi stoletja tja prinesli romarji. Nadaljevanje vožnje proti Vilni in ogled mesta za katerega legenda pripoveduje o sanjah vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju, nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Staro mestno jedro slovi kot eno največjih v Evropi in ima bogato gotsko, renesančno in baročno arhitekturno dediščino. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev sv. Janeza. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan: VILNA–TRAKAI–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, katerega jedro je veličastni srednjeveški grad, postavljen na otoku sredi idilične pokrajine jezer in gozda. Obiskali boste impozantni srednjeveški grad, ki je deloma urejen v muzej. Sprehod po vasici, kjer bo možno poskusiti tudi katero izmed lokalnih specialitet. Vrnitev v Vilno, prevoz na letališče in odhod v Ljubljano

WPID: 25975
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo v znesku 130 EUR
 • avtobusni prevoz po programu
 • 4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*
 • ogledi po programu vključno z izletom Rundale in izletom v Trakai
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
Popusti
 • 15 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 79,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 100,00 EUR/osebo
 • 4 × večerja brez pijače (3 x v hotelu in 1 srednjeveška) 130,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev in drugih znamenitosti si pridržujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
 • Triposteljne sobe so na vprašanje, so pa v bistvu dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 12 let.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
22. junij - 5 dni  
od 799,00   EUR
29. marec - 4 dni  
od 635,00   EUR
27. april - 4 dni  
od 699,00   EUR