Kompas ponuja turizem za vse - počitnice, potovanja, izleti, letalske karte, jadranje, križarjenje, smučanje, tuji jeziki
01 2006 205
 
Katalogi počitnic, potovanj, izletov, sejmov - Kompas d.d. turistična agencija

Kompasove dejavnosti

Pozdravljeni,

da bi bolje spoznali vsa področja, kjer vam podjetje Kompas d.d. s svojimi dejavnostmi lahko pomaga, smo za vas pripravili kratko predstavitev vseh Kompasovih sektorjev.

Potovalni servis
Kompasova Produkcija
Incoming
Prometna služba
Poslovna potovanja in sejmi
Center za individualne rezervacije
Kongresno-poslovni center
 


POTOVALNI SERVIS

Ponosni smo na razvejano mrežo poslovalnic po vsej Sloveniji. Naši sodelavci, opremljeni s tehnično in tehnološko podporo po najvišjih mednarodnih standardih, skrbijo za naše stranke s svetovanjem in pripravo optimalnih potovalnih rešitev ter nudijo:

a. rezervacije in prodajo vozovnic na rednih in izrednih letalskih linijah

V vseh Kompasovih poslovalnicah se vrši prodaja storitev vseh svetovnih letalskih prevoznikov, na čelu z domačo Adrio Airways. V zadnjem času smo ponudbo razširili tudi s prodajo vozovnic na čarterskih letih z odhodi iz avstrijskih, italijanskih in nemških letališč, pa tudi s ponudbo nizko-cenovnih prevoznikov (Easy Jet, Ryanair, Hapag Lloyd in drugi). Več informacij najdete TU.

b. prodaja turističnih paketnih potovalnih aranžmajev

Turistični del poslovalnic seveda ostaja zvest prodaji turističnih aranžmajev, tako iz ponudbe Kompasove lastne produkcije, kakor tudi iz produkcije drugih slovenskih in tujih organizatorjev potovanj. Rezervacije potekajo on-line, saj so vzpostavljene neposredne povezave z lastnim in mednarodnimi rezervacijskimi sistemi. Seznam poslovalnic najdeteTU.

c. najem prevoznih sredstev (letal, avtobusov in osebnih vozil)

d. prodaja vseh vrst ladijskih in trajektnih vozovnic v organizaciji evropskih in svetovnih ladijskih prevoznikov
(Jadrolinija, Corsica Sardinia Ferries, Anek Line, Minoan Lines, Superfast, Blue Star Ferries, …)

e. rezervacije hotelov in drugih namestitvenih kapacitet

f. izdelava individualnih in skupinskih programov »po meri«, saj je vse več povpraševanj po pripravi ponudbe, počitnic in potovanj, ki so prilagojene natančno željam posameznika ali skupine,

g. individualni transferji do naročenih destinacij (in nazaj),

h. priprava kompletnih potovalnih paketov, poslovnih, strokovnih in študijskih potovanj,

i. dodatna zdravstvena zavarovanja na potovanjih v tujini z asistenco (Mercur Assistance in Coris),

j. posredovanje pri pridobivanju vstopnih vizumov (slovenska@kompas.si) ,

k. prodaja vstopnic za kulturne, športne in druge prireditve,

l. druge potovalne in turistične storitve.

Seznam poslovalnic najdeteTU.

CENTRI S POSEBNO PONUDBO

V poslovalnici na Slovenski 36 (slovenska@kompas.si), je organizirana služba, ki se ukvarja s posredovanjem pri pridobivanju vstopnih vizumov, tako na ambasadah in konzulatih v Ljubljani, kakor tudi izven meja naše države.

- V samem centru Ljubljane, na Miklošičevi 11, imamo organiziran Poslovni Center (miklosiceva@kompas.si ) kjer visoko izobraženo osebje izvaja celovit poslovni servis za podjetja, ki so izbrala Kompas za svojega partnerja na poti. Tukaj se vrši prodaja storitev praktično vseh letalskih prevoznikov, na rednih in izrednih letalskih linijah, seveda pa je mogoče naročiti tudi vse druge vrste turističnih storitev. Prednosti, ki jih podjetja pridobijo s sodelovanjem z nami so:

