Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Kratek opis potovanja

Svetovljanski Buenos Aires, kjer se zvok tanga meša z vzkliki nogometnih navijačev. Mesto, ki drhti v strastnem utripu latino ameriškega temperamenta, ob tem pa ohranja urejenost in pridih evropskega mesta. Patagonija navdušuje s svojo pristno naravo, ki je kombinacija pristne divjine in ostankov ledene dobe, ki so za seboj pustili naravne čudeže kot so ledeniki in jezera, ki prepletajo centralni del planjave. Še južneje se nahaja Ognjena zemlja – konec sveta, kjer narava ni skoparila z svojimi lepotami.

Destinacija

Južna Amerika / Argentina

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 17.6.
Čas potovanja: 12 dni / 9 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Številka produkta: 86024
Prevoz: letalo
Svetovljanski Buenos Aires, kjer se zvok tanga meša z vzkliki nogometnih navijačev. Mesto, ki drhti v strastnem utripu latino ameriškega temperamenta, ob tem pa ohranja urejenost in pridih evropskega mesta. Patagonija navdušuje s svojo edinstveno naravo, ki je kombinacija pristne divjine in ostankov ledene dobe, ki so za seboj pustili naravne čudeže kot so ledeniki in jezera, ki prepletajo centralni del planjave. Še južneje se nahaja Ognjena zemlja – konec sveta, kjer narava ni skoparila z svojimi lepotami. Za konec pa vas čakojo po mnenju mnogih najlepši slapovi na svetu – Iguacu, na meji med Argentino in Brazilijo. Doživite potovanje, ki vam bo odkrilo prvinsko ohranjen košček sveta, kjer čas teče počasneje in kjer se skrivnosti razgrnejo pred vašimi očmi…

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • 50 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 3.490 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.670 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.880 EUR

Program potovanja

1. dan: TRST–RIM/ obroki na letalu

Let z letališča v Trstu preko Rima v Buenos Aires, prestolnico Argentine. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Trstu. Nočni let.

2. dan: BUENOS AIRES

Jutranji prihod v Buenos Aires. Po opravljenih carinskih obveznostih vas čaka prevoz v središče mesta ter prvi del ogleda. Argentinska prestolnica, ki jo imenujejo tudi »Pariz Latinske Amerike« slovi po širokih bulvarjih, urejenih ulicah z obsežnim delom za sprehajalce ter številnimi parki. Postanek v četrti La Boca, ki utripa v ritmu tanga in umetniškem navdihu lokalnih slikarjev. Zapeljali se boste mimo predsedniške palače, buhtečih mestnih parkov ter znamenite Case Rosade. Ustavili se boste v Recoleti, kjer so v preteklosti živele plemiške družine. Obiskali boste pokopališče, kjer počiva tudi Evita Peron. Čaka pa vas obisk znamenite kavarne Cafe Tortoni, kjer se boste osvežili z odlično argentinsko kavo in rogljičkom. Popoldan prevoz do hotela in nekaj časa za počitek. Zvečer pa lahko še eno tipično doživetje Argentine – ogled predstave tanga in večerja (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: BUENOS AIRES–LAS PAMPAS–BUENOS AIRES / zajtrk, kosilo

Po zajtrku obisk soseske Palermo, ki vas bo navdušila s svojo arhitekturo, pa drevoredi, jezeri in botanič- nim vrtom. Modernejši del soseske slovi po svojem »hollywoodskem« blišču ter dizajnerskih butikih in trgovinah. Ogled znamenite operne hiše Teatro Colon ki je bila odprta po temeljiti prenovi leta 2010. Poleg čudovite notranjosti slovi po odlični akustiki, po kateri spada med glavnih pet opernih hiš na svetu. Sledila bo »Fiesta gaucha«, izlet, kjer boste lahko uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se boste srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki bodo predstavili veščine jahanja. Čas bo za sprehod po posesti in spoznavanje življenja gavčev. Postregli vam bodo tudi s pristnimi jedmi z žara – »asado« ter odličnim argentinskim vinom. Popoldan vrnitev v Buenos Aires. Zvečer boste imeli čas za sproščen sprehod po mestu, ki si nadene novo bleščečo podobo, ko pade mrak. Prenočevanje.

