Domov | Počitnice | Italija | Kalabrija | Capo Vaticano

Kratek opis

Na prstni konici italijanskega škornja leži gorata pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo objemata morji »tirensko in jonsko« s svojimi nenavadnimi skalnatimi formacijami in majhnimi, skoraj zasanjanimi zalivi. Kalabrija velja za nebrušen diamant, ki jo vse pogosteje odkrivajo sodobni turisti. Navdušeni nad neokrnjeno naravo, čistim, toplim morjem, večernimi sprehodi po tlakovanih ulicah šarmantnih mest, kulinariko, razvajanju s kepico legendarnega sladoleda Tartuffo in prijaznimi domačini kaj kmalu spoznajo, da je življenje na tem koščku nebes preprosto lepo!

Destinacija

Kalabrija / Capo Vaticano

Prebudite svoje čute na sončnem jugu Italije

1. dan LJUBLJANA – LAMEZIA TERME – CAPO VATICANO
Kalabrija ali zibelka Velike Grčijo, kot jo mnogi označujejo velja za nebrušen diamant, ki se skriva na prstni konici italijanskega škorja in leži objeta med morji » tirenske in jonske obale«. Po prihodu na letališče Lamezia Terme sledi vožnja do letoviškega kraja Capo Vaticano, ki se lahko pohvali z najlepšimi plažami na Tirenski strani otoka.

2. dan CAPO VATICANO
Po zajtrku priporočamo raziskovanje divje romantične skalnate obale predela Capo Vaticano, ki skriva polno manjših očarljivih peščeno prodnatih plaž, katerim posebni čar daje turkizno kristalna čista voda. Z razgledih točk, ki se nahajajo vzdolž obale pa lahko občutujete pogled na Eolske otoke. Plaža Grotticelle velja za najlepšo plažo, ki si jo je vredno ogledati.

3. dan: CAPO VATICANO
Po zajtrku priporočamo vožnjo do bližnje Tropee, ki velja ta najbolj mondeno letovišče Kalabrije. Srednjeveško mestece, ki je bilo zgrajeno na skalnati pečini, ozke tlakovone ulice, obdane v visokimi zgradbami z balkoni dajejo prijeten vtis samemu mestu. Simbol Tropeje je rdeča čebula, imenovala tudi Cipolla Rossa di Tropea, ki jo je možno kupiti na vsakem kotičku. Posebni čar mestu daje tudi cerkev oz. svetišče Santa Maria dell'Isola, ki zlasti zvečer zaživi v polnem sijaju. Za zaključek dneva priporočamo obisk kmečkega turizma, kjer boste okušali tipično kalabrijsko kulinariko.

4. dan: CAPO VATICANO
Pizzo je eden najbolj romantičnih in slikovitih krajev Kalabrije. Mesto se je v zadnjih letih razvil v pravi magnet za turiste, zlasti zaradi svoje preprostosti in majhnosti. Posebni čar mestu daje grad Murat, ki se dviga nad pečino visoko nad morjem, stari mestni del z glavnim mestnim trgom Pizza della Republica ter cerkve v jami Piedigrotta.Posebnost mesta pa je tartuffo. Gre za sladoled, polnjen s tekočo čokolado in posut s kakavom v prahu, ki po videzu spominja na gobo tartuf.

5. dan: CAPO VATICANO
Brezkrbno počivanje na plaži Grotticelle, kopanje v turkiznem morju, poletno branje, ter obisk antične vasice Santa Domenice.

6. dan: CAPO VATICANO
Zajtrk v hotelu. Vožnja vzdolž tirenske “ vijoličaste obale” do Reggio Calabria, mesta ležečega na sami konici italijanskega škornja, kjer se zdi da se konica dotika velikega otoka Sicijije. Kraj stoji na mestu nekdanjega grškega antičnega mesta Reghion, ki je bil pomemben del velike Magna Grecia. Najpomembnejša turistična atrakcija mesta sta dva slavna grška bronasta kipa bradatih in nagih bojevnikov “Bronzi di Riace”, ki se nahajata v Narodnem muzeju (Museo Nazionale di Reggio Calabria). Široka obalna promenada nudi prijeten sprehod, s katere se rasteza čudovit pogled na morje, Sicilijo in vulkan Etno. Sledi polurna vožnja do zanimive in mistične ribiške vasice Scilla, ponosne na svojo dediščino ribolova, specializiranega za lovljenje mečaric. Privoščite si kakšno ribjo specialiteto v eni od ribjih restavracij v slkoviti »Chaianalea« četrti.

7. dan: EOLSKI OTOKI
Prijetna vožnja z ladjico vas bo popeljala na dva od sedmih Eolskih otokov – Lipari in VUlcano. Peljali se boste mimo otoka Stromboli, ki je edini nepretrgoma delujoči vulkan v Evropi in lahko opazovali vulkansko aktivnost, ki se kaže na različne načine. Lipari je največji izmed otokov in ponuja sprehod po glavnem mestecu z zanimivo trdnjavo in katedralo normanskega izvora. Na otoku Vulcano pa boste lahko občutili vulkansko delovanje in se okopali v zdravilnih vulkanskih vrelcih.

8. dan CAPO VATICANO - LJUBLJANA
Zaključek poln morskih spominov in odhod proti domu.


V ceno je vključeno
  • avtobusni prevoz
  • letalski prevoz Venice Treviso – Lamezia Terme- Venice Treviso
  • vključen 1 kos prtljage do 20 kg
  • prenočevanje v hotelu 3* z vključenim polpenzionom
  • izlet Eolski otoki
  • angleško vodenje
  • DDV
Dodatna ponudba
Na kraju samem: (v hotelu)
  • turistična pristojbina 7-18 EUR/osebo / teden (odvisno od kategorije hotela)
Opombe
  • čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom
  • najmanjše št. potnikov: 2
  • urnik ogledov (po dnevih) se lahko spremeni, kar ne vpliva na kvaliteto programa

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Razpoložljivost in tipi sob

Izberite datum in trajanje in preverite razpoložljivost sob.
WPID: 32238