- časovni prihranek
Čas, ki ga zaposleni v vašem podjetju porabi za iskanje in zbiranje ponudb, je skrčen na kontakt z eno osebo, skrbnikom v Poslovnem centru, vsi zahtevki, povpraševanja, naročila so usmerjeni v en vstopni kanal, kar zmanjšuje možnost napak in omogoča pozitivne sinergične učinke;
- garancija ekonomsko najugodnejše ponudbe;
- garancija kakovosti;
Svoja naročila zaupate podjetju z več kot 50-letno tradicijo in izkušnjami. Certifikat sistema kakovosti ISO Kompas zavezuje k visoko kakovostnim storitvam ter k najvišjim standardom servisiranja strank;
- podpora v tujini
Kompas ima svoje poslovanje močno razvejano preko mreže lastnih podjetij in predstavništev v tujini, kar zagotavlja tudi v tujini vselej popoln servis (prevoze, hotelske rezervacije, asistenco in drugo). Kompasova mednarodna mreža 19 lastnih podjetij, 6 predstavništev ter 2 podjetij v mešani lasti, v 20 državah sveta, vključno z ZDA, Kanado in Avstralijo, našim potnikom zagotavlja dodatno varnost ter maksimalno pomoč v primerih, da potniki le-to v tujini potrebujejo;
- dostava letalskih vozovnic in drugih potovalnih dokumentov na sedež pogodbenega naročnika;
- zaposleni v Poslovnem centru so dostopni vse delovnike med 8.00 in 17.00 uro, za izjemne primere pa je na voljo tudi 24-urna dežurna GSM številka.

Tako razvijamo odlične poslovne odnose s številnimi priznanimi slovenskimi podjetji in institucijami. Tovrsten poslovni servis izvajamo tudi v vseh naših poslovalnicah izven Ljubljane (Kranj (kranj@kompas.si), Maribor (maribor@kompas.si), Ajdovščina (ajdovscina@kompas.si), Nova Gorica (novagorica@kompas.si), Jesenice (jesenice@kompas.si) in Portorož (portoroz@kompas.si))

- Kompas je zelo ponosen, da je že pred skoraj desetimi leti sklenil partnerstvo z Lufthansa City Centrom (corporate@kompas.si ) ki ga je leta 1991 ustanovila Lufthansa, ena izmed največjih letalskih družb na svetu, in deluje pod njenim okriljem. Sedež LCC je v Frankfurtu, svoje City Centre, skoraj 500 agencij, pa imajo v 48 državah. LCC je ena najhitreje rastočih verig avio potovalnih agencij na svetu.

- Potovalna agencija - poslovalnica v Ljubljani, Pražakova 4, (prazakova@kompas.si) je specializirana za t.im. modri program, to je za pripravo in prodajo vseh vrst aranžmajev, povezanih z morjem, kot so:

- redna križarjenja in križarjenja po naročilu
- prodaja vseh vrst ladijskih in trajektnih vozovnic v organizaciji evropskih in svetovnih ladijskih prevoznikov
- najem avtodomov na vseh kontinentih
- najemi jadrnic s skiperjem in brez
- in drugo.

Potovalna agencija z Business Centrom je v povezavi z Lufthansa City Centrom, zaokrožena celota, s kompletno ponudbo turističnih potovalnih storitev.

V veliko priznanje si štejemo članstvo v številnih uglednih domačih in mednarodnih organizacijah, kot so ZTAS, IATA, MOA, WATA, IFTA, RDA, ICCA, kar je danes, v času globalizacije, vse pomembnejše.

Smo sponzor Slovenske nogometne reprezentance in tudi njihova pooblaščena potovalna agencija. Smo uradna potovalna agencija Olimpijskega komiteja Slovenije.

KOMPAS je leta 2001 pridobil certifikat sistema kakovosti ISO 9001, kar nas še dodatno zavezuje k nenehnemu zagotavljanju visoke kakovosti in konkurenčnosti vseh storitev.

Zavezani smo k odličnosti, zadovoljne stranke pa ostajajo temeljni cilj celotne družbe KOMPAS, d.d.