4. dan: BUENOS AIRES–USHUAIA / zajtrk

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče. Let na skrajni jug Argentine, v Ushuaio – vstopno točko za obisk »Ognjene zemlje«. Po pristanku vas čaka ogled mesta: mestni trg, kjer je bila prvi razvita argentinska zastava, nekdanja vladna palača, stavba nekdanje policije ter tudi tipični bar – Almacen de Ramos Generales. Predel »Le Mission« je bil nekdaj center italijanskih priseljencev, z razgledne točke hotela Las Hayas pa boste lahko občudovali lep razglede na kanal Beagle, pristanišče ter polotok. Prevoz do hotela ter popoldan sprehod po glavni mestni ulici San Martin Avenue. Prenočevanje.

5. dan: USHUAIA–N.P »OGNJENA ZEMLJA «/ zajtrk

Zajtrk na skrajnemu jugu Južne Amerike,v naj juž- nejšemu mestu na svetu. Ognjena zemlja je vse od njenega odkritja veljala za »konec sveta«, kjer so živela miroljubna plemena Onas, Haush, Yaghan in Alacaluf. Tu se konča Panameriška cesta, ki se začne na Aljaski in je dolga 17.000 km. Mesto Ushuaia (30.000 preb.) leži ob obali, nasproti morskega kanala Beagle, med jezeri in ga proti severu varuje ledeniško gorovje Martiale, visoko do 1.500 m. Poldnevni obisk Narodnega parka Lapataia, ki slovi po čudoviti pokrajini ter izobilju živalskih vrst, med katerimi prednjačijo guanaco, lisice, kanadski bobri, orli ter avtohtoni Patagonijski detel. Sprehod skozi osrčje narave, ob reki Lapatia mimo bobrovih jezov ter šotnega močvirja bo ustvarilo popolno podobo Ognjene zemlje. Popoldan vrnitev v Ushuaio. hotela. Prenočevanje.

6. dan: USHUAIA–EL CALAFATE/ zajtrk

Po zajtrku za doplačilo (če bodo vremenske razmere dopuščale) poldnevna vožnja z ladjico po kanalu Beagle: iz zaliva Ushuaia se boste zapeljali ob severni obali kanala do arhipelaga in svetilnika Les Eclarireurs. Tu je mogoče opazovati različne vrste ptic (školjkarice, petrele, albatrose, kormorane,…). Povratek v pristanišče in vožnja do letališča. Popoldanski polet proti severu v predel El Calafate. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

7. dan: EL CALAFATE/ zajtrk, kosilo

Po zajtrku bo čas za odkrivanje mesta El Calafate ter uživanje v pristni naravi Patagonije. Za doplačilo možnost križarjenja z ladjico po jezeru Argentino. Najprej se boste z avtobusom odpeljali do pristanišča Punta Bandera na obali jezera, se vkrcali na ladjo in se popeljali do ledenika Upsala, ki ima površino 955 km². Tu se boste lahko z ladjo približali samemu ledeniškemu zidu, kar je edinstveno doživetje. Nato se boste skozi kanal Spegazzini zapeljali do ledenika Seco ter naprej do ledenika Spegazzini, ki je najvišji izmed vseh v parku. Med križarjenjem vam bodo postregli tudi s paketnim kosilom. Popoldne vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. dan: EL CALAFATE–PUERTO IGUAZU/ zajtrk

Po zajtrku se boste podali na ogled 80 km oddaljenega ledenika Perito Moreno, ki je pod zaščito UNESCA od leta 1978 in se nahaja znotraj narodnega parka Los Glacieres. Cesta se začne vzdolž bregov jezera Lago Argentino, nato nadaljuje po stepi do vhoda v narodni park, kjer se začne območje andskega patagonskega gozda z iglavci, cedrami, cipresami, grmičevjem in barvitim rastlinjem. Ledenik Perito Moreno je 170 m nad morjem, njegov tok meri 35 km v dolžino, 4 km v širino in 60 m v višino. Ledenik je nastal pred približno 30.000 leti in je v konstantnem gibanju. Nahaja se na robu jezera Lago Argentino, ki je največje jezero v Argentini. Sprehodili se boste po brveh do vznožja ledenika. Popoldan povratek v El Calafate in polet proti severu, v predel Iguacu. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