Nazaj na vrh


Kompas Holidays

KOMPASOVA PRODUKCIJA   

V sektorju produkcija skrbimo za vse želje in potrebe modernega organiziranega turista. Vse štiri strani neba poznajo specializirani strokovnjaki, ki uspešno kombinirajo znanje in izkušnje z mladostno energijo in svežim pristopom. Dolgoletne izkušnje omogočajo našim gostom brezskrbne počitnice, razburljiva potovanja, dogodivščine kadar si jih želijo in miren oddih, ko to ustreza. Organiziramo potovanja tudi za posebne skupine, za posebne interese, pravtako pa smo največji slovenski ponudnik organiziranih počitnic v Sredozemlju, ob Črnem morju in na Bližnjem vzhodu, kakor tudi v sosednji Hrvaški in Črni Gori. Organiziramo tudi obiske vseh pomembnih svetovnih sejmov, kakor tudi tečaje tujih jezikov v tujini. Najem avtobusa za prijeten izlet po Sloveniji ali v tujino je pri nas otročje lahek.

Dejavnosti:

- Organizacija TO programov
- Organizacija potovanj (redni odhodi in po naročilu) na vse celine
- Potovanja za posameznike
- Najem avtobusnih prevozov
- Organizacija obiska sejmov
- Organizacija tečajev tujih jezikov
- Potovanja po naročilu (želji gosta) v vse države sveta
- Vse druge dejavnosti s področja organiziranega turizma

Nazaj na vrh


INCOMING

Kompas INCOMING se ukvarja z receptivo tujih turistov iz evropskih in prekomorskih držav v Slovenijo, Hrvaško ter države centralne in JV Evrope. S svojimi bogatimi, dolgoletnimi izkušnjami, visoko strokovnostjo in osebnim pristopom ponujamo storitve po meri vaših želja in zahtev ter ustvarjamo konkurenčne produkte, ki izpolnjujejo celo vaša najbolj zahtevna pričakovanja. Naše ponudbe so namenjene širokemu segmentu turističnega tržišča od individualnih potnikov do organiziranih skupin, med katerimi izstopajo motivacijska potovanja za podjetja in njihove poslovne partnerje. Naša več kot 50 letna tradicija nas uvršča med vodilne touroperatorje na področju vodenih tur po centralni in JV Evropi, ki se odlikujejo z izjemnimi programi, izkušenimi vodiči in profesionalnim servisom, ki ga zagotavljajo mreža naših podjetij na posameznih destinacijah.

Kompas Incoming ponuja široko paleto skrbno izbranih storitev:
• Hotelske namestitve
• Prevozi in najemi vozil
• Letalske in ladijske vozovnice
• Križarjenja
• Izkušeni vodiči
• Organizirane ekskurzije
• Rezervacije restavracij, kulturnih prireditev, koncertov,…

Med našimi najbolj prodajanimi produkti so vodene ture z garantiranimi odhodi, razpisni dnevni izleti iz Ljubljane, Portoroža in Bleda (možnost rezervacije in odhodov v vseh hotelih na omenjenih destinacijah), »City Breaks« paketi narejeni v sodelovanju z Adrio Airways in Slovensko turistično organizacijo ter mnogi drugi…. Naš cilj je izpolniti vaše sanje in preseči vaša pričakovanja - preizkusite nas!
Naš kontakt: Kompas Incoming
E: incoming@kompas.si
T: +386 1 2006 324, 2006 389
F: +386 1 2006 431
W: www.kompas-online.net

Nazaj na vrh


POSLOVNA POTOVANJA IN SEJMI

Od nekdaj so bila poslovna potovanja in sejmi stičišče ponudbe in povpraševanja. To vlogo imajo še danes, kljub velikemu razmahu informacijske tehnologije, telekomunikacij in sodobnih medijev. Za vse najpomembnejše svetovne sejme velja, da so prikaz najnovejših dosežkov v posameznih gospodarskih dejavnostih. Če želimo ohraniti korak z najnaprednejšimi gospodarstvi sveta, so obiski strokovnih sejmov izjemno pomembni. Kompas – največji organizator počitnic in potovanj, edina turistična agencija s specializiranim oddelkom za sejemska potovanja v Sloveniji vam nudi organizacijo sejmov in poslovnih potovanj, osebnega svetovanja, organizacijo prevoza in rezervacije prenočevanja po naročilu in druge turistične storitve.
Vaša prednost: organizacija direktnih čarterskih odhodov iz Slovenije na vodilne svetovne sejme, skrbno izbrani hoteli in turistične ladje v sejemskih mestih in dolgoletne izkušnje na področju organizacije strokovnih potovanj.
Več informacij najdete TU
T: 01 2006 150
F: 01 2006 148
E: sejmi@kompas.si

Nazaj na vrh


PROMETNA SLUŽBA

Naša prometna služba skrbi za nenehno izboljševanje kvalitete avtobusnih prevozov. Sodelujemo s prevozniki po vsej Sloveniji, tujina pa ne velja za izjemo. V prometni službi se trudimo, da tako kratke kot dolge izlete/ekskurzije/potovanja/transferje razbremenimo s prijetno in udobno vožnjo, visoko strokovno usposobljenimi in prijaznimi vozniki, odlično dodatno opremo (TV, hi – fi, AC, WC, mikrofon,...). V času vožnje so vsi potniki dodatno nezgodno zavarovani. Smo konkurenčni, zato ne odlašajte in nam sporočite vaše želje in povpraševanja na telefon: 01/2006 383 in 384, lahko pa tudi izpolnete pripravljen obrazec.
Za različne šole organiziramo športne dneve, končne izlete, strokovne ekskurzije... Bogato ponudbo izletov, strokovnih ekskurzij po Sloveniji in bližnji okolici nudimo po konkurenčnih cenah tudi podjetjem, društvom, zaključenim skupinam pa smo na voljo, da jim po želji sestavimo razne tematske izlete, strokovne ekskurzije, sindikalne izlete, športne dneve, šole v naravi, končne izlete... Za izlete s strokovnimi vodenji lahko pokličete na telefon: 01/ 2006 381 in 382. Več informacij najdete TU

Nazaj na vrh


KOMPAS MY WAY

a. Center za individualne rezervacije
Ali potrebujete rezervacijo namestitve, najem avtomobila ali preprosto nekoga, ki bi vam pomagal sestaviti potovanje po vaši meri v Sloveniji ali tujini? V kolikor je tako, vam predlagamo, da se obrnete na naš Center za individualne rezervacije, kjer vas bodo pričakali strokovnjaki z večletnimi izkušnjami pri skrbi za individualne rezervacije. Povpraševanje lahko oddate preko pripravljenega obrazca za celovit zajem informacij (priporočamo!) . Potrudili se bomo, da vam bomo med delavnikom odgovor posredovali v 24.urah po prejemu vašega povpraševanja. Več informacij najdete TU
Elektronska pošta: myway@kompas.si
Telefon: (01) 2006 318, 01 2006 424

Nazaj na vrh

b. Kongresno poslovni center
Oddelek Kongresno poslovni center turističnega podjetja Kompas d.d. deluje kot profesionalni kongresni organizator, ki skrbi za organizacijo in izvedbo majhnih srečanj, seminarjev kot tudi do velikih mednarodnih konferenc z več kot tisoč udeleženci, najrazličnejših svečanih ter družabnih dogodkov, tekmovanj, motivacijskih potovanj in team builing programov. Sledimo aktualnim trendom na mednarodnem kongresnem trgu. Smo člani ene izmed največjih mednarodnih organizacij ponudnikov kongresnih storitev ICCA in novega slovenskega kongresnega urada. Kot največja turistična agencija v Sloveniji svojim naročnikom zagotavljamo dobre pogoje in odličen servis, predvsem pa, kar se nam zdi najpomembnejše, enega sogovornika za cel dogodek. Naše načelo je, da vedno delujemo po meri naročnikov, ki lahko prihajajo iz podjetij, organizacij, vladnih institucij ali drugih ustanov. Vse storitve prilagodimo budgetu, ki ga ima naročnik na voljo za izpeljavo dogodka, ob tem pa zagotavljamo profesionalno izvedbo. Ponudba temelji na celoviti paleti storitev, ki omogočajo naročniku uspešno izvedbo kongresnih in drugih poslovnih srečanj. Organizacijo lahko prevzamemo v celoti (izvedba na ključ) ali po segmentih:

- z naročnikom sodelujemo pri pridobivanju kandidature,
- zagotavljamo izvedbo, administrativno in finančno vodenje dogodka,
- sprejemamo prijave in plačila udeležencev (na voljo imamo uporabnikom prijazno on – line prijavo),
- poskrbimo za potrebno tehnično opremo ter osebje,
- urejamo hotelsko namestitev za udeležence,
- organiziramo in urejamo rezervacije za vse prevoze (letala, avtobusi, osebna vozila),
- organiziramo družabni, svečani (gala) in turistični program,
- poskrbimo za celostno grafično podobo dogodka in vse publikacije, trženje in promocije prireditve.

T: 01 2006 448
F: 01 2006 432
E: mice@kompas.si
E: www.kompasmice.com

Nazaj na vrh