9. dan: PUERTO IGUAZU/ zajtrk

Po zajtrku vas čaka še eden izmed vrhuncev vašega potovanje – obisk mogočnih slapov Iguacu, ki ležijo blizu tromeje med Argentino, Brazilijo in in Paragvajem. Današnji dan boste v celoti namenili argentinski strani slapov. Najprej se boste ustavili v prenovljenem centru za obiskovalce ter pobliže spoznali nastanek slapov. Sledila bo kombinacija vožnje z vlakom in sprehoda skozi urejene gozdne poti. Te vas bodo pripeljale na veličastno razgledno plošča, od koder boste lahko pogledali v »Garganto Del Diablo« ali Hudičevo žrelo. Sproščen sprehod nazaj ter nekaj časa prosto v parku. Za doplačilo vam priporočamo vožnjo s čolni po reki Iguacu, tik pod slapove, kar velja za eno najbolj nepozabnih doživetij potovanja! Popoldan prevoz do hotela in prenočevanje.

10. dan: PUERTO IGUAZU–FOZ–PUERTO IGUAZU / zajtrk

Po zajtrku vas čaka vožnja čez mejo ter obisk brazilske strani slapov. Obisk boste pričeli s sprehodom po urejeni gozdni poti do reke Iguacu, od koder se ponujajo čudoviti pogledi na »Hudičevo žrelo« ter mogočne slapove, široke skoraj 3 km. Sledila bo vožnja nazaj na argentinsko stran ter na poti še postanek na tromeji. Prevoz nazaj do hotela in zvečer za doplačilo obisk značilne brazilske restavracije »churrascaria«, ki slovi po odličnih jedeh z žara. Poleg samopostrežne večerje vas čaka tudi predstava južnoameriških plesov v barvitih kostumih. Prevoz nazaj do hotela in prenočevanje.

11. dan: PUERTO IGUAZU–BUENOS AIRES– EVROPA/ zajtrk, obroki na letalu

Po zajtrku prosto do popoldanskega prevoza na letališče. Za doplačilo možnost obiska hidroelektrarne Itaipu, enega največjih inženirskih dosežkov svojega časa. Poleg obiska informacijskega centra ter kratkega filma o gradnji vas čaka tudi vožnja preko jeza, tik pod turbinami, s pogledi na akumulacijsko jezero, ki je bistveno vplivalo na podobo in življenje lokalnih skupnosti. Popoldanski polet proti Buenos Airesu in nadaljevanje poleta proti Evropi.

12. dan: RIM–TRST/ obroki na letalu

Prihod na rimsko letališče in nadaljevanje leta proti Trstu.
WPID: 30479
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
 • nočitve z zajtrki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah
 • obroki po programu
 • ogledi po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki
 • vstopnine za oglede po programu
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • navedenih doplačil
 • dodatnih izletov
 • storitev po osebnih naročilih
 • napitnin za lokalne vodnik in voznike
 • izstopnih pristojbin plačljivih na kraju samem (pribl. 30 USD)
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 180,00 EUR/osebo
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 390,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • Rafain show 70,00 EUR/osebo
 • prevoz Ljubljana - Benteke - Ljbuljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena prevoza) 75,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 485,00 EUR/osebo
 • Tango show 85,00 EUR/osebo
Na kraju samem:
 • napitnine pribl. 30 EUR
 • izstopne pristojbine pribl. 30 USD
Opomba
 • ob prijavi obvezna kopija potnega lista
Cepljenja
 • Argentina in Brazilija zahtevata potrdilo o cepljenjih za tiste obiskovalce, ki prihajajo iz okuženih območij
Opozorilo
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim
  potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
17. junij - 9 dni  
od 2.695,00   EUR
17. junij - 9 dni  
od 2.695,00   EUR
19. julij - 14 dni  
od 2.985,00   EUR